Ben kamp alanınıza 3 ya da 4 kere geldim. Arkadaşlara faydası olması açısından, ayrıca belki sizlere de faydası olur diye düşünerekten kendi fikirlerimi yazmak istiyorum.
Sakinbu tarzliği sevdiğim için her seferinde ormanlık alanı değil toprak yolun sonunu tercih ettim. Bu alanın manzarası güzel ancak üzeri tamamen açık olduğu için gölge alan yok. Ayrıca şemsiyenizi kullanmak isteseniz heryer kaya beton ya da taş olduğu için güneşten kaçamıyorsunuz. En güzel manzara eskiden mevzi olarak kullanılan beton yer, bu yıl da etrafına çit çekmişsiniz uzaktan güzel duruyor.
Yaşadığım en büyük problem tam mevzinin arkasında kalan tarafta yolun yukarı kısmındaki sabit karavandan (muhtemelen sizlerden birilerinin kaldığını düşünüyorum) gece gelen müzik sesleriydi. Aynı şekilde sahilde kurulan üstü kapalı kiosk tarzı yerinizde de şahsen benim hiç hazetmediğim müziklerin son ses çalınıyor olması yaşadığım bir diğer sıkıntı. Bir de (kamp alnından mı geldi bilmiyorum ancak çok yakındı) duyduğum silah sesleri canımı sıkmıştı. Bir de Haziran ayında restaurantınız açık olmasına rağmen hizmet vermiyordu anlayamamıştım.
Gördüğüm kadarıyla sakin olan o kısıma da yeni yapılar ekliyorsunuz (restaurant bungalov vb.) ve bir işletmeci olarak haklı sebeplerle tesisi geliştirmek istiyorsunuz. Ancak bence insanların kamp yapmaktan keyif almalarını istiyorsanız, tesisinizin içinde az yapılaşma ve sessiz sakin bölgeler de bırakmalısınız.
Nacizane tecrübelerimdir,
Melih