Sakarya Yürüyüş Grubu; Doğançay Şelalesi Doğa Yürüyüşü (28 Kasım 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hasan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,008

hasan110

Kamp III
Yer
SAKARYA
Birkaç yıldır istediğim doğa gezilerine Sakarya Belediyesinin düzenlemiş olduğu organizasyonla ilk adımımızı atmış bulunuyoruz yaklaşık 2 ay süren ve her hafta sonu bir gezi olarak düzenlenen bu etkinlikte 8 birbirinden güzel yerle tanışma fırsatımız oldu.Her parkurda yaklaşık toplam 18 km yürüyerek yaptığımız gezilerin her bir metresinden ayrı bir zevk aldık.Sırası ile:
Akçay gezisi,Maden Deresi,Dikmen yayla ve bayrak tepe,Çiğdem yaylası,Acelle yaylası,Sülüklü göl,Orman gözetleme kulesi(kılıç tepe) ve son olarakta Doğançay şelale gezilerini gerçekleştirdik.

Doğançay şelalesi Gezi Fotoğraflarını sizlerle paylaşmak istedim. :smiley:

_DSC0111.jpg

_DSC0113.jpg

DSCF2058.jpg

Etiketler

Ynt: Sakarya Yürüyüş Grubu; Doğançay Şelalesi Doğa Yürüyüşü (28 Kasım 2010)

Paylaşım için teşekkürler ama daha çok fotoğraf bekliyoruz :smiley:
İzmir'den selamlar ...

büyük bir kalabalığı biraraya getrmişsiniz.
tebrikler ve teşekkürler.. ;D

Doğançay Şelalesi nerede kalıyor, nereden gidilir, tarif edermisiniz ?

paylaşım için teşekkürler, bende sapancada oturuyorum yakınımızdaki yerlerden bihaberiz, bende tarifi bekliyorum
tşk
slm
Aydın Pelin

Adapazarına dışarıdan gelecekler için otobanın sakarya /Adapazarı çıkışından , pamukova istikametinde 10 km kadar devam edildikten sonra Doğançay tabelası görülür .Doğançay Mermer fabrikasının önünden sapılarak eski bir yapı olan tren istasyonundan devam edilir.Doğançay belde merkezinden 2 km çıkışa doğru parkur başlangıcı vardır.Tabelası olmadığından yakındaki evlerden yardım alınabilir.
Doğançay'da hem dereiçi yürüyüş hemde şelale gezisini bir arada sunar. Üç kademeli şelalesi oldukça etkileyicidir. Şelaleye kadar olan yolunuzda sık orman dokusu oldukça hoşunuza gidecektir. Söylenebilecek çok şey yok. Muhakkak görülmesi gereken oldukça etkiliyeci bir yer.

Bilgilendirme için teşekkür ederim...

Paylaşımlar için teşekkürler.

Acil bir konu açma ve düzenleme işlemlerim sonrası tekrar döneceğim bu konuya.

Konuyu da Doğa Yürüyüşleri ana sayfasına aktarıyorum.
Daha sonra arşivlendirme çalışması kapsamında " Marmara" bölümüne tekrar taşınacaktır.

Hasan bey,
bilgilendirme için teşekkürler
selamlar

iyi gezi olmuş doğancay şelalesi fotoğrafları yok. birde yazın gitmiştim 2009 da yaz sonu diyeyim şelale iplik gibi az akıyordu ama başka zamanda gayet iyi oluyor.Fakat üzücü taraf bazı vatandaşlar gelip oraları inanılmaz kirletmişlerdi.içki şişe ve kutularından cöpten geçilmiyordu.iyiki kimse yanımda yoktu tek başıma gitmiştim.Yoksa arkadaşlar bula bula bizi burayamı getirdin diyeceklerdi. umarım bir daha böyle olmaz.selamlar.

Buradaki gezimizi Belediyenin düzenlediği bir yürüyüşle gerçekleştirmiştik.Doğanın büyüsüne kapılıp makinalarımızda yer kalmadığından ve kalabalığın da fazla olmasından dolayı şelalenin yakınında fotoğraf çekmeyi gerçekleştiremedik.Bu sebeplede 30/ocak/2011 tarihinde şelaleye 2. bir kış yürüyüşü gerçekleştirdik.Yakında yeni bir konu başlığı ile gezi fotoğraflarımızı gezenbilir çatısı altında doğa severlerle paylaşacağız.

doğançay şelalesi kış gÃ

doğançay şelalesi kış gÃ

doğançay şelalesi kış gÃ

Kar fotoğrafları ile bizleri (İzmir'lileri) kıskandırmayın Hasan bey.
;)

Haftaya Nif Dağına gideceğiz o zamana kadar karlı yamaçlar erimze inşallah.

TezzMertek' Alıntı:
Kar fotoğrafları ile bizleri (İzmir'lileri) kıskandırmayın Hasan bey.
;)

Haftaya Nif Dağına gideceğiz o zamana kadar karlı yamaçlar erimze inşallah.

Murat bey :Duanıza bende katılıyorum.İnşallah Nif dağına yapacağınız gezi istediğiniz gibi karlı geçer.Sakaryada şehir içinde bizlerde kara hasret kaldık 3-4 senedir şehir merkezi kar görmüyor 20 km uzaklıktaki Hendek,Geyve,Akyazı gibi ilçelerine kar yağarken merkezde neredeyse çocuklar kar 'ın adını unuttular ,Bizlerde anca gezilerde görebiliyoruz. ;D
Kazasız belasız ,Hayırlı geziler dilerim.Selamlar.

Doğançay şelale doğa yürüyüşünü takip eden doğa gönüllüleri için doğançay şelalesininden kar manzaraları eşliğindeki Kış yürüyüşü. ;D
Darısı İzmirli dostlarımızın başına.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=68372.new#new

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler

Geri