Sabit Telefonları Susturuyoruz (1 Kasım 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,894
Ynt: Sabit Telefonları Susturuyoruz (1 Kasım 2009)

Ben mesajı posta kutumda bir çok kişiye gönderdim, umarım bu uyarı bir başlangıç olur... Anlamazlarsa devam, ben varım yani :smiley:

Etiketler

Uzun yıllar ADSL için sabit hat kullanmak zorunda kaldım. Daha doğrusu kullanmadığım halde her ay 17 lira civarı sabit ücret ödemek zorunda kaldım. Geçen hafta ADSL yi de sabit telefon hattımı da kapattırdım. Uydunet'e geçtim. Telekomla hiçbir alakam kalmadı. En çok da ADSL kullanabilmem için beni sabit hat almaya zorlamaları zoruma gidiyordu. Kendi çapımda eylemimi gerçekleştirmiş oldum :smiley:

Uydunet'ten memnunmusunuz ? ya bende kapattırayım hiç görüşme yapadığım sabit hattımı ve verdiğim para kadar hizmet alamadığın ADSL'yi

yunus bager' Alıntı:
Uydunet'ten memnunmusunuz ? ya bende kapattırayım hiç görüşme yapadığım sabit hattımı ve verdiğim para kadar hizmet alamadığın ADSL'yi

Ücret dışında, diğerinden hiçbir farkı yok. Sınırsız 1 mbit hızında internet + teledünya + sinema paketine (3 sinema kanalı) ayda 53 lira ödüyorum. Telekoma ise aynı hızda, sınırsız ADSL + hiç işime yaramayan sabit telefon hattına ayda ortalama 70 lira ödüyordum. Neden daha önce yapmamışım diye kendime kızıyorum.
Yalnız, Türksatın bu hizmetinden faydalanabilmeniz için binanızda Türksat bağlantısı/hattı olmalı.

uydunet eski kablonet se ki öyle olduğunu düşünüyorum...yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın...benim kötü bir tecrübem olmuştu...yeniden adsl e dönmüştüm modem parası bana tekabül etti ve 2 ay net başında acı çekmiştim....

bi de wireless modemi yok...

kotalı internet işinizi görürse VINN çok iyi....2 aydır iş yerimde kullanıyorum...kasaya taktım...tatile giderkende yanımda götürüyorum...

gerekmiyorsa sabit telefon almayin arkadaslar, zaten cepten ariyabiliyoruz heryeri, basimiza bir faturayi daha bela etmeyelim

Merhabalar,

Kasım 2009'da Türk Telekom aboneliğimizi iptal ettirdik.

Elimizde fatura ödeme belgesi dışında iptali belgeleyen bir evrak bulunmadığından (ne olur ne olmaz diye) Telekom'dan hatta ilişkin borcu-ilişiği yoktur, hat iptal edilmiştir şeklinde bir iyazı talep ettiğimizde bu şekilde bir yazı vermelerinin mümkün olmadığı cevabını aldık. Borcumuz olmadığına göre bunun ne gibi bir sakıncası olabileceğime dair bir açıklamaları olmayınca yazılı belge konusunda ısrarımız sonunda ekrandan hatta ait faturaların dökümünü alıp, sayfanın alt kısmına "Ekran Borcu Bulunmamaktadır." ibaresini yazıp imzaladılar. : )))) (Çözümü hala tam olarak anlamlandırabilmiş değilim... : ) )

10 yıl oldu sabir hattımı iptal ettiğim. etmeden önce çok hesap kitap yaptım. bana kapatmak daha hesaplı geldi. inşallah bu tepkileri telekom ciddiye alır. milletin canına tak dedi artık.

Ben bugün sabit telefonu geçici olarak susturmak bir yana;TAMAMEN SUSTURDUM.Bu ülkede bu işi ta ezelden bu yana tekelinde bulunduran ve günün piyasa koşullarında bu duayen görünümüne rağmen vatandaşa eziyet haline gelen bu telefonu tamamen susturdum.Zaten şimdiye kadar de beklediğimizin bazı sebepleri vardı.Herşeye rağmen bu hantal yapıdan hizmet almanın zamanı çoktan geçmişti.Fakat internete yapışık ikiz kardeş yapıp yamadıkları telefonu tamamen susturdum.İnternet hatırına hiç konuşmadığımız halde yaklaşık 15-20 TL. fazladan aldıkları bu para gerçekten bunaltıcı ve anlamsızdı.Fakat her türlü uyarı dilekçe,e mail vs. gibi uyarıya kulak asmadıkları gibi şikayet kayıtlarına da nezaketen ve yasal presedür gereği cevap bile vermek ağır geldi adamlara.En son başvurumda telefonla çıkan operatöre bu konuşmalar madem kayıtta bu kayıtları yetkililer dinlesin ,dinlemelerini çabuklaştıracak nezaketsiz sözler söylersem belki dinlerlerdi.Mesela biraz hiddetle ve şiddetle çalakalem yazar gibi ağız dolusu birlkaç yakışıksız kelime söylesem en kısa zamanda dinleye takılırdı.Fakat bizler medeni ve yasal şekilde nezaketle konuşmayı biliriz.Uzun lafın kısası bu telefon meselesi ha şöyle olacak,ha kısa zaman sonra internette telefona bağımlılık bertaraf edileck derken hep aynı yapı devam etti.Sorduğumda kimse resmen açıklamasa da çözümler aranıyor falan filan gibisinden uzatmaları oynama taktikleri...Zaten tahmin ettiğm kadarıyla da telefon ücretini ikaldırdık,internet kullanım ücretini yükledik anlamında bir sonuç çıkar bu oyalamacadan.Değişen fazla birşey olmayacak gibi.Olmaz da.Eskiden 49 TL ÖDEDİĞİM İNTERNET ÜCRETİNEİLAVE OLARAK hiç konuşmadığım halde yığınla para ödediğimizden internet aşağı yukarı 60 TL civarlarına geliyordu.Sitemizde bu aylarda faalliyete geçen FİBER OPTİK altyapılı bir firmanın sunduğu hizmetten yararlanmak için hiç tereddüt etmeden hemen evdeki telefonu fırlatıp atarak bugün bu sisteme dahil oldum.Şimdi daha az bir paraya ,telefona bağlı kalmadan çok daha hızlı ve tekniğini ve hizmetini daha iyi bulduğum hizmet sağlayıcısından yararlanıyorum.Gerek abonelik aşamasında,gerek kurulumda ilgi,kalite farkı,anlayış farkı gibi olumlu birçok yön vardı.Çok daha yüksek hız,iyi bir hizmet sunumu ve fiyat avantajı bu işin önemli artıları.Valla çağımızda teknik ve piyasa koşulları o kadar kaygan zemin üzerinde ve süratle hareket ediyor ki buna uyum sağlayan firmalar ,rekabeti ve rekabetteki dengeyi iyi kontrol edenler kazansın derim.Uzun lafın kısası:BUGÜN BAHSETTİĞİMİZ O TELEFONDAN KURTULDUM....

Bende bu ay iptal ettirdim. evde paralı teevizyon yoktu. Kablo tv 9 tl faza kanal yok ama. Teledünya alırsan kanal sayısı ile birlikte ücrette artıyor. Sınırsız 512 17 tl. Modemi kendim aldım. Kablosuz modem olarak. Anlaşmada yapmadım. Bana tek modem masrafı oldu. Oda şahsıma ait. ADSL de alsan modemi alıyorsun. Hediye etse telekom 24 aya mahkum ediyor. Ayrıca ADSL hava şartlarında eve gelen ve ev içi kablo hatlarının kalite ve eklerinden etkileniyor.

mdilek' Alıntı:
Bende bu ay iptal ettirdim. evde paralı teevizyon yoktu. Kablo tv 9 tl faza kanal yok ama. Teledünya alırsan kanal sayısı ile birlikte ücrette artıyor. Sınırsız 512 17 tl. Modemi kendim aldım. Kablosuz modem olarak. Anlaşmada yapmadım. Bana tek modem masrafı oldu. Oda şahsıma ait. ADSL de alsan modemi alıyorsun. Hediye etse telekom 24 aya mahkum ediyor. Ayrıca ADSL hava şartlarında eve gelen ve ev içi kablo hatlarının kalite ve eklerinden etkileniyor.
Elbette alternatifler gittikçe çoğalıyor.Rekabet de...Tüketicinin tutumu ve yönlendirmesi bu konuda çok önemli.Sunulan hizmeti daha kaliteli ve rekabete açık vede ekonomik oalmak için tüketici bu işi tavrıyla yönlendirmelidir.Bu tavır ne olabilir:Kaliteli ve uygun hizmeti takip ederek ve değerlendirerek adım atılırsa piyasa da ona göre kendine göre çeki düzen verme çabasını otomatik olarak gösterecektir.ADSL E BİR DE TELEFON KUYRUĞU K ATARAK ŞİMDİLİK BU REKABETTE EKSİ PUAN ALARAK birçok aboneyi bıktırp kaçıramn o şirket de bundan sonra ne politika izleyecek bilmem.Ne ederse etsin şimdi aldığım 10 kat daha hızlı ,telefon bağımlısı olmayan hizmetin seviyesini tutturursa amenna.Fakat şu anda avantajı yok ancak hantallığı var.Bakalım göreceğiz.İlerleyen zamanlarda kim tüketici lehine çalışmasını sürdürüse ona doğru sempatik bakarız.Hiç belli olmaz bakarsınız kendine çeki düzen verirse ADSL MODEMİNİ HENÜZ ATMADIK. Telefonu atmasına attık da. GEREKLİ TAVRIMIZI ONA GÖRE BELİRLERİZ..Bizde piyasaya sürekli küsmek yada birini sürekli alkışlamak yok.Kim anlamlı ,mantıklı ,hesaplı hizmet sunarsa merhaba deriz.Teşbihte hata yoktur derle.Bu anlamda haşaa da:Dinsizin hakkından imansız geli....Aynen öyle...Piyasa bizi gözetlerken bizler de piyasanın kontrol subabı olmalıyız ki atı alan üsküdarı geçmesin.Piyasa da kendine çeki düzen versin...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR