.
Bilmem dikkat ettiniz mi ?
Başlığı, hepimizin buraya beraberce kendi albümlerimizden yükleyeceğimiz görüntüler ile katılmamız için “Fotoğraf ve Gezi” bölümünde açtım.
Yani başlık ne benim başlığım ve ne de Tayland için açıldı !..
Umarım katılımlarınızı esirgemezseniz, beraberce karşılıklı olarak albümlerimize daldığımız, geçmişi yad eden keyifli vakitler geçirebilirdik..
Salgın çoğumuza gerektiğinden fazla vakit sunuyor. Onu keyifli yapmak ise neden elimizde olmasın ?
Yani kendi albümleriyle yan yana oturan iki kişinin, araya girip alakasızca bile olsa “Bak ben de ne buldum” der gibi birbirlerine, kısa açıklamalarıyla Gaziantep ya da bilmem mesela Bükreş’te çektiği resimleri göstermesi gibi düşünün..
Yukarıda yürürken görüldüğümüz yer boş bir pazar yeriydi. Sokakları gibi bir ülkenin havasını içine çekmek için en uygun yerler buralarıdır deyip, onlardan birkaç görüntü yükleyeyim.
Arif’e tarif mi gerek ?
Çipura’ya görüntü ve tad olarak en benzeyen balık White Snapper ızgaraya yapışmasın diye iri kaya tuzu giysilerini çekmiş alıcısını beklemekte.
Hooop hop hemen atlamayın, pulları ve içi henüz temizlenmedi..
Çöp şiş satıcısına Selçuk’lu olup olmadığını sormasam da en az bizler kadar pratik akıllı olduğu şüphesiz. Tezgahın üzerinde yamuk duran bacanın içine, aküyle çalışan kuvvetli bir vantilatör koymuştu.
Jel mi AGM mi diye sormayın, çöp şişin tadından ben de sormayı unuttum.
Bu da pazarda satılan en bayat yiyecek.
Nal yengeci.
Tam 450 milyon yıllık fosil. Düşünün köpek balığı bile daha ~350 milyon yaşında. İnsan “Byrun byrun, taze taze” diyerek satmaya utanır yahu..
Üstelik sebzesiyle satıyorlardı. Sormayın, daha denemedim..
Bu minik lokmaları şişirdikleri torbalar içinde 40 Baht’a (~10 Lira) ya satana da tabi ki İzmir’li olup olmadığını sormadım. Biliyorsunuzdur belki, bizim İzmir’de vefat, dileğimizin tutması ve bazı özel günlerde, lokma döktürüp sokaklarda sebiline dağıtma geleneğimiz var. Yani para verip lokma yediğimiz yoktur. Fakat umarım bu günlerde döktürenlerimiz çoğalmamıştır ?
Biraz da kambiyodan dem vuralım..
Euro, bizim Lira gibi pek dansözlük yapmadığından fiyatları ondan vereceğim.
Bu ara 1 Euro ~36-37 Baht sularında.
Umarım salgın sonunda bu sulardan çekilmez..
Eeee sizden resim yok mu ?