Ynt: Sakarya,ayyıldız Dyg Ve Esg,ağrı Zirve Yollarında (17,24/ağustos/2013)
cem cihan' Alıntı:
Tebrikler;güzel bir tımanış olmuş :0)
Dağda ego olunca dağ çekilmez; özelikle rehber çok önemli;erciyes etkinliğinde aynısını yaşadım ilk çıkışımda sırttan döndüm sonrasında daha az kondisyonlu olduğum halde çok rahat çıktım ;
Eyvallah Cem,,,,
Tırmanış güzeldi,,Coğrafya güzeldi,,,,,Kısa cümlelerin ardına ''YİNE GİDECEK BEN'' yazmak yakışır.Tabi EGO suz insanların yanında. ;D
EGO yapanların teknik özelliklerinide vereyimde gülelim,neşelenelim;
1-Çoğu 3 mevsim çadırla gelmişler,3200 kamp yerinde Bizden önce çadır yeri kapmak için koşup yamacın düzeltilerek çadır kurmak için kazılan toprak alanı kaptılar ;D ;D ufak yağışta her yerleri çamur oldu. ;D Biz çok az eğimi olan çimenlik bölgeyi tercih ettik.
sonuç ULTRA PRİMA gibi daima kupkuru.ACE ayşe teyze gibi bem beyaz, ;D
2-4200 aklimtzasyona onlardan önce yola çıktık,20 L -30L zirve çantalarına su geçirmez teknik ceket,Üzerimizde Kadirde light shell ceket bende ince polarla başladık,hava durumuna göre giyindik soyunduk. ;D EGO cu arkadaşlar boşalttıkları en az 60 L çantalar sırtlarında ne kadar mont,polar varsa üzerlerine giyip,hiç çıkarmadan da gidip gelmişler. ;D ;D ;D ;D yahu hiç duymadınızmı Marul gibi giyinileceğini ;D karnabahar gibi giyinmişler ,,,sucuk gibi kan ter içinde kalmışlar rastladık,birde soruyorlar siz terlemedinizmi diye,,,yo biz klima taktırdık hemde aktif bio filtreli,
3- Neyse yetersiz yemek çadırındaki taburelere şapka bere koyup yer kapmalarına hiç girmiyeyim,
4-4200 kamp taşınma anından önce yemek Çadırındayız.Önce bir kişi geldi elinde emanet kramponu,sarmak için koli kartonu parçası arıyor,,,,
Kadir kafa yaparak ahçıya 5 tl den sat kartonu köşeyi dönecen demezmi,Hiç kullanmamışlar belli ,,ayarını yapın sonra buz bölgesinde zahmet çekme dedik,Ayarmı o ney ?? anlamını veren boş bakışlardan anlayıp atılıp elinden aldım.Anam oney Bot Normal,Krampon tam otomatik,,,Emanet olunca, Kelebek ile AT hikayesi geldi aklıma,,,,,,daha sonra 13 kişi daha kartona paket yaptılar kramponları oh sıcak sıcak,, ;D
Neyse kısa keseyimde EGO cuların durumuna düşürülebilecek,,,çok bilmiş ve kasıntı olarak yaftalanmayalım,
Biz tüm iyi niyetimizle muhabbetçi ,yardım sever konumu seçsekte onlar kasıntıyı seçtiler,Neyine kastılarsa mahruki ve fındık mı sandılar kendilerini,,Birşey olmaz demiyorum be çocuğum kapasiten bu kadar ;D
Kadirim,,,,
Yerel rehberlerin gece 01:00 de tırmanışı başlatmaları tamamen ,,,çıkart,boşalt ,,,yeni gurup al taktiği.Biliyorsun,3200 den gereksizce 4200 aklimatize tırmanışı yap,aynı gün in,,,,Şaşırmıştık ,,,,sebebi dağın kalabalık olmasından dolayı zaten 4200 de çadır kurma yerinin kısıtlı olmasının sonucu yer olmayışı olduğunu sonradan öğrendik.
Okuduğum Ağrı zirve raporlarının tamamı 3200 de 1 .gün ertesi gün 4200 de tam bir gün ve 2.gece zirve diye yazılmıştı.Bizim yaptığımız 3200 de 2 gece kalıp arada 4200 e çıkıp inme yeterli aklimatizasyonu sağlamadı.Kısaca tam bir TİCARİ düşünceye kurban gittik.Bunun yanında karbonhidrat,protein den yoksun düşük kalorili beslenmemizin sonucu diğer olumsuzluklarla birleşince maxium zevk alınamadı.....GİDERİZ,, YİNE GİDERİZ ,,GENE GİDERİZ ;D