Sabahçı Kahvesi... Jeep'çilerin Mola Yeri...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ates Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11,452
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 554,303
Ynt: Sabahçı Kahvesi... Jeep'çilerin Mola Yeri...

Tabi dediğim gibi kriter meselesi. XJ arayan bir çok arkadaş için ben bu XJ lere defalarca bindim. Ben uzun boyluyum bu sebeple çok dar geldi. Motor gücü ZJ ye alıştığımdan olsa gerek yetersiz geldi. İç donanım fazla sıradan geldi. Ben şehir içinde günde 120-150 km yol yapıyorum. İstanbul'un sıkışık trafiğinde.. Hatta bu hafta bu ortalama 200 km oldu. İnsan biraz konfor arıyor açıkcası. Arazide de ZJ ile birilerinin giripte benim giremediğim çıkamadığım bir yer olmadığına göre. Neden başka araç bakayım ki diyorum. Tabi XJ nin düz vites alternatifi ve gerekirse 2 çeker kullanabilme imkanı sunması (seleck track şanzuman) büyük avantaj inkar etmemek lazım. Eğer bir ikinci aracınız varsa ve sadece arazi için araç arıyorsanız XJ tercih edilebilir. Tabi benim gibi 1.85 boyunda değilseniz Ama yok tek araba olacak ve şehir içide kullanacağım derseniz ZJ daha mantıklı bir tercih.

Tabi tekrar ediyorum bunlar sadece benim fikirlerim. Benim bakış açım. Benim bir araçtan istediklerim ve aldığım sonuç . Şimdi birileri girip bunu XJ ZJ yarışına çevirmesin diye söylüyorum.

Etiketler

http://www.sahibinden.com/jeep_g_cherokee_1998_askinjeep_den_offroad_edition_-78WQQaXQQ11875833WQQpXQQdisplayitem........... Düşündüğüm araç bu bakarmısınız

Buna ayrıntılı cevap vermek istiyorum. Zira başka arkadaşlar içinde bu araca baktım. Bir yemek yiyeyim. Çünkü kabaca cevap verilecek bir araç değil. Az bekleyin lütfen.

Evet gelelim bu şık aracımıza.. Bir ZJ modifiye ile böyle bakmaya doyamayacağınız hale geliyor gördüğünüz gibi. Tabi bu XJ içinde geçerli.. Şimdi bu araç çok güzel eyvallah. ama fiyat? Bu modifikasyon bu fiyat eder mi?

Asla etmez... Daha oncede bu arabayı gidip yerinde gördüm bir arkadaşımızı kırmamak için. Ama dediğim şey aynı oldu. Gereksiz bir fiyat. Belki bu modifiye işi gözünüzde büyüyor, pek anlamıyorsunuz ve neyi nereden bulacağım hangi sırayla yapacağım diye şaşırıyordunuz. Bu düşüncelerde böyle hazırı varken alayım dedirtiyor.

(bölüm bölüm yazacağım uzun uzun sıkmasın)

alpaslan bey bırakın lütfen yazmayın sordum ama pişman oldum nerde yazdıysanız kimseye faydanız olmamış bu güne kadarr sağolun.

Şimdi hesap yapalım ..
Temiz bir 98 model zj yaklaşık 15-18 arası aracı buluyor..
Araç üzerindeki en pahalı aksesuar ARB tampon. Pazarlıksız fiyatı 1300 $
Yükseltme kiti var araçta markasını hatırlamıyorum ama ortalama fiyat 1200-1500$
Procomp jant var araçta fiyatı 700$
moon visör var (şapka) eğer orjinal ise hatırlamıyorum onuda 600 $
Vinç Warm marka idi hafızam yanıltmıyorsa 900$
Geriside burada maliyet hesabına katılacak şeyler değil. Koyduğu dubledin berbat! Orjinal teybi daha güzel. Daha değerli.. Hella dediğinizin çifti 250 lira en pahalısı. Port bagaj 400-500 lira. Ve araçta bu donanıma rağmen dodik yok. Bence büyük eksik bu lastik ve tamponların yanında mutlaka olmalı.

Yani uzatmayayım üzerindeki vidasına kadar ekleyinde ekleyin 8-10 bin liralık aksesuar var araçta..
Ekledik temiz ZJ 98 modelin üzerine hadi en üst rakamları ele alalım 18 bine aracı alalım 10 bin lirada aksesuara harcayalım ne etti? 28 bin.. Arada ki 10 bin liralık fark ne için isteniyor???

Çok fazla hocam çok fazla. Değmez.. Üstelik bunlar kullanılmış. Biz bunları 10 bin liraya sıfırlarını alırız. İlk siz kullanırsınız. Üstelik bu araç bu donanımda ise araziye girmiş demektir. Ne gerek var yıpranmış araca bu parayı vermeye. Alırsınız asfaltcının birinden şıkır şıkır difransiyelleri şaftları olan bir araba. Kurarsınız kendiniz.

Zira bu kadar bütçe ayırabliyorsanız. Bu donanımı bir seferde alırsınız 10 bin tutarsa 8 liraya pazarlık ederiz. Hepsi elimizde oluncada bunların montajı bir gün sürer hadi iki gün olsun. Hiç uğraşmazsınız. Gözünüzde büyütmeyin bu modifiye işini. İş bilenin kılıç kuşananın. Bütçe meselesi o kadar. Zor hiç bir tarafı yok. Üstelik çok keyifli bir uğraş..

DEJAVUU' Alıntı:
alpaslan bey bırakın lütfen yazmayın sordum ama pişman oldum nerde yazdıysanız kimseye faydanız olmamış bu güne kadarr sağolun.

Bunu neden yazdınız anlamadım. Bildiğini okuyan oluyor elbette ama. Bir çok arkadaşta onayladığımız aracı aldı. Olmaz sana uymaz dediğimizi almadı.. Neticede biz fikrimizi söyliyelim itibar eden etsin etmeyenin canı sağolsun. Maksat JEEP sevdasına hizmet.

yok yok sen adam olmazsın illa herkese yardım edeceksin ama hep böyle kal saf temiz dobra ... az sonra gelirim ....................demedi deme...........

ben dövdüm onu gitti alp ım rahat ol sennnn ;D ;D

DEJAVUU' Alıntı:
yok yok sen adam olmazsın illa herkese yardım edeceksin ama hep böyle kal saf temiz dobra ... az sonra gelirim ....................demedi deme...........

Şerrefsizz!!!!! ;D

Ulan bide adama senden iyi bahsettim iyi mi.. Çakal carlos ;D ;D ;D

Sayın dejavu size Tata öneriyorum. Az yakar.. ;D LPG derdide yok...

alpaslanepli' Alıntı:
Pekimadem itiraf ettin. Bende bir itirafta bulunayım. landcı kız dediğin benim ;D
........vallamı lenn ;D

yaa hep sen ahkam kes ben adamı kokusundan tanırım eksozundan tanırım diye sen artık yaşlandın blader yakında hükmünde kalmıycak kahve benim olucakkkk.........DEJAVUU DEJAVUUUUU ;D ;D ;D

Oğlum millete ayıp lan. Hadi ben neyse her yol uyarda bana. Ciddi ciddi yazanlar ne olacak. Bari buradakiler kalsında teknik sayfadakileri temizliyelim. Ayıp ayıp.. ;D