Samurai, Vitara

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan absinthe_brk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,011

absinthe_brk

Ana Kamp
Yer
izmir
merhabalar.yaklaşık 3 senedir kullandığım samuraimi biraz daha konfor istemem nedeniyle sattım ve 95 model 3 kapı bir jlx aldım.benim sorum şu samurai kullanırken hemen hemen hiç alt takım problemi yaşamadım.ancak vitara bana aynı hissi vermiyo sanki daha narin bir araçmış ve daha sert kullanımda sürekli başıma problem açıcakmış gibi geliyo.acaba bu bir yeni araç hevesinden kaynaklanan koruma iç güdüsümüdür yoksa gerçekten vitarayı daha narin kullanmam mı gerekir?
- birde aracı alırken servise gösterdim temiz olduğu söylendi.yaklaşık 20-30 km kullandıktan sonra yıkattım.yıkamadan sonra her firene bastığımda cılız bi sürtünme sesi geliyo ve araç zıpladıkça sanki arızalı bir durum varmış gibi amortisörlerden olduğunu sandığım bir ötme sesi mevcut.acaba yıkamayla bir alakası varmıdır? 6senelik tamircimden kazık yedikten sonra kimseye güvenemiyorum.durduk yere güvenmediğim bir tamirciye sağlam parçayı değişirtmek istemediğimden yardımlarınızı bekliyorum . saygılar

Etiketler
Ynt: Samurai, Vitara

Hissetttiğiniz durum normaldir çünkü samurai'da var olan makasslı sistem vitarada yoktur, ama sorun yaratmaz sağlam bir sistemdir. Fren balatalarınz kontrol ettirmekte fayda var .Balatalar incelmiş veya yeter seviyede olmasına rağmen sertleşmiş olabilir... muhtelif burçlardan da kaynaklanan sesler olabilir, güvenebileceğiniz bir servis bulun ve güven duyun...

fran balatanızı değiştirin muhtemelen kötü bi balata yada ayağınızı frende çok tutmuşsunuz yokuş aşşa inerken :smiley:) polyemit burçlar var onlartan takdırırsanız sanırım o seslerde kesilir nerde olduğunuzu söylerseniz belki bi usta tavsiye ederim

merhaba .sizin aracınız japon üretim olduğuna göre benim fikrim mekanik olarak daha sağlam bir yapıya sahip olduğudur.
eğer aracınızda gizli kalmış bir sorun yoksa mekanik olarak sizi üzeceğini sanmam . bende 1992 model 5 kapılı jlx modeli var .inanın bana her şeyi orjinal. fren ve debriyaj balatası haricinde değiştirdiğim hiç bir parçası yok. benim fikrim aracınız eski aracınızdan daha sağlamdır bu konuda rahat olun.ben aracımı her koşulda kullandım. odun taşımakta dahil olmak üzere. şu ana kadar kırılan yada zorlamadan dolayı arızalanan bir yeri olmadı
aracınızı hayırlısı ile kazasız belasız zevkini çıkararak rahat rahat kulanın.
ben servis olarak maslak aksiyon servinine güveniyorum.yüksek yakıt tüketim sorunumu birtek aksiyon suzuki servisi çözebildi.sizinde aklınızda bulunsun. iyi sürüşler.

vitaranın arazi performansı beni ciddi anlamda şaşırrtı.ben vitaraları biraz daha asfalt jipi görürdüm ve samuraiden vazgeçemezdim.ancak kesinlikle çok daha üstün bir araba.dediğinz gibi sağlamsada ki görücez, vitara parasına samurai aldığım günlere hayıflanıyorum.

şu anda aracımda bfg. at. lastikler var. tahminime göre 50 bin km gibi yol katettim..eğer aracınızla kırıcı limit üstü bir arazi performansı istemiyorsanız her koşulda sizi memnun edebilecek bir lastiktir. kumda çok iyi. kalmanız çok zor.kar performansı çok iyi.çamurda bile idare eder.asfaltta 120 km ye kadar sessizdir. tavsiyem olur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,942
Kaydolan Son Üyemiz
alierkam3806

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR