Ruhumdaki eGem..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PajeroCat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,557
Ynt: Ruhumdaki eGem..

Ege, eGem güzeldir Cevdet bey..
Farklıdır, tatlıdır, aydınlıktır...
Sizlerinde bir gün o güzellikleri tadabilmeniz temennisi ile sevgiler..

Etiketler

İzmirdeyim, ruhumla..
Gözlerim kapalı..
Kemeraltı ve Kızlarağası hanı...
ulu bir çınar altında duyduklarım..
Söğüşçüler, kelleciler, kahveciler........
Öylesine bir kalabalık içinde buradaki bu dinginlik...

Ruhumla eGem deyim işte..
Gözlerim kapalı.......................

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Kizlaragasi Hani1-izmir.jpg

Kizlaragasi Hani2-izmir.jpg

Kizlaragasi Hani3-izmir.jpg

Kizlaragasi Hani-izmir.jpg

Kizlaragasi Hani4- Kozde kahve-izmir.jpg

O közde kahvenin tadı..
Hele o söğüşün damakta bıraktıkları..
Özledim be eGem seni...

[attachment=1]

Kizlaragasi Hani - izmir-Toprak çocuklar seramikcisi.jpg

matiate' Alıntı:
Bende şimdilik Bozdağ'dan bir fotoğraf karesi ile katkıda bulunayım :smiley:

Olağanüstü Ömer bey..
Lise yıllarıma gittim şimdi de Bozdağın görselliğinde..
Coğrafya derslerimden aklımda kalan bazı bilgiler eGem ile ilgili olarak..
'' Kaz, Madra, Yunt, Boz, Aydın, Menteşe '' dağları..
Ülkemizin kuzey batısından başlayıp, Güney batıya kadar inen horst ve graben alanlar..
Kuzeyden güneye doğru: Bakırçay, Gediz, Büyük Menderes, Küçük Menderes olukları ve
bu olukların içinden aynı adla anılan nehirlerimiz. Olukların aralarından ise birer horst halindeki Kazdağı, Marda, Yunt, Bozdağlar, Aydın ve Menteşe Dağları uzanır. Horst- graben sistemi, Ege denizi kıyılarında girinti ve çıkıntıların fazla olmasını sağlamıştır.
Ege Bölgesi Sındırgı ile Çardak arasına çekilen bir hat ile Ege ve İç Batı Anadolu bölümlerine ayrılmıştır..
Ziyaretiniz adına da gerçekten teşekkürler..

PatrolCat' Alıntı:
Lise yıllarıma gittim şimdi de Bozdağın görselliğinde..
Coğrafya derslerimden aklımda kalan bazı bilgiler eGem ile ilgili olarak..
'' Kaz, Madra, Yunt, Boz, Aydın, Menteşe '' dağları..
Ülkemizin kuzey batısından başlayıp, Güney batıya kadar inen horst ve graben alanlar..
Kuzeyden güneye doğru: Bakırçay, Gediz, Büyük Menderes, Küçük Menderes olukları ve
bu olukların içinden aynı adla anılan nehirlerimiz. Olukların aralarından ise birer horst halindeki Kazdağı, Marda, Yunt, Bozdağlar, Aydın ve Menteşe Dağları uzanır. Horst- graben sistemi, Ege denizi kıyılarında girinti ve çıkıntıların fazla olmasını sağlamıştır.
Ege Bölgesi Sındırgı ile Çardak arasına çekilen bir hat ile Ege ve İç Batı Anadolu bölümlerine ayrılmıştır..

Ya coğrafyacınız iyi idi ya da siz çok seviyordunuz coğrafyayı; yıllar sonra bu bilgiler.., kutlarım. :smiley:

Cavid Sezen

iyi paylaşım olmuş ama çok duygulandım.Babakale Bambaşka.hepsi ap ayrı bir hatıra bıraktı Behram kale yine öyle.İki fincan kim ne bilir neler fokurduyorlar yan yana durup.Ne kaynatıp duruyorlar kim ne bilir.Ancak yaşan bilir.Allahu A lem.Selamlar ve iyi paylaşımlar.

gezmen' Alıntı:
Ya coğrafyacınız iyi idi ya da siz çok seviyordunuz coğrafyayı; yıllar sonra bu bilgiler.., kutlarım. :smiley:

Cavid Sezen
Cavid bey coğrafya dersini gerçekten çok severdim ve ayrıca coğrafya hocam da gerçekten çok iyi bir insandı..
Sonuçta coğrafya = Doğa demekti benim için..:smiley:
İlk okul yıılarımda okuma-yazmayı söktükten sonra ders kitabı değil, ansiklopedi okurdum hep..
Hatta bir gün hayat bilgisi dersinde hocam yazılı kağıdımı sınıfta okumuştu..
Çok beğenmişti yani yazdıklarımı ve bu yaşta bu bilgilere sahip olmamı..
Sevgi ve hürmetlerimle..

freegraf' Alıntı:
iyi paylaşım olmuş ama çok duygulandım.Babakale Bambaşka.hepsi ap ayrı bir hatıra bıraktı Behram kale yine öyle.İki fincan kim ne bilir neler fokurduyorlar yan yana durup.Ne kaynatıp duruyorlar kim ne bilir.Ancak yaşan bilir.Allahu A lem.Selamlar ve iyi paylaşımlar.
Ne kadar hoş yazmışsınız..
''İki fincan kim ne bilir neler fokurduyorlar yan yana durup.Ne kaynatıp duruyorlar kim ne bilir.Ancak yaşayan bilir''
Sizlerede sevgi ve selamlar freegraf..:smiley:

matiate' Alıntı:
Konak iskeleden bir günbatımı fotoğrafı ile bir katkıda daha bulunayım dedim :smiley:

Ömer bey ne yaptınız.........................
inanın tüylerim ürperdi....
Bekle eGem bekle beni,
Ben senden gittim SEN benden gitme ne olur.....................

ÇOK TEŞEKKÜRLER:smiley:

Birşey yapmadım valla.Bu fotoğrafı görünce içinizin hüzün dolacağını biliyordum.
Ama bir o kadarda mutlu edecektir diye düşünüp yolladım :smiley:

matiate' Alıntı:
Birşey yapmadım valla.Bu fotoğrafı görünce içinizin hüzün dolacağını biliyordum.
Ama bir o kadarda mutlu edecektir diye düşünüp yolladım :smiley:

Aynen dediğiniz gibi...
Başardınız..:smiley:
Aynı karede hüzün ve mutluluk..
Ruhunuza sağlık..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,815
Kaydolan Son Üyemiz
muzi_ko

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR