Samurai İçin Açılan Topikler Neden Çok Az

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kumruhuseyin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,947

kumruhuseyin

Kamp I
Yer
kumru/ordu
ben sabırsızlıkla nisan sonunu bekliyorum suzi mi almak için şimdilik arayıştayım ama dikkatimi çeken birşey oldu: suzuki bölümünde samurai ile ilgili çok az konu var bunun sebebi olarak bir kaç ihtimal aklıma geldi;
1 ) suzuki samurai sahibi olan kişi sayısı iki elin parmaklarında az
2 ) suzuki samurai sahibi olan kişiler sorunla karşılaşmıyor
3 ) suzuki samurai sahipleri çok cimri ve hiç birşey paylaşmak istemiyor.
4 ) suzuki samurai sahipleri aracından çok memnun ve satmak istemiyor
suzuki samurai almayı düşündüğüm için sonucu merek ediyorum umarım tatmin edici bir cavap alırım..

Etiketler
Ynt: Samurai İçin Açılan Topikler Neden Çok Az

suzuki samurai
adet olarak az ciddi bir modifiye sonucu mükemmel bir arac olabiliyorlar arazide tabiiki ,,iş konfora ve günlük kullanıma gelince tercih edilmiyorlar ve aile aracı olmak içinde küçük olması tercih edilmeme de baş sebeb. genel olarak da samurai leri incelersek başlıca 1000 cc ve 1300 cc motor diye 2 ye ayrılıyor kod nolarıda ona göre sj 410 ve sj413 diye degişiyor cogu karbiratörlü enjektörlü olanları daha yeni model ve az bulunuyor dizel motor uzun kasada var ve pek tutulmuyor ,suspansiyon bazı yeni olanlarda yay sistemli geneli makaslıdır ,en büyük handikapıda 100 aractan 95 ninin üstü acık tam kapalı sac kasa olanı yok kadar az ,tek tük hart top olanıda var .bu devirde herkes sokaga arac bırakıp park ediyor bezden araba milletimze ters gelen bi mantık şekli demekki. güvenli gelmiyor ve olası kaza anındada güvenli degil .bir sakıncalı tarafıda sürat arazi aracında olmaz zaten fakat bu bayagı bi az diye bilgim var .
fiyat olarak ucuza alınıp kapıya cekilip 2. arac olarak alınacak bir arac ,canlı gözle yaptıklarını görünce samurai yi begenmemek elde degil.
bir arac daha var x90 bu arac motor şanzıman yürür vitara 3 kapının aynısı dışı ise şik bir coupe görünümünde bu kalıpta dünyada belkide 4wd bir arac daha yok hart top olarak tam acık hale geliyor yazın yazlık ,kışın kışlık arac nerden baksan arac 10 numara gel gelelim alanın elinde kalıyor tutulmuyor alan son sahibi oluyor ,bu da kötü arac anlamına gelmemeli 15 yaşındaki aracın cizgileri modeli bu gün için bile taptaze görünüyor . :smiley: dışı spor araba içi jip enteresan güzel vede vitara piyasada az olması tutulmamasını anlamak zor . :smiley:

Şöyle cevap verelim ;D

1 ) suzuki samurai sahibi olan kişi sayısı iki elin parmaklarında az
Cevap: İki elin parmakları olmasa da az...
2 ) suzuki samurai sahibi olan kişiler sorunla karşılaşmıyor
Cevap:Doğrudur...
3 ) suzuki samurai sahipleri çok cimri ve hiç birşey paylaşmak istemiyor.
Cevap:Sahibine göre değişir sanırım...
4 ) suzuki samurai sahipleri aracından çok memnun ve satmak istemiyor
Cevap: Doğrudur çünkü oyuncak gibi bir araç her şekile girebiliyor...

Bende suzuki samurai var. 1989 model 1300 cc. Araç gayet sevimli ekonomik. Fakat ben bu aracı sadece arazide kullanıyorum . Modifiyesi kolay bir araç istediğiniz gibi oynayabilirsiniz. Biraz yağ yakıyordu motorunu açtırdım. Ama bir türlü kalbürator ve avansını adam gibi ayarlattıramadım. Sanıyorum ateşleme probleminden dolayı bujiler isleniyor ve zaman zaman temizlemek gerekiyor. Ama kesinlikle tek araç olarak düşünmeyin benin ikinci aracım hoby aracı olarak kullanıyorum. Ama İmkan bulur bulmaz 1600 cc vitara motoru taktıracağım perfonmansı inanılmaz aratıyor. Ben motorunu zayıf buluyorum. Bu arada lastıklerin 30 inç oda rabayı bayağı yavaşlatıyor.

samurayı saf kan arazi aracıdır şöyle irice ATV den biraz agırdır modifiye konusunda inanılmaz engin bir aractır istedigin şekilde oynıya bilirsin samurayiler yurdumuzda daha cok tatil bölgelerinde safari turlarda kullanılırlar bu yüzdende formlarda pek göremezsin bu aracları off road için olanlarıda sahipleriyle arası cok iyidir

bnede kesinlikle 2 ve 4 şık diyorum kolay kolay arıza vermiyor arıza vermeyip te az yakınca ve her türlü kulanışa geldği için satmaya kıyılamıyor misal benim samurai 92 model hard top lu 1300 cc ilk zamanla sürat yapmıyor uzun yolda bayıyor adamı diyordum biraz eline tornavidayı alıp kurcalayınca çokta güzel 130 140 larıı görüyor :smiley: daha önceki açtığım başıkları incelerseniz 90 100 den fazla yapamıyorum diye yazmıştım kışın karda çamurda arazide çok süper gidiyor hemen hemen haftada 1 kere arazi ye girtsemde şu ana kadar 4 çekere ihtiyaç bile duymadan çıktım ki hafif balçıklı araziden bile çıktı sadece arkadan iter vaziyette :smiley: yazında hard topu açınca çok güzerl bir yazlık araç olcağını düşünüyorum

allah allah allah ben suzi'ye aşık oluyorum galiba.nisan sonunu sabırsızlıkla bekliyorum suzi'me kavuşacağım inşallah nisan sonunda.

Lada firmasının Niva için kullandığı bir slogan vardı, yanlış hatırlamıyorsam şu şekildeydi ;

" Görülmek mi İstiyorsunuz, Görmek mi İstiyorsunuz"

Bu slogan Samurai için de kullanılabilir. Amacınız görülmek ise bu araç size yaramaz uzak durun, amacınız arazide gezip görmek ise (Sadece bu iş için üretilmiş araçlardan bir tanesidir) alın keyfinize bakın. Selamlar.

valla aracımı gören 10 kişiden 7 , 8 i aracın başına gelip güzel yorumlarda bulunyorsa bu aracın hem görülmek hemde görmeye yarıyor demektir :smiley: ki inanın abartmıyorum benzinlikte olsun oto parkta olsun iş yerinde olsun gören herkes çok beğeniyor

Merhaba,

Bir suzuki samurai aşığı, kullanıcısı ve araştırmacısı olarak samurai şöyle açıklayabilirim; AŞK OLUNABİLECEK BİR ARAC

Evet, samurai çok sevilebilecek , sevimli , bakımları ucuz, sağlam, bozulmaz ve arazide inanılmaz başarılı bir araçtır. En iyi modelleri 1995-1996 makaslı olanlarıdır. Motorları enjektörlüdür ve bütün yürür yapısı en sağlam olanlarındandır. 1996 modellerin bir bölümü helezon yaylıdır ve yürür yapısı biraz daha ince ve zayıftır. 1998 ten sonra İspanyol üretimleri başlarki almamak gerekir.

Samurai için aks yapısını değiştirmeden 32 inch lastiğe kadar çıkabilirsiniz der.. Kırılmazlar ve modifikasyonları çok kolaydır. Arazi şanzumanı birbirlerine uyar ve 4 devir çeşitliliğinde bulunurlar. Aynamahrutileride 5,12 den 3,89 a kadar değişik oranlarda bulunabilirler. Yedek parçaları ucuzdur ve çıkma parçaları inanılmaz çoktur.

Ancak 4 kişilik yapısı, tenteli oluşu (başarılı bir hard top üretimi İstanbulda başlamıştır) aile için çok uygun olmayışı dezavantajlarıdır.Ben aracımı bu yüzden satıyorum.
Bende samurailer hakkında epey bilgi veya resimler var istendiğinde sizlere yollayabilirim.
Sevgiler,

Samurai, sj410 veya sj413 kullanan arkadaşlar kaç kişiyiz acaba istanbulda sadece bu araçların katılacağı bir gezi düzenlesek keyifli olabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,816
Kaydolan Son Üyemiz
car3393car

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.