Romantische Straße Rotasında 2012

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ebru Yetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 160,998
Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

On yedi seneden beri felçli olan babam,annem ve küçük kardeşimi ziyaret edip helalleşiyoruz.Annem yollluk olarak köy ekmeği ve yaprak sarması yapmış.Ebru sıcak köy ekmeğini görünce dayanamıyor bir güzel karnını doyuruyor.....

IMG 1485


IMG 1487


IMG 1496
 

Etiketler
Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

Yola çıkıyoruz .Adapazarı otoban girişine gelmeden muaynehaneden sekreterim arayarak sabahtan beklediğim bir kargonun yeni geldiğini haber veriyor.Bizde müsait bir yere park edip sekreterimin paketi bize getirmesini bekliyoruz.Yarım saatlik bir bekleyişin ardından araba ile gelip paketi teslim ediyorlar.
İpsala sınır kapısına kadar 411 km yolumuz var.Hava çok güzel çocukların keyfi yerinde tıngır mıngır yol alıyoruz.İlk molamızı İstanbul gişelerine gelmeden Opet tesislerinde veriyoruz.

IMG 1506


IMG 1507


IMG 1515


IMG 1519


IMG 8698
 

Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

Bak şimdi üzüldüm .O değişikliği de son anda daha az kilometre yapalım diye Mustafa abin istedi .Aslında arada 50 km kadar fark olmalı yanılmıyorsam .Ferienparadise camping'de kaldık .Bakalım hangi rotada ne zaman yollarımız denk düşecek .Evimize de her zaman bekleriz
 

Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

FSM köprüsüne dek yol rahattı.Köprüden de kolay geçtik .Silivri otobanına girene dek ise trafik hayli yavaş ilerledi Sıcaklık 37 derece idi .Hava kararmadan konaklayacağımız yeri seçtik .Geçen yıl Metro tesisleri süreki otobüs geçişi sebebi ile gürültülü idi .Daha sakin bir yer olsun diye Aydık tesisini seçtik .Tesis sahibi elektrik kullanmamıza izin verdi .Rahatça uyuduk.Sabahta kahvaltımızı yapıp yola koyulduk

Kprye yaklayoruz


FSM kprsnden Boaz


IMG 8724


Gn batyor
 

Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

Ebru hanım cok güzel başladık,Başladık diyorum cünki 20 yıl öncesine yelken actımmmm... Ha bu arada kim dayanırki sıcak köy ekmeğine afiyet olsun kardeşim.Bilalin bakış acısı cok hoşuma gitti inan cok sevindim hadi yolumuz acık olsun
 



Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

Vallahi sıcacık köy ekmeği gibisi yok .Bizim sokağın başında hem odun ateşinde ekmek yapan ekmek fırınımı hemde simit fırınımız var .Kiloların sebebi belli.Tatilde de Alamnya'da Rewe marketin girişinde bulduk.Akşamları ilk durak orasıydı.Karavana girer girmez ,tereyağı ,üstünede tuz yada salça :smiley:
 

Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

Yine unuttum Ebru (Ebru diyorum sizi yakın görmemdendir) Mustafa beyin babasına iyi dileklerimi iletecektim bu tıp,ın verdikleri beni baya sarsıyo lütfen amcaya bi görüşmenizde cok uzaklardan sizi bizim sayemizde resminizden gören bir evladınızdan selamlarımızı iletirseniz sevinirim.Yelkenler foraaa
 


Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

Akşam üstü sınıra yaklaşık 150 km kala Aydık dinlenme tesislerine girip gece burada konaklak ve elektrik almak için izin istedik.Tesisin müdürünü telefon ile arayıp müsade aldıktan sonra uygun bir alana park edip dinlenmeye geçtik.

IMG 1537


IMG 1522


IMG 1532
 

Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

Gezi yazısının başında bu dizimizde yanlızca şehir gezileri ve anlatımları olmayacağını bu seyahati yapmak isteyen karavancı arkadaşlara yararlı bilgileride paylaşağımı belirtmiş idim.Gezi boyunca bakış açım hep bu oldu.Sınırı geçerken feribota binerken bir kampa girerken hep bu gözle etrafa baktım.
İlk vereceğim bilgi bize konaklama imkanı veren ve sabah teşekkür etmek için arayıp karavancılık konusunda kısa bir konuşma yaptığım tesis müdürü burada konaklamak isteyen karavancılara yardımcı olacağı sözünü verdi.Bende tesis müdürünün tel numarasının sizlerle paylaşıyorum
Aydık dinlenme tesis müdürü tel no:
0531 793 62 99

IMG 1543
 



Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

Akşam Bilal uyumamak için biraz direndi ancak sonradan teslim oldu .Sabah dokuz gibi uyanıp kahvaltı yapıyoruz.Acelemiz yok çünkü İpsala sınırına oldukça yakınız.Akşam elektrik almamıza yardımcı olan görevliye zorlada olsa küçük bir bahşiş verip gönlünü alıyoruz.
Karavanı toparladıktan sonra depomuzu fulleyip yola koyuluyoruz.Sınıra yaklaştıkça heyecanımız bir kat daha artıyor.Yabancı diyarlara yelken açmaya az kaldı....

IMG 8725


IMG 8727


IMG 8728


IMG 8754
 

Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

Son fotoğraftan bakınca sizin araç ve karavan beyaz bir kuğu ya benziyor,upuzun.

Mustafa bakış açın için teşekkürler paylaşımın amacını daha gitmeden önce açıklamıştın herkese faydalı olmasını istediğin bir bakış açısıyla yapacağını,sizlerin sayesinde yurt dışı korku ve stres olmaktan her geçen gün uzaklaşıyor.
 

Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

Bülent madem söz paylaşımdan açıldı yazınca güleceksin ama şimdi aklıma bizim meşhur Kazımpaşa Ethem sucukları geldi.
Geçen seneki gezimizde daha Kavala`ya varmadan karavana stokladığım dört kangal sucuğu atmak zorunda kalmıştık.Sucuklar karavanın dış dolabının içinde küflenmeye yüz tutmuş idi.
Bu sene annemin tavsiyesi ile aldığım sucukları üç gün dışırıda bırakarak neminin gitmesini sağladım.Sonra bir kangal sucuğu ikiye bölüp her bir parçasını bir gazete kağıdına sarıp buzdolabına koydum.Yaklaşık yirmi gün boyunca sucukları bozulmadan sakladım.Bu küçük paylaşımında karavancı arkadaşlara faydalı olacağını sanıyorum.
Bilgi o kadar kıymetli ki.....

IMG 1623
 

Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

Bende sana bir bilgi vereyim en son dışı küf tutmuş kokan sucuğu kabuğunu yıkadım ve soydum afiyetle yedim ayrıca en son sucuk aldığım yerlerden birinde sucuk etinde tek tırnaklı hayvan eti çıkmıştı(her yeri denemenin etkisi) onu da gazetelerde okuduktan sonra afiyetle yedim.Bu bilgiden çıkaracağımız sonuç sucuk koksa da , koş sa da yenmesinde hiç bir engel yok birde kamplarda benle birlikte sucuk yiyen arkadaşlar adına da çok sevindim bu olaya.
 

Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

Geçen sene Kavala`da küflü sucukları Ebru zorla çöpe attırdı.Sucukların ardından çok ağladım ancak giden geri gelmiyorrrrrr.....
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,448
Mesajlar
1,518,093
Kayıtlı Üye Sayımız
172,103
Kaydolan Son Üyemiz
tolgacevik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst