Romantische Straße Rotasında 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ebru Yetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 190,448
Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

Böyle fotoğraf açısından nimet mekanlarda bir anda heyecana kapılıyorum .Şaşkınlıktan nereyi nasıl çekeceğimi şaşırıyorum .O an herşey duruyor benim için .Makinam ben ve vizöre yansıyacak temalar ile başbaşa kalıyorum .Dalgıçların yaşadığı derinlik sarhoşluğu gibi birşey bu benim için ,ya da bir korsanın hazine dolu bir adaya düşmesi gibi .

Etiketler

:smiley:

romantik yol 2012 canon 237.JPG

romantik yol 2012 canon 238.JPG

romantik yol 2012 canon 239.JPG

romantik yol 2012 canon 240.JPG

romantik yol 2012 canon 241.JPG

Yukarıdaki resimlerde gördüğünüz saatli kulede saat başı yandaki pencereler açılıyor ve iki adam figürü sizi selamlıyor .Bunlarandan biri şehri 1600 lü yıllarda istila eden katolik orduları komutanı Tilly ve diğeri şehrin belediye başkanı Nusch.Rivayete göre ;Tilly 3,5 litrelik şarap sürahisini eğer biri bir dikişte içerse şehri yerle bir etmeyeceğini söylüyor ve bunu Nusch yapıyor .Bu da bu olayı sembolize ediyor .Biz de saat 1''de denk geldik ve meraklı Japon turistlerle beraber izledik .Video da çektim .Linlini ekleyeceğim .O meydan etrafında bir sürü kafe ,dükkan vs. vardı .Tabi bir süreliğine fotoğraf işine ara verip incik boncukların arasına daldık çocuklarla .Şehrin simgesi sevimli ayıcık Tteddy Bear .Porselenden metal işçiliğine ,el işlemesi dantel vs ev süslemelerinden ,sabunlara mumlara oyuncaklara kadar herşey var .
http://www.youtube.com/watch?v=RJtKIXYxfck&list=UUZRF_4YipMe-HezLzdIRDKg&index=3&feature=plcp

Bu orta çağ kasabasını gezmek isteyen arkadaşlar için en uygun otoparkın uydu görüntüsünü paylaşmak istiyorum.
Otoparkın içi elma ağaçları ile dolu.Ziyaret ettiğimiz de daha yeşil idiler.

Surların hemen dışındaki otopark.jpg

:smiley:

Biraz meydanda oyalanıyoruz .Belediye binasının hemen önünde bir manav dikkatimizi çekiyor .Yanına gidiyoruz .Ve tabiki Türk .Biraz sohbet ediyoruz .Sohbetin bize üzen tarafı ,manav arkadaşın '' Gezmeye gelen Türkler'in çoğu bizi görmezden geliyor ve bir selam vermeyi bile çok görüyorlar '' demesi oluyor .

376.JPG

377.JPG

378.JPG

380.JPG

384.JPG

mustafayetim' Alıntı:
Bu şatonun ismini Bülent(mayıstosböce)amcam biliyor ben şimdi hatırlıyamadım.Burasını da gezeceğiz.

Merhaba Mustafa Bey,

Fotoğraftaki şatonun adı "Château du Haut-Koenigsbourg".

http://www.haut-koenigsbourg.fr/en

Biz de 2009 yılının yazında kızımızı Paris-Disneyland'a götürdüğümüzde, bu şato rotamızın çok yakınındaydı. O yıl ki rotamız;

Gidiş : Bulgaristan - Romanya - Macaristan - Avusturya - Almanya - Fransa
Dönüş : Fransa - İsviçre - Avusturya - Macaristan - Romanya - Bulgaristan

2009 da Kendi çadırımızla kampinglerde kalarak 29 günlük gezimizi tamamlamıştık. Fotoğraflarınızla bu seyahatimizi bize yeniden hatırlattığınız için teşekkür ederim.

2013 yazında yeni çekme karavanımızla bu seyahatimizi tekrarlamak istiyoruz.

Nice keyifli kamplı günler dileriz...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,783
Kaydolan Son Üyemiz
Sinan1313

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR