Römorkvan Projesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,907
Ynt: Römorkvan Projesi

Bülent bey, Römork yada çekme karavan farketmez. Faturada ve şasiye çakılı etikette yazan ağırlık römork+yük'ü temsil eder,siz isterseniz boş gezdirin. Polis kontrolünde bakılan kriter budur.
Levent

Etiketler

Peki levent bey çift yda tek dingilli farketmez 2 ton çekeri olan römorka ben 750 kg yazdırırsam olurmu,ARAÇ 500KG, 250 de diğerleri tolam 750 kg olur.

Benimde aklımdan geçen çözüm bu. Karayollarında ağırlık kontrolleri kamyon ve tır'lar için uygulandığından sorun olmaz herhalde.
Levent

Levent Bey sabah ilk işim size teşekküretmek için bilgisayarı açmak oldu.Çok öenemli bir bilgi verdiniz teşekkürler.İşin şekli şimdi biraz dedğişti çünkü ben aynı römorku iştede kullanmayı düşünüyordum.

Bülent kardeşim,

Son eklediğim fotolar sana fikir verir umarım.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=17879.new#top

Selamlar

Sayın Yasiko hemen ön taraftaki depo yerini kafama yazdım,yapacağım dolaba malzemeler sığmama durumunda iyi çözüm.Şu anlık branda düşünmüyorum ama tentesi çok güzel olmuş.Tam anlamıyla joker bir araç.Of road a çok uygun.

Temennileriniz için teşekkürler. Yavaş yavaş semi-integrated fikrinden cayma noktasındayım gibi. Sahip olan kişilerle yaptığım konuşmalardan sırf aracın giremeyeceğini düşünüp
bazı yerleri gezmekten vazgeçmeleri benim için düşündürücü oldu. Tamam enin 220-230 olması güzel ama gezmeme engel teşkil edecekse bir defa daha düşünmem lazım. Neyse düşünmek için bol zamanım var nasılsa :smiley: ( duygusal nedenlerle)
Oğuz

arkadaşlar oğuz beyin bu yazısından sonra kafamdaki çekme karavanın boyutlarını sorgulamaya başladım,ben iç kısmını enlemesine yatmak isteğimden iç genişliği en az 190-185cm düşünüyorum.190cm olsa dış kalplamalarla birlikte 200cm yaklaşacak acaba oğuz beyin söylediği gibi bir yerlere gitmemi engellermi özellikle dağ bayır (yolu stabilize bile olsa yeter)gezmeyi düşünüyorum ama Türkiye turunada.eğer 200cm den dar yaparsam yanlızca boyuna yatacağım boyum 182cm,net 185-190 yeter diye düşünüyorum.en az 4cm dış kaplama buda 8 cm yapar.Boy 320cm yükseklikte 190-200 cm olsa.

Sayın Buralpdi geç oldu teşekkürler ilginize.
Ben bugün itibarı ile şase işini hallettim yaklaşık 15 gün önce Erba karavana gittik uzun remork araştırmalarından sonra Erbaya karar verdik Erdoğan bey i zaten tanıyorduk bizim(Yeni üye olan Amazon nihat) nihat abimizle 2 tane remork şasesi siparişi verdik Erdoğan beye projemizi anlatınca sağolsun ozaman ben size (dağda kullanabileceğimiz) karavan şasesi yapayım dedi ee tabi bizde gülmekten cevap veremedik :smiley:.Yani projemiz artık bir çekme karavan projesi oldu herhalde benim(çekme)karavanım diye bir sayfada ben açacağım biraz yavaş gideceği için(ilk önce Nihat abinin karavanı bitecek.Sonra benimkine geçecem.Nihat abi ağaç işileriyle uğraşıyor. formlu kontraplaktan ,sandalyeden tutun masa,sehpa aklınıza ne gelirse özgün ürünler yapıyor ve her aşamasını kendi işyerinde yapıyor.(ağaçtan...masaya kadar).
Bugün şaseleri teslim etti biz çok beğendik Nihat abi şasesini aldı 4 gün önce Opel Vivaro minibüsüne çeki demirini taktırdı.Bende dün connect e taktırdım.Projeleri çiziliyor ama 1 hafta süreceği için benimde 8 ağustosta muyenem bitiyor ne yapacaz bakalım muyenesizde gezmek istemiyorum,neyse..Fotoları yakında koyarım.

Haklısınız,şaseyi getirdiğimde işyerinin önüne ozaman açacağım yeni sayfayı,Yusuf ayrıca senin sayfandaki hemen hemen önemli konuları elimden geldiğince sınıflayarak ayırdım exel de,cam dedim camla ilgili konuları topladım,ısınma dedim ona bir sayfa şimdi hatırlamıyorum ama baya bir sayfa oldu bunları ayırıkende çok faydalandım ve senin koyduğun fotolarıda ekleyerek ilerde elektronik ortamda güzel bir arşiv oluşturmak için herşey hazır artık.Yapım aşamasına geldiğimde tekrar konuşuruz.İşlerin yoğunluğundan ben biraz geç başlayacağım ama nihat abi sanırım hemen başlayacak.Ve bizde her aşamasını fotoğraflayacağız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,815
Kaydolan Son Üyemiz
muzi_ko

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR