RUSYA ( Bati Sibirya-Ural Bolgesi-Omsk-Tyumen-Tobolsk-Yekaterinburg)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan irmscher Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 126
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 68,582
Ynt: RUSYA ( Bati Sibirya-Ural Bolgesi-Omsk-Tyumen-Tobolsk-Yekaterinburg)

Rusya bambaşka bir diyar, 2,5 yıl Kazan da yasadım bir amerikan firmasının Vıoga Bolgesi mümessiligini yaptım. Isim geregi cok seyahat ettim Rusya icinde. Rusyayi bayagi ozledim. Uzun soguk kıs gunlerini bile ozledim.
Etiyopyada cok enteresan bir yer. Burada bir tarım projesinde calisiyorum (http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22112184.asp) . Omo Valley cok enteresan bir yer, diyebilirimki memleketin en turistlik yeri, zamanın durdugu bir yer. Cok verimli topraklara sahip, Omo Nehri deltası uzerinde. Biz buradaki toprakları pamuk tarımı icin elverisli hale getirmeye calisiyoruz. Beni facebooktan eklerseniz daha detaylı resimler gorebilirsiniz (arturo22@facebook.com)
Gorusuruz

arturo22' Alıntı:
Rusya bambaşka bir diyar, 2,5 yıl Kazan da yasadım bir amerikan firmasının Vıoga Bolgesi mümessiligini yaptım. Isim geregi cok seyahat ettim Rusya icinde. Rusyayi bayagi ozledim. Uzun soguk kıs gunlerini bile ozledim.
Etiyopyada cok enteresan bir yer. Burada bir tarım projesinde calisiyorum (http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22112184.asp) . Omo Valley cok enteresan bir yer, diyebilirimki memleketin en turistlik yeri, zamanın durdugu bir yer. Cok verimli topraklara sahip, Omo Nehri deltası uzerinde. Biz buradaki toprakları pamuk tarımı icin elverisli hale getirmeye calisiyoruz. Beni facebooktan eklerseniz daha detaylı resimler gorebilirsiniz (arturo22@facebook.com)
Gorusuruz
Ok , ekliyorum

harika bir gezi 12 sayfayı eksiksiz okudum

Fotoğraflarla birlikte çok güzel anlatmışşınız.emeğinize sağlık,teşekkürler.

*
irmscher' Alıntı:
2012 Kurban Bayramı nda hem nişanlımın ailesini ziyaret , hemde gezi amaçlı olacak yolculuğumuzu İstanbul da planladık.

"Hem ziyaret, hem ticaret" yani... :smiley: ;)

Bizde çok bilinmeyen bir coğrafya ile ilgili bu yazı ve fotoğraflar için, baştan teşekkürler. :smiley:

*
irmscher' Alıntı:
1. foto : Cevre dostu rus otomobili
2. foto : komunizm
3. foto : liberal kapitalist

:D

*Tren hakkındaki bilgi ve deneyim aktarımı, çok değerli.

*
irmscher' Alıntı:
Koprude bir adet var , yeni evlenenler yada barisanlar bu kucuk kilitleri , asklarinin omur boyu surmesi icin koprunun demirlerine bagliyorlar , ayrilanlar ise sewdiklerinin geri gelmesi icin yazi yaziyorlar ve sewdigi geri donerse gelip bu yazilari siliyorlarmis . Biz ordayken yanimizda bir kiz utana sikila birseyler karaliyordu ...

Kuzey ülkelerinde ya da eski Sovyet etkisine açık bölge/ülkelerde epeyce yaygın.

*
irmscher' Alıntı:
Hesap geldiginde herkes , ne yediyse telefonlarinin hesap makinelerinden hesaplayip kurusu kurusuna masaya birakti . Birazda sasirdim , bizdeki gibi adetler yok :smiley: bence guzel sistem biz erkekler icin ozellikle : ) biz turk erkekleri alisik degiliz boyle seylere :smiley:) , orda ayip degil , herkes net , ne yediyse kendi hesabini veriyor .

Biz pek alışık olmasak da, dar çevre dışında (çok yakın olanlar), çok demokratik!... :smiley:

*
irmscher' Alıntı:
Sibirya mamutlarin anavatani , Tyumen de bununla ilgili cok guzel bir muze var . Bulunan bir cok fosil ve kalintilar burda tanitilip sergileniyor , o donemlerdeki hayat nasildi anlatiliyor .
Biz muzeye gittigimizde bir ilkokul grubu vardi , veletler o kadar tatliki , onlar benim daha cok dikkatimi cektiler :smiley:)

Çocuk ve müze; ikisi de hoş...

*Daha önce de yazmıştım bir yerlerde; değişik abece uygulayan ülkelere gitmeden önce, o ülkenin abecesini bir kağıda yazıp/çıktı alıp cebe sokmak önemli... ;)

*
irmscher' Alıntı:
3. foto bir Tyumen klasigi

Tyumen Univesitesi nin camlarindaki kilisenin yansimasini Tyumen de fotografa merakli herkes cekermis , bizde uyduk kurala ...

Değmiş ama!...

*
irmscher' Alıntı:
Lenin Baba heryerde

Sanmiyorumki Rusya da heykeli olmayan bir sehir olsun

4. foto : 2.dunya savasi sirasinda Almanlar Rusya topraklarinda ilerlemeye baslayinca , batida bir tehdit olusmasindan dolayi Lenin in naasi o donem gizlice Tyumen e getirilmis ve bir donem bu binada saklanmis

Lenin, Rusya açısından da, dünya tarihi açısından da önemli liderlerden...

*Off road deneyimi ve PAZ ilginç. Bu PAZ'dan off road gezenev yapılabilir; sanırım mekanik bir araç, camsız olursa daha iyi... ;)

*
irmscher' Alıntı:
Sonunda husky lerin yetistirildigi yere geliyoruz , burdaki kutuk evlerde isterseniz kalabilirsiniz , yemek ne isterseniz yapip getiriyolar .

Dinlenmek icin cok iyi bir yer , inanilmaz bir sessizlik hakim , cit cikmiyor , kendinizi dinliyorsunuz ....

Temiz hava, güzel bir ortam, dinginlik ve bol gıda; bir de sevdiceğin yanında; hani derler ya "bundan iyisi Şam'da kayısı"!.. :smiley: ;)

*Motorin ederleri uygun olmalı (öyle diye biliyorum); hani bir/birkaç gezenevle buralara gidilse diye düşünebilir karavancılar. Kuşkusuz, uzaklık, çok bilinmeyenliğin getirdiği çekingenlik, abece ayrılığı, oturmamış bir sistem, güvenlik kaygıları (küçük yerlerde sıkıntı olmaz), bürokratik sıkıntılar ...vb kaygılar, tırsmaya neden olabiliyor. Yine de, biraz cesaret, iyi bir hazırlık, mekanik bir araç ... ile bu iş yapılabilir. :-\

Sizin rehberiniz ise, yanınızda... :D

*
irmscher' Alıntı:
evlerin ici bu sekilde sade ve basit , sicaklik inanilmaz ,

Çok güzel.. :smiley:

*
irmscher' Alıntı:
Benzin fiyatlari komik rakamlar bize gore ...

:-X

*
irmscher' Alıntı:
Evet çok farklı , ne avrupa gibi ne de asya . Ama Rusya da gezebilmek için rusça olmalı , yada yanınızda bir rusça bilen . Yoksa anlaşmak, derdini anlatma açısından çok sıkıntılar çıkar , çok yorulursun. Benim kız arkadaşım Rus olduğu için o konuda şanslıydım. yazılarda heryerde kiril alfabesi olduğu için ( öğrendim gerçi ben ) o da ayrı bir dert . He bunlar olmadan gidilmezmi , yine gidilir ama zorluklara çok hazır olmak lazım . Moscow a dan doğuya geçtikten sonra ingilizce bilen insan sayısı çok az

Dediğiniz rota benimde kafamda var . ( Kazan-Novosibirsk-Tomsk-Altai bölgesi-Baikal-İrkutsk-Yakutsk-Vladivostok) hepsi ayrı çok özel güzel bölgeler , ayrıca Kamchatka da yolun sonu , o en özeli , mutlaka gidin fırsat bulunca , pişman olmazsınız . Rusya yı gezdikçe daha fazla gördükçe daha çokda seviyorum .

Yukarıdaki değerlendirmem, biraz erken olmuş... :D

*
irmscher' Alıntı:
Programlar full
sanata cok onem verilen , sanatla dolu dolu yasayan bir sehir , her adimda rahatlikla gorebilirsiniz bunu ...

İnsan kalitesindeki iyileşme, bu şekilde sağlanabilir. ;)

*
irmscher' Alıntı:
Ucsuz bucaksiz ormanlar , en ufak bir ses yok etrafda , stres orani %0 , muhtesem doga , Ural ormanlari yeryuzundeki en guzel dogaya sahip yorelerden bir tanesi , insanin oraya gidip mutlu olmamasi , dertlerini , sikintilarini unutmamasi mumkun degil ...

Çok şanslısınız... ;)

*
irmscher' Alıntı:
, dediğiniz gibi Rusya ayrı bir dünya ve bence hala Türkiye ve Türk turizm ve tur şirketleri tarafından tam anlamıyla keşfedilmemiş bir cevher , ileride ben Türkiye den Rusya ya çok daha farklı ve çeşitli turlarında olacağını ve Türkiye de ki popülaritesinin de artcağını düşünüyorum , insanlar yavaş yavaş Avrupa dan , Avrupa daki tek düze aynı tip şehirleri görmekten bıkacaklar .

Katılıyorum;güzel bir değerlendirme... :smiley:

*Kişisel nedenlerimden ötürü geç gördüğüm için, kusura bakmayın. :( :-[

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
*

Bizde çok bilinmeyen bir coğrafya ile ilgili bu yazı ve fotoğraflar için, baştan teşekkürler. :smiley:

*

*
Kuzey ülkelerinde ya da eski Sovyet etkisine açık bölge/ülkelerde epeyce yaygın.

*
Biz pek alışık olmasak da, dar çevre dışında (çok yakın olanlar), çok demokratik!... :smiley:

*

*Daha önce de yazmıştım bir yerlerde; değişik abece uygulayan ülkelere gitmeden önce, o ülkenin abecesini bir kağıda yazıp/çıktı alıp cebe sokmak önemli... ;)

*
Değmiş ama!...

*

*Off road deneyimi ve PAZ ilginç. Bu PAZ'dan off road gezenev yapılabilir; sanırım mekanik bir araç, camsız olursa daha iyi... ;)

*
Temiz hava, güzel bir ortam, dinginlik ve bol gıda; bir de sevdiceğin yanında; hani derler ya "bundan iyisi Şam'da kayısı"!.. :smiley: ;)

*Motorin ederleri uygun olmalı (öyle diye biliyorum); hani bir/birkaç gezenevle buralara gidilse diye düşünebilir karavancılar. Kuşkusuz, uzaklık, çok bilinmeyenliğin getirdiği çekingenlik, abece ayrılığı, oturmamış bir sistem, güvenlik kaygıları (küçük yerlerde sıkıntı olmaz), bürokratik sıkıntılar ...vb kaygılar, tırsmaya neden olabiliyor. Yine de, biraz cesaret, iyi bir hazırlık, mekanik bir araç ... ile bu iş yapılabilir. :-\

*

*

*

*

*
Çok şanslısınız... ;)

*

Cavid Sezen
gezmen' Alıntı:
*

*

*

*

*

*
Değmiş ama!...

*

*

*

*

*

*

*
Çok şanslısınız... ;)

*

Cavid Sezen

Cavid abi merhabalar ,

Ruscanız varsa yada , yanınızda rusca bilen varsa , rahatlıkla gezilebilir . Kimsenin hiçbir güvenlik kaygısı olmasın . Buna karayolları ve sibirya ekspres dahil , güvenlik riskiniz maksimum İst daki kadar bile değilki bence İstanbul daha tehlikeli . Zaten benim kendi düşüncem , dünyada heryerde gidip zorla başınıza bela aramazsanız , hiçbiyerde başınıza bişey gelmez . Heryerde yaşayan insan , aynı bildiğimiz insan , 1000 de 1 extreme ihtimaller olabilir tabi bu şanssızlık da başınıza gelecekse aynı şekilde heryerde gelebilir . Bizim insanımızın buyuk bir kesiminde Rusya ayrı bir dünya adamı keserler biçerler önyargısı var . Doğru ayrı bir dünya ama pozitif anlamda , Rusya da korkulacak hiçbir şey yok . Mafya mufyanın turistle işi olmaz :smiley: Genel olarak halkı zaten bizden çok daha kültürlü ve çok daha duyarlı toplumsal konularda kurallarda , en buyuk handikap adamlar çok içiyorlar ve çok sarhoş oluyorlar .

Bunun dışında evet abi PAZ tamamen mekanik süper bir alet , o aracın bozulabileceğini hayal edemiyorum :smiley:

Butun guzel yorumların için çok teşekkür ederim Cavit abi , kendinize iyi bakın , iyi günler

irmscher' Alıntı:
Cavid abi merhabalar ,

Ruscanız varsa yada , yanınızda rusca bilen varsa , rahatlıkla gezilebilir . Kimsenin hiçbir güvenlik kaygısı olmasın . Buna karayolları ve sibirya ekspres dahil , güvenlik riskiniz maksimum İst daki kadar bile değilki bence İstanbul daha tehlikeli . Zaten benim kendi düşüncem , dünyada heryerde gidip zorla başınıza bela aramazsanız , hiçbiyerde başınıza bişey gelmez . Heryerde yaşayan insan , aynı bildiğimiz insan , 1000 de 1 extreme ihtimaller olabilir tabi bu şanssızlık da başınıza gelecekse aynı şekilde heryerde gelebilir . Bizim insanımızın buyuk bir kesiminde Rusya ayrı bir dünya adamı keserler biçerler önyargısı var . Doğru ayrı bir dünya ama pozitif anlamda , Rusya da korkulacak hiçbir şey yok . Mafya mufyanın turistle işi olmaz :smiley: Genel olarak halkı zaten bizden çok daha kültürlü ve çok daha duyarlı toplumsal konularda kurallarda , en buyuk handikap adamlar çok içiyorlar ve çok sarhoş oluyorlar .

Bunun dışında evet abi PAZ tamamen mekanik süper bir alet , o aracın bozulabileceğini hayal edemiyorum :smiley:

Butun guzel yorumların için çok teşekkür ederim Cavit abi , kendinize iyi bakın , iyi günler

Kaygıları kendi adıma söylemedim daha çok, genel bakış açısına göre belirttim. Rusça'mız yok, yalnızca İngilizce var. :( Değişik bir coğrafya ve kültürleri tanımak, hem de Avrupa'ya göre daha uygun akçalı koşullarda gezebilme adına her gezgin, ufak tefek sıkıntılara katlanır, katlanmalı. ;)

Esen kalın. :smiley:
Cavid Sezen

RUSYA ( Bati Sibirya-Ural Bolgesi-Omsk-Tyumen-Tobolsk-Yekaterinburg)

Paylaşımınız için çok teşekkürler . Çok farklı diyarlara götürdünüz bizi.
O bölgeler için kesinlikle yerel bir rehbere ihtiyac var .

Ynt: Rusya ( Bati Sibirya-ural Bolgesi-omsk-tyumen-tobolsk-yekaterinburg)

nasah' Alıntı:
Paylaşımınız için çok teşekkürler . Çok farklı diyarlara götürdünüz bizi.
O bölgeler için kesinlikle yerel bir rehbere ihtiyac var .
Ben teşekkür ederim size , sagolun iyi dilekler için

Ynt: Rusya ( Bati Sibirya-ural Bolgesi-omsk-tyumen-tobolsk-yekaterinburg)

selamlar. ufa- kazan arası tren veya otobüs ulaşımı hakkında bilgisi olan var mı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,976
Kayıtlı Üye Sayımız
166,728
Kaydolan Son Üyemiz
yavuzra

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.