<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Saly'ye 4.25 Karavan Yaptırıyorum</b><br />
<br />
Merhaba.<br />
Karavan ile kısa seyehatler yaptık.<br />
Böylece artılar ve eksiler meydana çıkıyor:<br />
<br />
Önce gördüğüm noksanları söyliyeyim.<br />
1- Hidrofor pompası çok zayıf. Bu güne kadar hiç bir karavanımda görmediğim,<br />
sigara paketi büyüklüğünde dalma tip bir pompa koymuşlar. Basıncı ve debisi zayıf.<br />
Kendim değiştireceğim.<br />
2-Üst dolap kapaklarına amortisör koymuşlar, sarsıntıda açılmıyor.<br />
Fakat yanlarda bulunan dik dolap kapaklarını bir veya 2 kapı bademi ile tutturmuşlar,<br />
en ufak sarsıntıda açılıyor.<br />
3-Sigorta paneli diye bir şey yok, mika bir kutu içerisine 5 tane sıkıştırma sigorta konulmuş,ilkel duruyor.<br />
4-2 kişilik yatak altı bölüm çok kullanışsız. 200x110 cm lik bir bölüme, yatağı kaldırıp uç kısmından 40x50 cm lik <br />
bir kapakla ulaşmaya çalışıyorsunuz. Tabii sadece ön kısımlara eliniz varıyor.<br />
Ayrıca hiç bir stoplayıcı bölme yok, koyduğunuz eşya baştan ayağa, oradan oraya savruluyor.<br />
Bu hacmin arka kısmına, ayrı bir bölüm olarak sol arka dıştan kapak koymak şart.<br />
<br />
Şimdi de beğenileri sıralayalım:<br />
<br />
Bir kere bugüne kadar kullandığım, içi en ferah ve yerleşimi fonksiyonel karavan.<br />
İç mobilyaları bazı süs güzeli karavanlar kadar süslü püslü değil ama, sağlam ve fonksiyonel + kaplamaları ferah.<br />
Cam kalitesi ve büyüklükleri çok çok güzel. Camların montajı mükemmel, gram hava veya su geçirmiyor kış pozisyonunda.<br />
Yatağın kenarındaki boydan boya cam, harika bir seyir keyfi veriyor.<br />
Dış kapı kapanış mükemmelliğini daha önce belirtmiştim.<br />
<br />
Şimdi geldik en kritik yere;<br />
BİR PARÇA veya SERVİS İHTİYACINDA FİRMA NASIL DAVRANACAK?<br />
Bu sorunun cevabı çok önemli.<br />
<br />
2 yerde kontrolu eksik yapmışım, sonradan farkettim.<br />
Lastikler yük tipi değil binek tipi konmuş, e ne de olsa firmalarımız mocamp karavanı yapıyor, alışkanlık olsa gerek.<br />
Erdal Bey e bildirdim, hemen ilgilendi yük katsayısı 96 olan çok kaliteli bir lastik yolladı.<br />
Bu birinci +<br />
Ön yardımcı teker montajında bir hata tesbit ettim, bildirdim. Saat 14.00 civarıydı.<br />
2 saat sonra İZMİR de servisini yapan<br />
ustası aradı, akşam üzeri geldi, kontrol etti ve parçayı sipariş etti, <br />
ertesi gün sabah saat 10.00 civari işlem bitmişti.<br />
Bu da ikinci +<br />
<br />
Bu iki noktada SALY benden 10 Puan aldı, mala sahip çıkmak çok önemli.<br />
Ufak tefek hatalar noksanlar olabilir.Malına sahip çıkan, bunları giderir, müşterisini kazanır.<br />
İlgisinden dolayı Erdal Beye samimi teşekkürlerimi yolluyorum.<br />
<br />
Ha yukarıda yazdığım noksanlarda olmasaydı, puanlarımız yıldızlı olurdu.<br />
Yatak altı bazayı ben kendim orta dikmeden itibaren kapatarak, savrulmayı önledim.<br />
Dik dolap kapaklarına da basmalı tip kiltleri en kısa sürede ben koyacağım, <br />
basit iş, ayrıca konuşulacak para da değil, 3 Ad. i 45 TL.<br />
Yalnız yolum o tarafa düşerse, yatak altı dış kapağı Erdal Bey den bekleyeceğim.<br />
<br />
SONUÇ: Gerek ferahlığı ve fonksiyonelliği ve gerekse servis konusunda gösterdiği duyarlıktan dolayı,<br />
SALY KARAVANDAN MEMNUNUM ve ÖNERİYORUM.</div>