Ynt: Sabit Telefonları Susturuyoruz (1 Kasım 2009)
Ben bugün sabit telefonu geçici olarak susturmak bir yana;TAMAMEN SUSTURDUM.Bu ülkede bu işi ta ezelden bu yana tekelinde bulunduran ve günün piyasa koşullarında bu duayen görünümüne rağmen vatandaşa eziyet haline gelen bu telefonu tamamen susturdum.Zaten şimdiye kadar de beklediğimizin bazı sebepleri vardı.Herşeye rağmen bu hantal yapıdan hizmet almanın zamanı çoktan geçmişti.Fakat internete yapışık ikiz kardeş yapıp yamadıkları telefonu tamamen susturdum.İnternet hatırına hiç konuşmadığımız halde yaklaşık 15-20 TL. fazladan aldıkları bu para gerçekten bunaltıcı ve anlamsızdı.Fakat her türlü uyarı dilekçe,e mail vs. gibi uyarıya kulak asmadıkları gibi şikayet kayıtlarına da nezaketen ve yasal presedür gereği cevap bile vermek ağır geldi adamlara.En son başvurumda telefonla çıkan operatöre bu konuşmalar madem kayıtta bu kayıtları yetkililer dinlesin ,dinlemelerini çabuklaştıracak nezaketsiz sözler söylersem belki dinlerlerdi.Mesela biraz hiddetle ve şiddetle çalakalem yazar gibi ağız dolusu birlkaç yakışıksız kelime söylesem en kısa zamanda dinleye takılırdı.Fakat bizler medeni ve yasal şekilde nezaketle konuşmayı biliriz.Uzun lafın kısası bu telefon meselesi ha şöyle olacak,ha kısa zaman sonra internette telefona bağımlılık bertaraf edileck derken hep aynı yapı devam etti.Sorduğumda kimse resmen açıklamasa da çözümler aranıyor falan filan gibisinden uzatmaları oynama taktikleri...Zaten tahmin ettiğm kadarıyla da telefon ücretini ikaldırdık,internet kullanım ücretini yükledik anlamında bir sonuç çıkar bu oyalamacadan.Değişen fazla birşey olmayacak gibi.Olmaz da.Eskiden 49 TL ÖDEDİĞİM İNTERNET ÜCRETİNEİLAVE OLARAK hiç konuşmadığım halde yığınla para ödediğimizden internet aşağı yukarı 60 TL civarlarına geliyordu.Sitemizde bu aylarda faalliyete geçen FİBER OPTİK altyapılı bir firmanın sunduğu hizmetten yararlanmak için hiç tereddüt etmeden hemen evdeki telefonu fırlatıp atarak bugün bu sisteme dahil oldum.Şimdi daha az bir paraya ,telefona bağlı kalmadan çok daha hızlı ve tekniğini ve hizmetini daha iyi bulduğum hizmet sağlayıcısından yararlanıyorum.Gerek abonelik aşamasında,gerek kurulumda ilgi,kalite farkı,anlayış farkı gibi olumlu birçok yön vardı.Çok daha yüksek hız,iyi bir hizmet sunumu ve fiyat avantajı bu işin önemli artıları.Valla çağımızda teknik ve piyasa koşulları o kadar kaygan zemin üzerinde ve süratle hareket ediyor ki buna uyum sağlayan firmalar ,rekabeti ve rekabetteki dengeyi iyi kontrol edenler kazansın derim.Uzun lafın kısası:BUGÜN BAHSETTİĞİMİZ O TELEFONDAN KURTULDUM....