matiate' Alıntı:Bende şimdilik Bozdağ'dan bir fotoğraf karesi ile katkıda bulunayım![]()
matiate' Alıntı:Bir fotoğraf karesinin hatırlattıkları diye ayrı bir konu başlığı açmalı![]()
PatrolCat' Alıntı:Lise yıllarıma gittim şimdi de Bozdağın görselliğinde..
Coğrafya derslerimden aklımda kalan bazı bilgiler eGem ile ilgili olarak..
'' Kaz, Madra, Yunt, Boz, Aydın, Menteşe '' dağları..
Ülkemizin kuzey batısından başlayıp, Güney batıya kadar inen horst ve graben alanlar..
Kuzeyden güneye doğru: Bakırçay, Gediz, Büyük Menderes, Küçük Menderes olukları ve
bu olukların içinden aynı adla anılan nehirlerimiz. Olukların aralarından ise birer horst halindeki Kazdağı, Marda, Yunt, Bozdağlar, Aydın ve Menteşe Dağları uzanır. Horst- graben sistemi, Ege denizi kıyılarında girinti ve çıkıntıların fazla olmasını sağlamıştır.
Ege Bölgesi Sındırgı ile Çardak arasına çekilen bir hat ile Ege ve İç Batı Anadolu bölümlerine ayrılmıştır..
Cavid bey coğrafya dersini gerçekten çok severdim ve ayrıca coğrafya hocam da gerçekten çok iyi bir insandı..gezmen' Alıntı:Ya coğrafyacınız iyi idi ya da siz çok seviyordunuz coğrafyayı; yıllar sonra bu bilgiler.., kutlarım.
Cavid Sezen
Ne kadar hoş yazmışsınız..freegraf' Alıntı:iyi paylaşım olmuş ama çok duygulandım.Babakale Bambaşka.hepsi ap ayrı bir hatıra bıraktı Behram kale yine öyle.İki fincan kim ne bilir neler fokurduyorlar yan yana durup.Ne kaynatıp duruyorlar kim ne bilir.Ancak yaşan bilir.Allahu A lem.Selamlar ve iyi paylaşımlar.
matiate' Alıntı:Konak iskeleden bir günbatımı fotoğrafı ile bir katkıda daha bulunayım dedim![]()
matiate' Alıntı:Birşey yapmadım valla.Bu fotoğrafı görünce içinizin hüzün dolacağını biliyordum.
Ama bir o kadarda mutlu edecektir diye düşünüp yolladım![]()