Restorasyonun Restorasyonu :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mjeliada Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,989

Etiketler

Ynt: Restorasyonun Restorasyonu :smiley:

ada hanım komple şanzuman sorunsuz arabalardan cıkma alınıyor 3000 ile 3500 tl civarında sıfır isterseniz çok iyi bir şanzuman ustası bunu 5000 tl civarı yapabiliyor.ve gel gelelim yetkili servis fiyatına 14000 tl sıfır şanzuman komple bu bilgiler günceldir 10 günlük :smiley:))

komple boya işinede gelince usta ve malzeme cok önemli 1 kere yapılsın ve uzun yıllar atma kabarma patlama yapmasın boya fiyatları işin erbabı ustalarda kopmle boya ic direkler tavan yani araba tamamen soyulup çırılçıplak bir hale getirilip boyanıyor ve tekraren toparlanıyor işde sorun burda ki bunu yapan ustanın eger varsaki kaportada doğrultmacı ustasının ve dösemecılerın ve kaportacıların tam anlamıyla usta olmaları ve daha önce muhakkak bir zj boyamıs olmaları cok önemli...arabayı sökerlerken 500 parca sökülüp geriye 475 parca takılabılıyor buna gözümle sahit oldum işe yaramayan parcalarmıs :smiley:)) yani kısacası nerden söktüklerini hatırlıyamadıkları takamadıkalrı.fiyat konusundada 1500 tl den baslar üst limit yok ustanın ve kullanılıcak malzemenin ve ne tür boya olacagına göre değisir 10000 tl de olabir 5000 tl de nasıl bişey nasıl bir işcilik istenıldıgıne baglı 2003 yılında antika aracımı izmirde 7500 $ rakama boyatmıstım kullanılan malzemelerın tutarı sadece yazan rakamın yarısı kadardı sedefli boya ve indiv. değişken renkli boya idi 1500 tl ile 3500 tl arasında güzelce boyana bilir bir zj

aracı yaz ayında boyatın...her ne kadar fırın boya falan diyolarsa da acil bi durum olmadığı sürece yazın yaptırın...

tarıkkk' Alıntı:
ada hanım komple şanzuman sorunsuz arabalardan cıkma alınıyor 3000 ile 3500 tl civarında sıfır isterseniz çok iyi bir şanzuman ustası bunu 5000 tl civarı yapabiliyor.ve gel gelelim yetkili servis fiyatına 14000 tl sıfır şanzuman komple bu bilgiler günceldir 10 günlük :smiley:))

fiyatlar uçmuş biraz benim aldığım fiyatlar çoook farklı. çıkma şanzıman fiyatı dogru ama içinin tam revizyonu maksimum 2.500 tl. sonuçta şanzıman dagılmadı bu yapılacak işlemler sadece performansın artması ve uzun yıllar dagılmadan devam etmesi için. Mert arkadaşımız sıfırdan motor yaptırdı 5 - 6 bin tl ye. şanzıman için o fiyatları size kim vermişse çok dikkat edin o kişiye...

997799' Alıntı:
aracı yaz ayında boyatın...her ne kadar fırın boya falan diyolarsa da acil bi durum olmadığı sürece yazın yaptırın...

kesinlikle yaz aylarında düşünüyorum. bu tüm revizyon için böyle. Motor içinde sıcak havalar daha iyi çünkü soguk havada motor aşınmaları çok fazla ve revize edilmiş motorun rodajında motor soğuk çalışmamalı diye düşünüyorum

Bu kadar parayı daha modelli makyajlı full bi zj alıp harcasaydınız daha ii olmazmıydı naçizane görüşüm valla helal olsun imrenerek okudum aracınıza yaptırdıklarınızı...

GEZGİN' Alıntı:
Bu kadar parayı daha modelli makyajlı full bi zj alıp harcasaydınız daha ii olmazmıydı naçizane görüşüm valla helal olsun imrenerek okudum aracınıza yaptırdıklarınızı...

98 alabilirdim 5.9 alabilirdim hatta wj alabilirdim :smiley: peki hangisinde 93lerin mekanik ama her işi gören sistemi var :smiley: hangisi daha köşeli :smiley: hangisinin bakım maliyetleri daha az :smiley: 93 zj ye aşığım ben. ömür boyu satmayı düşünmüyorum :smiley:

O zaman tek cümle söylenebilir inşallah aracınızla bir ömür beraber olursunuz güle güle kullanın...

Başlanmadı :smiley: yani başlandı ama boya filan olmadı srt8 aldığımdan , şu an zj yi full offroad modifikasyonu yapıp dağlara vurmam söz konusu

yukarıdaki mesajlara bir bakın neden 2000 ve üzeri alınmadığını anlarsınız , ucuz pahalı hesabı değil

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,060
Kayıtlı Üye Sayımız
166,961
Kaydolan Son Üyemiz
Nehir Doğann

SON KONULAR