Sakarya B.Ş Belediyesi - Maden Deresi ve Acarlar Longozu Gezisi (01 Mayıs 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hasan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,940

hasan110

Kamp III
Yer
SAKARYA
Sakarya Belediyesinin düzenlemiş olduğu doğa gezilerinin bu haftaki proğramı Sakaryanın karasu kocaali ilçeleri arasında kalan Maden deresi idi.Maden deresi osmanlı zaman da yabancı devletlerin bir çok maden çıkarttıkları söylenen bir bölge ve aynı ismi alan bir dereden oluşmakta.Etap kayalardan oyularak yapılan kısa mağaralardan oluşmakta zaman zaman riskli geçişlerde mevcut.Dönüş derenin su debisine bağlı kalınarak dere içinden de yapılabilmektedir.
Sakaryada doğa tutkunlarının çok değişik heyecanı birden yaşattığı için sevilen bir parkurdur.Gezi yine karasu ilçe sınırlarında bulunan Acarlar longosu gezilerek son buldu.

DSCF0738.jpg

DSCF0739.jpg

DSCF0740.jpg

DSCF0741.jpg

DSCF0742.jpg

Etiketler
Ynt: Sakarya B.Ş Belediyesi - Maden Deresi ve Acarlar Longozu Gezisi (01 Mayıs 2011)

Başlangıç dik bir çıkışla başladı.Etrafta bulunan her kayalıkta mağaralar bulunmakta

DSCF0744.jpg

DSCF0745.jpg

DSCF0748.jpg

DSCF0749.jpg

DSCF0752.jpg

Ynt: Sakarya B.Ş Belediyesi - Maden Deresi ve Acarlar Longozu Gezisi (01 Mayıs 2011)

Sıralamada biraz yanlışlık olmuş zamanda yolculuk gibi bir yukarıda bir dere içinde ;D

DSCF1642.jpg

DSCF1650.jpg

DSCF1651.jpg

DSCF1658.jpg

DSCF1661.jpg

:D ;D dik çıkıştan sonra dar patikalardan tek sıra tırmanma devam ediyor zaman zaman dar tünel geçişleri yapılıyor.Kimi zaman yapılan beton setin dış kısmına tutunularak ilerleniliyor.Aşağısı tabiki uçurum bu da için adrenalini tabiki

DSCF1663.jpg

DSCF1666.jpg

DSCF1672.jpg

DSCF1686.jpg

DSCF1689.jpg

Tünel bitiminde set üstünde mola veriliyor.Dereyi gördük tabiki paçalarıda sıvadık ;D.Set ten aşağıya güzel bir şelale oluşmuş.Manzara her zamanki gibi süper

DSCF1690.jpg

DSCF1692.jpg

DSCF1696.jpg

DSCF1703.jpg

DSCF1705.jpg

Şelalesinden görünüş ve dönüş tamamen aşağıdan dere içinden

DSCF1712.jpg

DSCF1720.jpg

DSCF1722.jpg

DSCF1724.jpg

DSCF0787.jpg

Dere içinde ilerlerken yukarıdaki manzara da geçtiğimiz tünel ve beton duvarlar gözükmekte

DSCF0788.jpg

DSCF1730.jpg

DSCF1734.jpg

DSCF1736.jpg

DSCF1742.jpg

Maden deresi yaklaşık toplam 4 km kadar bir parkur katılımcılar her türlü heyecanı aynı anda yaşadılar .Buradanda Karasu ilçe sınırları içinde (Yeni mahalle/Deniz köy)Acarlar longozuna geçildi.Aslında longoz da tabiat Mayıs sonunda uyanmakta olduğundan katılımcılar pek bir şey görme fırsatı yakalayamadılar.Yinede güzel bir gün geçirdiklerine eminim.

DSCF1743.jpg

DSCF1747.jpg

DSCF1750.jpg

DSCF1751.jpg

Hasan Hocam eline sağlık...
Personel olmama ramen vakit kıtlığından bu gezilere katılamıyorum.Çok şey kaçırıyorum...
Selamlar...

Süpper parkur.

Gözüm kaldı.
Hasan bey borçlanıyorsunuz bana.
Yolum Sakarya ya düşerse bu parkuru geçmeme yardımcı olacaksınız ona göre.

Paylaşımlar için çok teşekkürler. Kaya altından geçen patika ve rotalara hayran kaldım.
Yılların verdiği doygunluk sebebi ile öyle kolay kolay rota beğenmediğimi de yazmış olayım.;D
Süper ya. Vakit olsa atla arabaya git Karasu ilçesine.

GPS dosyaları v arsa onları da rica edeyim lütfen.

Sn.hasan kardeş vallahi iyi bir harek olmuş.hemen eski günler aklıma geldi okuldayken(m.s.ü güzel sanatlar)külüp toplayıp 19 mayısta buna benzer bir tur yapmıştık suya bata bata ,gırgır şamata inip çıkmıştık.Biraz icerlendim.ve duygulandım.Paylaşım için teşekürler.iyi dolaşmalar sn.arkadaş.

freegraf' Alıntı:
Sn.hasan kardeş vallahi iyi bir harek olmuş.hemen eski günler aklıma geldi okuldayken(m.s.ü güzel sanatlar)külüp toplayıp 19 mayısta buna benzer bir tur yapmıştık suya bata bata ,gırgır şamata inip çıkmıştık.Biraz icerlendim.ve duygulandım.Paylaşım için teşekürler.iyi dolaşmalar sn.arkadaş.
TezzMertek' Alıntı:
Süpper parkur.

Gözüm kaldı.
Hasan bey borçlanıyorsunuz bana.
Yolum Sakarya ya düşerse bu parkuru geçmeme yardımcı olacaksınız ona göre.

Paylaşımlar için çok teşekkürler. Kaya altından geçen patika ve rotalara hayran kaldım.
serkan şen' Alıntı:
Hasan Hocam eline sağlık...

Personel olmama ramen vakit kıtlığından bu gezilere katılamıyorum.Çok şey kaçırıyorum...
Selamlar...

Yılların verdiği doygunluk sebebi ile öyle kolay kolay rota beğenmediğimi de yazmış olayım.;D
Süper ya. Vakit olsa atla arabaya git Karasu ilçesine.

GPS dosyaları v arsa onları da rica edeyim lütfen.

Herkeze teşekkürler selamlar.Bir kaç kez gitmeme rağmen ilk defa dere içinden dönüş yaptım valla süper oldu ne diyeyim .Gır gır şamata ,düşenler,ayakkabısını düşürüp suya kaptıranlar ne ararsanız vardı.Murat hocam benim pc pelt durumda gps deilde GE ve kml,kmz dosyalarını arkadaştan indirtip eklerim.Sakaryamıza misafir gelen tüm dostları seve seve itina ile ;D gezdiririz başımızın üzerinde yeriniz var.Selamlar

Sn.hasan kardeş hayrlı sabahlar ve Cumalar abi şu Sülüklügöl planımız için senden bazı bilgiler alabilirim haberin olsun.ve iyi gezmeler.

öncelike bu geziyi düzel,nliyen s.b.belediyesine ve gezi içersinde kontrolü elden bırakmıyon yürüyüş liderlerine tşk ederim.
sakaryamızın şirin biryeri olan maden deresindeydik muhteşem güzelliği hayran kalmamak elde değildi. Sankj yalancı cennet gibiydi akan deresiyle,şelalesiyle ve tabiki mağaralarıyla bizlere doyusuz bir gezi sağladı.Tabiki hasan abjmjn dedeği gibi maden deresini birde karlı görmek daha çekiçi ve heyacanlı olcağını tahmin ediyorum.emeği geçen herkeze tşk ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,992
Kayıtlı Üye Sayımız
166,741
Kaydolan Son Üyemiz
Ekrem 61

Çevrimiçi üyeler

Geri