samara ile niva konfor kıyaslama + niva lpg bilgisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gs81 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,320

gs81

Ana Kamp
selam aynı konudan daha öncede açtım ama
neden se kimse bana cvp yazmıyo
niva alma niyetindeyin forumu takip ediyorum az çok bişeler öğrendim niva hakkında
ama şu konfor meselsine takıldım tek aracım olcak haftada maksimum 1.5 gün kullanacağım hafta sonu için
ağırlıklı asfalt kullanımı ara sıra hafif araziye gireceğim baraj kenarı piknik vesaire av ve balık merakım yok ofrodd tarzı ağır araziye girmiycem çamura girerim ama saplanacak kadar çok çamura girmem ayda bir tem de uzun yol düzce 200 km
bu doğrultuda arazi de sorun olacağını sanmıyorum niva hertürlü işim görür kanısındayım ama şu asfaltta konfor olayında
bi yardımcı olursanız saygıdeğer büyüklerim bu nivalar konfor olarak samara ile nasıldır 2 sene kadar samara kullandım direksiyonun sertliği dışında park zorluğu dışında beni rahatsız etmezdi şimdi niyetim bir niva almak nedense kimse benim açtığım konulara cvp yazmıyor anlamadım gitti birde bu lpg sistemi hakkında bi konu açmıştım bi arkadaş dışında kimse cvp yazmadı
o konudaki durum sa şu 1.6 nivalar ile 1.7 tek nokta enjeksiyonlu nivalara aynı eski tip lpg mi takılıyo eğer öyle ise benim bütçe
7000 tl sistem aynı ise bu durumda 1.6 niva alıcam yok lpg sistemi farklı ise kendimi biraz kasıp 1.7 niva alıcam bu değerlendirme
benim için çok önemli arkadaşlar değerli bilgilerinizi ve yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum lütfen öbür konularım gibi cvp yazmamazlık yapmayın rica edicem

Etiketler
Ynt: samara ile niva konfor kıyaslama + niva lpg bilgisi

Bahsettiginiz amacla kullanmak uzere Niva gereksiz gibi gorunuyor. Yine de girdigim zeminde surpriz yasamak istemiyorum o yuzden bir 4 ceker diyorsaniz belki derim ama Niva ya da herhangi bir 4 ceker tavsiye etmekten kacinirim.

Tavsiyemi bir kenara birakirsak, herhangi bir Niva asla bir Samara gibi seri ve kivrak olmaz. Konfor anlaminda korkuldugu gibi degildir, en guzeli bir deneme surusu yapmak, bu size bir cok anlamda daha net fikir verir.

Tek nokta yakit enjeksiyonlu motorda ozel bir mikser kullanilmasi gerekiyor LPG icin, bildigim kadariyla sirali sistem kullanilmiyor, karburatorlu tip sistem uygulaniyor..

Hocam kullanıcısı değilim,
Niva için asfaltta iyi şeyler söylenmiyor, 80 km hızın üstünde devrilme eğiliminde olduğunu söyleyenler abartıyor olabilir, arazide kendisinden beklenenni verdiği söyleniyor.

konfor kısmında samarayı beğeniyorsan niva dan da memnun olursun, bana göre niva samaradan daha iyi iç kısma sahip

LPG kiti olarak da tek nokta enjeksiyonun karbüratörlü sistemden farklı olduğunu sanıyorum, sıralı kadar pahalı da değil aynı zamanda,
doğrudan kullananlara yazıp sorabilirsin,

tornado57' Alıntı:
Hocam kullanıcısı değilim,
Niva için asfaltta iyi şeyler söylenmiyor, 80 km hızın üstünde devrilme eğiliminde olduğunu söyleyenler abartıyor olabilir, arazide kendisinden beklenenni verdiği söyleniyor.

Standart haliyle yol tutusunda problem yoktur. Her arac gibi viraja suursuz girilirse yine her arac gibi savrulabilir.

Uzerinde oynanmis, yukseltilmis, vs bir arac ise, zaten terazisi bozuldugu icin dikkatli kullanmak gerekir. Bu anlamda ani hareketleri her arac gibi sevmez.

80-120 km/s araliginda da abuk bir tepki beklemeyin aractan, sadece surekli 4 ceker oldugu icin (hareketli bilesen sayisi fazla) biraz kafa yorar, o kadar..

Cevaplar sorularını tamamen karşılar ama kullanım alanına bakınca NİVA sana pek uygun deil gibime geliyor,, konfor ve ses konusunda sıkıntı yaşamak istemiyorsan elinden geldiğince yaşı küçük almanı tavsiye ederim

selam öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için herkese ayrı ayrı teşekkür ederim
lpg konusunda sistem aynı ise sanırım ben 1.6 alıp kendimi kasmamak en iyisi daha yeni yüklü bi borçtan çıktım
kullanım konusunda söylediklerinize kısmen katılıyorum ama size kısaca bir anı mı anlatacağım ve sanırım neden niva
almak istediğimi anlıycaksınız ve bana biraz daha hak vereceksiniz yorumlarınızla

önce bi samaram var dı onun la dağ bayır gezdim sonra bi p 38 kasa 97 model bi range rover aldım onunlada
gerek konfor gerek arazi dağ tepe çamur dere tepe süperdi ve son olarak 2012 model bi chevrolet aveo 1.3 ltz 95 beygir
dizel bi araba aldım ve evet içim deki arazi ve çamur aşkı bitmemişti geçmemişti evet evet tam düşündüğünüz gibi
o canım sıfır aveo ilede dağ bayır dere tepe gezmek istedim ve sonuç hüsran oldu aslında başta herşey normal gibiydi
ama herşey benim o su yüksekliği 10-15 cm geçemeyecek kadar olan düzce deki melene bağlanan ufak dereyi geçmek
istememle oldu doğal olarak aracın önü dereye oturdu uğraştıkça daha çok battım dingil aks tanpon orada olan ne varsa dere tabanındaki taşlığa gömüldü yardım buldum bayağı uğraştık sonuç traktöre doğru gidiyordu son bigayret 4-5 kişi aracı önden arkaya doğru ittiler ve çıkardım aracı belki şanslıydım sadece tamponu biraz kopardım daha fazlası da olabilirdi

vede niyat bazı sıkıntılardan dolayı aveo yuda sattım ve işte yine başa döndüm bi araç arıyorum
ama bakıyorum ki benim içimdeki doğa arazi ve çamur aşkı geçmemiş bazen babamların araçla yada başka bi araçla bi yere gidecek olsam beni bişe asfaltan dışarı çekiyo sanki misal yolun yanıda çamurlu boş bi arsa görsem orda mutlaka bi tur atmam lazım yoksa çatlarım araç ne olursa olsun o tur atılacak yoksa içime dert olur

işte bu yüzden sanırım benim için en makul en ucuz araç niva yorum yazan değerli arkadaşlar sanırım şimdi beni daha iyi
anlamışlardır ilk mesajda sizi sıkmamak için bu kadar detay vermemiştim ama siz değerli yorumlarınızı benimle paylaşınca
sanırım bi cesaretlendim sanki bunları paylaşmak istedim
okuyup cvp yazacak herkese şimdiden teşekkürler değerli yorumlarınız bekliyorum

Hocam anladığım seni ancak Niva paklar :smiley:

LPG mikseri, anladığım regülatörü injeksiyonlu sistem de de çok farklı değil, aynı parçadan bahsediyorsak tabi, konuda tam olarak bilgi sahibi değilim,
Tek nokta/karbüratör konusunu biraz araştır derim,
sadece yakıt konusunda değil, arazi kullanımında özelikle, suya değince abuk subuk arızalar veren anlamadığın yeni sistemler yerine söküp temizleyebileceğin bir karbüratörlü sistem daha iyi olabilir, kronik sıkıntısı olan model falan var mı öğrenip başlarsan daha az sorun yaşarsın bence,
kolay gelsin,

2003 model ve üstü niva ile konfor , performans ve ekonomi verimliliği alırsınız , buna istinadende bütçenizi yükseltmeniz gerekir , 1600 cc ve yorgun bir niva da konfor , performans olmaz , alacaksanız yeni model alın yada samaraya binmeye devam edin

kaner bey verdiğiniz
bilgiler için teşekkür ederim zaten kısmet olurda niva labilirsem şayet
size bi gösterip ona göre alıcam saygılarımla

http://www.youtube.com/watch?v=PLCH_YmHCvA

:smiley: ne araç ama

Ynt: Samara İle Niva Konfor Kıyaslama + Niva Lpg Bilgisi

kaneruslu' Alıntı:
2003 model ve üstü niva ile konfor , performans ve ekonomi verimliliği alırsınız , buna istinadende bütçenizi yükseltmeniz gerekir , 1600 cc ve yorgun bir niva da konfor , performans olmaz , alacaksanız yeni model alın yada samaraya binmeye devam edin

kaner bey merhaba
yapmış olduğunuz arazi tipi samara uygulamasını bu başlık altında sunulmasının yararlı olacağını düşünüyorum

Niva bir binek araç değil, bir zevk aracıdır. Niva hastalık gibi bişeydir, bu hastalığada arazi tutkunları, avcılar, balıkçılar, off roadcular yakalanır. Arazide bir mercedes konforu verir girip çıkamayacağı yer yoktur ama otoyola çıkınca olay değişir. Arazide kullanmayacağım diyorsanız niva size gelmez, konforu ve yakıtı sizi üzebilir. Hele de konfor bekleyen birine hiç gelmez. ( Nacizane görüşümdür. )

Temiz 2003-2004 üstü bi Niva 100 km hızla asfaltta da normal sürüş yapar.. vaktiyle defalarca defalarca uzun yol yaptım, yani 700-1000 km'lik yollar.. Temiz hidrolik direksiyonlu Nivanın, Samaradan kesinlikle daha iyi bi sürüşü vardır derim..

En uzun en hızlısı Bayburt/Kocaeli arası tek sürücü ile 15 saate gittim, uzun yol otobüsleri de 17-18 saat cvarı ki o zaman Niva baya bakımsızdı..

1.7 Nivaya sıralı LPG takılır, iyi marka iyi montajla benzinden HİÇ farkı yoktur, anlamazsınız bile.. yolda 100 km'de ortalama 12 litre LPG yakar..

herkes şehir içi kullanımın zor olduğu düşüncede bu araç zorlu yollara göre yapılmış 4x4 arazi aracı ben nivamı kullanırken sehiriçi çok zevk alıyorum tamam 90 km hızdan sonra sesler titremeler artıyor manevrası çok iyi değil ama istediğim kaldırıma çıkarken istediğim dağa tepeye çıkarken verdiği zevki bu fiyattaki hiç bir araç vermez

sürüş konusunda niva samaraya yetişemez samara ile virajlarda diğer araçlar selektör atıyorum yol tutuşu sert süspansüyon nedeniyle inanılmaz derecede mükemmel.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR