Rusya, Perm

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmetvargelen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,841

ahmetvargelen

Kamp II
Yer
Prag - Cek cumhuriyeti
Selamlar,

Is icin gittigim Rusyanin Perm sehrinden birkac kare.

Ilk resim, Perm sehrinin uluslar arasi hava alani, tek girisli, 10 metre yol icin otobuse binmeniz gereken, yikik dukuk biryer, fabrikalarin kurulu oldugu Perm sehrine cok fazla turist ugramadigi icin uluslar arasi havaalaninida pek degistirmeden yillarca kullanmislar.

Havaalanin onunde taksi mevcut, otobus gormedim, tramvaj yada metro yok, tramvaj sadece sehir icinde.

Ilk olarak 15 temmuzda gitmistim. Gunes sabah 5 te doguyor ve gece 1 bucuk gibi batiyordu. ilginc bir deneyim. yat, kalk surekli gunusli hava. ikinci olarak ekimin basinda gittim o zamanda tam tersi sabah 9 da gunus doguyor aksam 7 gibi batiyor.

Pragtan direk ucakla geldik, pazar gecesi yola ciktik ve pazartesi sabah ulastik, zaman farki 4 saat.

19072013603.jpg

18072013602.jpg

16072013600.jpg

Etiketler
perm
Ynt: Rusya, Perm

Ikinci gittigimizde, sabah eksi civarlarinda hava vardi, oglen gibi kar yagmaya basladi, aksam ustude gunes acti fakat kaldigim 5 gunde hava sicakligi ortalama 5-6 civarlarindaydi, yazin gittigimde ise yaklasik olarak 20 derece civarlarinda idi.

Isten geldim, yorgundum, hotelde kuveti doldurayim bari biraz dinlenirim dedim, kapattim gozlerimi, 1-2 dakika sonra tuhaf bir koku, ustum yapis yapis oldu, gozlerimi actik, su bildigimiz sari renkte ve icinde siyah parcalar, inanilmaz kirli, odalarda ucretsiz sular mevcuttu bende ne kadar iyi insanlar dedim megersem sulardan icersek hasta olma riski cok oldugu icin demekki hotel bu sulari koymus.
Hotele giris yaptiginizda kurallar geregi pasaportun islenmis sayfalarinin hepsini fotokopi cekiyorlar.
Genel olarak halk (bana gore) gayet guler yuzlu geldi, Ozellikle Ceklere gore gayet konuskan ve yardim severler. Belkide bu bolgeye ozgu birsey bilmiyorum.

02102013632.jpg

02102013631.jpg

01102013630.jpg

Yollar gayet bozuk, Moskova ofisinden gelen kisi ile konusurken Ekaterinburg-Perm arasindaki yolun cok bozuk oldugunu belirtti. sehir ici gibi sehir dislariad bozukmus, ben gozumle gormedim.
Sehirde cok fazla araba var, benzin cok ucuz olunca tabi haliyle herkes araba ile geziyor. Araba olarak toyota ve renault (dacia), niva agirlikta. bizde dacia olarak satilan araclar rusyada renault olarak satiliyor. toyota jipler heryerde. geldigimiz sirketin sahibinde land cruiser vardi sagolsun sehri gezdirdi. 2013 model land cruiser ada binme firsatim oldu :smiley: Arac mukemmel.
Restoranlarda, cafelerde servis gayet iyi, hatta birkere benim yemegi karistirip eksik verdiler sirket sahibi resmen tehdit etti calisanlari, ben yapmayin etmeyin derken adam rusca (daha sonra cevirdiler) dikkat etsenize, Ahmet buraya ziyarete gelmis bizi rezil ettiniz, isinizden attirayimmi sizi gibi seyler soylemis fakat bu sekilde soylerken normal gibi geliyo fakat adam soylerken ben bile korktum.
Bilmiyorum Rusyada adetmidir fakat 2 seferde farkli 2 firmanin calisanlari sehri gezmeyi teklif ettiler kendi arabalari ile sonrada yemege cikarttilar aksam.
Sehir icinde cizilmis 3 adet cizgi var, yesil, sari, kirmizi (umarim dogru hatirliyorum) bu cizgilerin baslangicina giderseniz herbir cizgi sehrin farkli bir yonune gidip sizi gezilmesi gereken yerlere goturuyor. haritaya ihtiyac yok cizgileri takip etmek yeterli, cok guzel bir dusunce

01102013629.jpg

01102013628.jpg

01102013621.jpg

Ikinci gittigimde acik hava askeri muzesini gezme firsatim oldu, gercekten korkutucu bir muze. ruslarin cok onceden dahi nekadar guclu bir askeri yapisina sahip oldugu ortada.

Malesef telefondan cektigim icin resimlerin kalitesi kotu

01102013626.jpg

01102013624.jpg

01102013625.jpg

Moskovadan gelen arkadas, sabah firmaya giderken taksi beklemeyelim yola cikalim dedim bende tamam dedim, fakat zanettimki taksi ceviricez turkiyede oldugu gibi, arkadas elini kaldirdi ve beklemeye basladi. Dedim taksi yok niye elini kaldiyosun. burda boyle muhakkak biri durur dedi, 1 dk kadar sonra genc bir kisi arabasi ile durdu, konustular ve bizi gidecegimiz yere kadar 100 ruble a goturdu, rusya genelinde kullanilan bir yontemmis, gayet guzel aslinda ve mantikli aslinda.
Bu yazidada yanlis hatirlamiyorsam ``mutluluk yakinda`` gibi birsey yaziyormus (yanlis ise bilen arkadaslar duzeltsin lutfen)
is gezisi ile geldigim icin cok foto cekmedim. Ileride mutlaka rusya gezisi planliyoruz. bu arada meshur transsiberia ekpresinide gozumle gormek nasip oldu, moskovadan yola cikip 4-5 gun icinde Permde ulup 7-8 gun icindede Vladivostoka ulasan tren :smiley:
Is icin bir sonraki durak Vladivostok. Uzak cok Uzak bir yer :smiley:

01102013622.jpg

Selam, paylaşım için teşekkürler. Rusyanın doğusunda dondurucu soğuğa rağmen insanlar batısından daha sıcakkanlı ancak sokakta yabancı dil bilen insan bulmak zor olduğundan sohbet etmek mümkün değil.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR