Fransa'dan sizleri İsviçre'ye Maggiore gölünün kenarındaki Locarno şehrinde götürüp beraber vakit geçireceğiz..
Burası süpriz fazla bir şey söylemiyorum babam kızıyor...
Babam benim havuzu çok sevdiğimi biliyor.Onun için son son deniz keyfi için Kavala Batis'e üç gün kalacağımızı söyledi.
Bu fotoğrafta kolluk taktığıma ve biraz göbekli olduğuma bakmayın geziden dönünce yüzmeyi öğrendim...
Son olarakta sizi Kavala'nın hemen karşısındaki Thassoz adasına götürüp bu seneki gezimizi siz büyüklerimi fazlaca bıktırmadan bitireceğiz.
Yani bu gezi yazısının bitmesine daha çoooook var.
Sabredin amcalarım ben arabanın arka koltuklarında 6000 kilometre sabrettim...........
Ayrıca bu fotoğrafıda adada babam çekti.Bakalım beğenecekmisiniz.?
Şimdi biz karavanımızı topluyoruz.Birazdan Heilbronn'a doğru yola çıkıyoruz.Babam bizi Legoland'de eğlendirmek için rotasından saptı. Ausburg'tan sonra romantik yolun iki güzel şehri
Donauwörth ve Nördlingen'i gezemedik.Ama babam rica etti bu sene misafirliğe gittiğimde bana oyuncak hediye eden Karavancı Hüseyin (Akdeniz45) amca bu şehirleri sizler için anlatacak....
Şimdiden Hüseyin Amca'ya hem ben, hemde babam çok teşekkür ediyoruz.Biz şimdi yoldayız sonra görüşeceğiz...
.
Bilal´in yaptığı bu güzel girişten sonra bende Romantische Straße üzerindeki bu iki küçük şirin şehri size tanıtayım. Yetim ailesinin çok zengin ve güzel bir gezi program var. Aslında bu programa bir ilave yapmaya gerek yok. Bu tanıtım, bu rotayı gezmek isteyenlere bu iki şehri de görebilirsiniz anlamındadır.
Romantik Straße üzerindeki Donauwörth şehrinde (Augsburg´a 44 km) Tuna nehrinin hemen kenarında çekme karavanında kalabileceği güzel bir karavanpark vardır. Karavanpark ücretsizdir. Sadece elektrik ve temiz su için az bir ücret ödemek gerekir. Servis yerinin (wc ve atık su boşaltılan ve temiz su alınan) nasıl olduğunu aşağıdaki resimlerden birisinde biraz açıkladım. Zaten böyle bir yeri bir defa kullanınca herşey öğreniliyor.
Birgün Donauwörth´te Tuna kıyısında buluşabilmek ümdi ile...
Donauwörth´ten 28 km sonra Nördlingen gelir. Nördlingen´in etrafı surlarla çevrilidir. Surların üzerinde yürüyerek şehri yukardan seyredebilirsiniz (2.7 km). Nördlingen´nin hemen yanında motokaravanlar için ücretsiz güzel bir karavanpark vardır. Burada da sadece su ve elektrik için az bir ücret ödenir.
Eğer Nördlingen´e giderseniz, karavanparkın hemen yanında, aşağıda resmini gördümüz alışveriş yerine bir uğrayın. Burada uygun fiyata kamping sandelyeleri satılıyor.