samurai yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kedicik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,952

kedicik

Gelişimin Temeli Değişimdir..
Arkadaşlar iyi akşamlar evde ikinci araç olarak duran samuraimiz yaklaşık 2 haftadan beri yatıyordu.Bugün çalıitırmak i

çin bindiğimde önce birşey dikkatimi çekti kontağı çevirdiğim zaman yaklaşık 3 sn sonra sanki beyinden gelen bunlarda

beyin var mı onu da bilmiyorum klik sesi gelmedi.Eyvah dedim gerçekten de araç çalışmadı.Bu gelen klik sesi neyin nesiydi

acaba.Araçta benzin gaz var marş basıyor akü yeni fakat çalışmıyor.Henüz elektirikçime gitmedim.Tecrübelerinizi paylaşmak

isterim.Şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: samurai yardım

Selam..

önce samurainizin cinsini bilelim..?
kaç model?
karbüratörlü mü.? tek nokta enj.'mu.?

kolay gelsin

Aracımız 95 model tek nokta enjeksiyon uzantısı da sj413 gaz atiker daha yeni takıldı keşke takdırmasaydım hiç bir şey anlamadım gazdan.

kontağı ilk açtığınızda gaz kesicisi devreye girmemiş olabilir.kesicinin fişlerini kontrol edin.lpg düğmesine bakın ışıkları yanıyormu yanmıyorsa lpg ye ait bir sigorta vardır konrolunu yapın .lpg düğmesinin arkasındakı soket tam oturmamış olabilir.sisteminiz nasıl emilatölü sistemmi? önce benzinde çalışıp sonra kendi gazamı geçiyor?

Şimdi sorun oluşmadan önce de yani gaz kullanmadan önce yine benzinde kullanırken bu söylediğim 2*3 saniye sonra gelen klik sesi zaten geliyordu artık bu ses yok çalışma da yok.Az önce baktım o klick sesinin geldiği yerde böyle kutu gibi beyne benzeyen bir aparat var.İnşallah beyinden değildir de sigorta falan atmıştır.Pazar olduğu için elektirikçime gidemedim.

Aracımız ne benzinde ne de gazda marş basıyor fakat çalışmıyor.Fakat son günlerde araba durduk yere tekleme yapıyordu.Ben de gaz yeni takıldığı için ayarsız herhalde diye düşünüyordum.

Araçta bulunan gaz sistemi direk ya gazla ya da benzinle çalışıyor göstergeler çalışıyor ışıklar yanıyor dediğim gibi sorun o klik sesinin olduğu yer bakalım ne çıkacak.

Klik diye tabir ettiğiniz ses büyük ihtimalle tüp beyninin gaz kesen ünitesidir.Kontağı çevirdiğinizde açılır ve klik diye ses çıkarır.Ses çıkmadığına ve arabanızda çalışmadığına göre büyük ihtimalle tüpün beynine elektrik gitmiyordur.Beyne giden elektrik kablolarını kontrol edin.

Hayır yazmıştım o klik sesi tüpten önce de vardı ben o ses geldikten sonra aracı çalıştırıyordum.Yani orjinalinde oses vardı.Vitara da kullandım fakat onda böyle bir ses yoktu.Samuraide var.

tek nokta enj.'lu samurailerde bu prolem kroniktir..

''tık'' tabir ettiğiniz ses,yakıt pompasının,enj.sistemini beslemesi ve işlemin sonlandığının sesidir.

direk sağ iç kısımda bulunan,büyükçe bir elektronik kutu göreceksiniz..probleminizde onunla alakalı..

lpg'yi takarken,kuvvetle muhtemel ondan çıkış alınmıştır..-ki mecbur,çünki,o kart emir vermeden,enj.memesi açmaz..

bu işlerden anlayan bir ustaya gitmelisiniz..yoksa aracınızı kesinlikle çalıştıramazlar..bence hiç kurcalatmayın..

distribütör,yakıt pompası,enj.merkezi,beyin vs..hepsi birbirine bağlı..

çok sıkıntısını çektim, kulaktan dolma yaşamıyorum..yazmamda zaten..

kolaylıklar dilerim..

Arkadaşlar öncelikle herkese teşekkür ediyorum.Bugün dersten sonra elektirikçime gittim durumu anlattım.Direk sorunun olduğu bölgeyi bildiğim için usta için kolaylık oldu.O klik sesinin olduğu bölgeye yoğunlaştık.Fakat bu bölgede bir şeye ulaşamıyoruz.Ustam (sağolsun Karamandan Çandımoğlu elektirik Ramazan usta) daha sonra sigorta kutusuna yoğunlaştı ordan da bir şey çıkaramadık fakat sigorta yuvalarından biri yanmış onu farkettik orayı yeniledik.Daha sonra tekrar beynin olduğu bölüme yoğunlaştık.Burada iki tane rölr tarzı aparat var.Ustam bunları söktü içleri biraz oksitlenmiş bunlara elektirik verince aha o klik sesi geldi tamam ustam bu ses dedim.Usta kontağa bir bas bakalım dedi.Kontağı basınca araç tamam çalıştı.Gerçekten çok sevindim iyi ki beyinden değilmiş yoksa beni çok üzecekti.Dediğim gibi sorun o küçük röle gibi aparatlardanmış sonra arabayı çalıştırıp sanayiye gittik ustam güzelce pas çözücülerle temizledi sigortayı yaptı sevine sevine eve geldim.Sağolasın Ramazan usta.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR