*
"Hem ziyaret, hem ticaret" yani...
Bizde çok bilinmeyen bir coğrafya ile ilgili bu yazı ve fotoğraflar için, baştan teşekkürler.
*
*Tren hakkındaki bilgi ve deneyim aktarımı, çok değerli.
*
Kuzey ülkelerinde ya da eski Sovyet etkisine açık bölge/ülkelerde epeyce yaygın.
*
Biz pek alışık olmasak da, dar çevre dışında (çok yakın olanlar), çok demokratik!...
*
Çocuk ve müze; ikisi de hoş...
*Daha önce de yazmıştım bir yerlerde; değişik abece uygulayan ülkelere gitmeden önce, o ülkenin abecesini bir kağıda yazıp/çıktı alıp cebe sokmak önemli...
*
Değmiş ama!...
*
Lenin, Rusya açısından da, dünya tarihi açısından da önemli liderlerden...
*Off road deneyimi ve PAZ ilginç. Bu PAZ'dan off road gezenev yapılabilir; sanırım mekanik bir araç, camsız olursa daha iyi...
*
Temiz hava, güzel bir ortam, dinginlik ve bol gıda; bir de sevdiceğin yanında; hani derler ya "bundan iyisi Şam'da kayısı"!..
*Motorin ederleri uygun olmalı (öyle diye biliyorum); hani bir/birkaç gezenevle buralara gidilse diye düşünebilir karavancılar. Kuşkusuz, uzaklık, çok bilinmeyenliğin getirdiği çekingenlik, abece ayrılığı, oturmamış bir sistem, güvenlik kaygıları (küçük yerlerde sıkıntı olmaz), bürokratik sıkıntılar ...vb kaygılar, tırsmaya neden olabiliyor. Yine de, biraz cesaret, iyi bir hazırlık, mekanik bir araç ... ile bu iş yapılabilir. :-\
Sizin rehberiniz ise, yanınızda...
*
Çok güzel..
*
:-X
*
Yukarıdaki değerlendirmem, biraz erken olmuş...
*
İnsan kalitesindeki iyileşme, bu şekilde sağlanabilir.
*
Çok şanslısınız...
*
Katılıyorum;güzel bir değerlendirme...
*Kişisel nedenlerimden ötürü geç gördüğüm için, kusura bakmayın.
:-[
Cavid Sezen