Şarj Dinamosu Yüzünden Yolda Kaldım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Baran 54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 86,646

Baran 54

suziki vitara jlx 99 3k santana
Yer
KOCAELİ
merhaba arkadaşlar ve ustalar size bugün beni sinirden deli eden yolda bırakan sorunuma cevap bulmak için yazıyorum. :-[ cevap yazarsanız ve yardımcı olursanız olmasanız bile şimdiden teşekkürler. :smiley: soruna gelince bugun kocaelinden sakaryaya bir iş için gittim ve aracı park edesıye kadar bır sorun yoktu fakat iş bitiminde aracımı calıştıramadım.zaten zayıf olan akümün ömrünün bitiğini sandım ve en yakın aku satandan üzerindeki 60 amperolmasına rahmen ben 72 amper mutlu aku taktırıp yola cıktım ama yolda akü lambasının ara sıra yanması dikkatimi çekti ve moralim bozuldu :mad: ama asıl sorun hava kararıp kısa lambalarımı yakmamla başladı araç teklemeye ibreleri abuk subuk oynamaya başladı hemen kenera çekip akü gevşekmi diye bakmak için aracı durdurdum ve birdaha çalıştıramadım. :mad: :( :'( allahtan eve az kalmıştı hemen abimi aradım yardıma geldi onun aracındaki akuyu benimkine benimkini ona takıp sadece flaşörlerle elektırıkçiye vardık ve bana söylenen geç olduğu için yarın şarz dinomosunun sokuleceği tamir edileceği ve yeni akümünde garantiden değişeceği idi ama bu beni rahatlatmadı.hala :mad: :'( :'( ??? eğer yarın sorunum hallolmaz ise yada usta bakmadan önce fikiri bilgisi ucuz mahliyeti cıkma teğmini hakkında cevap veren arkadaşlara teşekkürümü borç bilirim.çunkü usta tahmini 250 ytl gibi bir rakkama hallolur dedi bana biraz tuzlu geldi. ??? yardımlarınızı bekliyorum. saygılar.

Etiketler
Ynt: Şarj Dinamosu Yüzünden Yolda Kaldım

Merhaba.aynı sorunu bende yaşmıştım ustanız akünün kutup başlarına ölçü aletini baglayıp aracınızı çalıştırdıgında veya az gaz verdiginde şarjı ne kadar yaptıgını nekadar yapmadıgını görür azda olsa sarj yapıyosa dinamonun kömürlerini degiştirip ufak bi bakım yapması ile hallolur buna en fazla 60-70tl maal olur bence oda kömürü farklı olabileceginden sanırım binek araç olsa 5-10tl kömürü ama dinomo yandıysa yanı bobin sargısında kopma filan varsa tamirine girmeyip yenisini aldırmak isterler ozaman 250tl bulabilir geçebilide öyle bir durumda çıkmada bulabilirsiniz ama dinomonun yaznması çok zor ve son ihitimal sanmıyorum(arabanızın tekliyerek durmasıda ateşleme için yeterli enerji kalmamasından bujı ateşliyemedigin dendir)umarım azda olsa aydınlatabilmişimdir sizi kolay gelsin

ilyasfb' Alıntı:
Merhaba.aynı sorunu bende yaşmıştım ustanız akünün kutup başlarına ölçü aletini baglayıp aracınızı çalıştırdıgında veya az gaz verdiginde şarjı ne kadar yaptıgını nekadar yapmadıgını görür azda olsa sarj yapıyosa dinamonun kömürlerini degiştirip ufak bi bakım yapması ile hallolur buna en fazla 60-70tl maal olur bence oda kömürü farklı olabileceginden sanırım binek araç olsa 5-10tl kömürü ama dinomo yandıysa yanı bobin sargısında kopma filan varsa tamirine girmeyip yenisini aldırmak isterler ozaman 250tl bulabilir geçebilide öyle bir durumda çıkmada bulabilirsiniz ama dinomonun yaznması çok zor ve son ihitimal sanmıyorum(arabanızın tekliyerek durmasıda ateşleme için yeterli enerji kalmamasından bujı ateşliyemedigin dendir)umarım azda olsa aydınlatabilmişimdir sizi kolay gelsin
çok teşekkürler yarın bakıcam artık bende size suzıkıler hakkında cevap yazdım şimdi . işallah yardımcı olurum

Baran 54' Alıntı:
çok teşekkürler yarın bakıcam artık bende size suzıkıler hakkında cevap yazdım şimdi . işallah yardımcı olurum
bende yazınızı şimdi gördüm :smiley:tşk

aküyü değiştiren kişi hata yapmış ya da sadece akü satmayı düşünmüş

madem akü boşalıyor sorun aküden mi yoksa şarj dinamosundan mı çok kolay anlaşılabilirdi

geçmiş olsun umarım sadece kömürlerde sorun vardır da kolayca halledersiniz

dinamoyu söktürüp istanbula getirme şansınız var ise 150 -200 tl aralıgında revizyonlu diye tabir edilen yeni ayarında almanız mümkün ,2 sene evvel 150a olanını 150tl ye almıştım ,orjinali 70 a olması lazım ,bu işi yapan topkapıda aliko ,ikitellide altın dinamo isimli firmalar var dahada bilmedigim cok vardır ,ustanız 50-60 tl gibi halledemezse ,tamire 250 vermektense yeni almak daha hesaplı ve akıllıca görünüyor. ;)

Baran 54' Alıntı:
merhaba arkadaşlar ve ustalar size bugün beni sinirden deli eden yolda bırakan sorunuma cevap bulmak için yazıyorum. :-[ cevap yazarsanız ve yardımcı olursanız olmasanız bile şimdiden teşekkürler. :smiley: soruna gelince bugun kocaelinden sakaryaya bir iş için gittim ve aracı park edesıye kadar bır sorun yoktu fakat iş bitiminde aracımı calıştıramadım.zaten zayıf olan akümün ömrünün bitiğini sandım ve en yakın aku satandan üzerindeki 60 amperolmasına rahmen ben 72 amper mutlu aku taktırıp yola cıktım ama yolda akü lambasının ara sıra yanması dikkatimi çekti ve moralim bozuldu :mad: ama asıl sorun hava kararıp kısa lambalarımı yakmamla başladı araç teklemeye ibreleri abuk subuk oynamaya başladı hemen kenera çekip akü gevşekmi diye bakmak için aracı durdurdum ve birdaha çalıştıramadım. :mad: :( :'( allahtan eve az kalmıştı hemen abimi aradım yardıma geldi onun aracındaki akuyu benimkine benimkini ona takıp sadece flaşörlerle elektırıkçiye vardık ve bana söylenen geç olduğu için yarın şarz dinomosunun sokuleceği tamir edileceği ve yeni akümünde garantiden değişeceği idi ama bu beni rahatlatmadı.hala :mad: :'( :'( ??? eğer yarın sorunum hallolmaz ise yada usta bakmadan önce fikiri bilgisi ucuz mahliyeti cıkma teğmini hakkında cevap veren arkadaşlara teşekkürümü borç bilirim.çunkü usta tahmini 250 ytl gibi bir rakkama hallolur dedi bana biraz tuzlu geldi. ??? yardımlarınızı bekliyorum. saygılar.
merhaba adaşım öncelikli olarak sana geçmiş olsun diyorum butip aksilikler zate tatil zamanında adamı yakalar arızaya gelince yüksek ihtimalle kömürler bitiktir başka bişey çıkacağını sanmıyorum oda tutacağı 50- 60 civarıdır dinamo kolay kolay yanmaz yandıysa bile çıkma dinamo alırsın daha ucuza 250 banada fazla geldi tekrar geçmiş olsun görüşmek üzere

250 diyerek belki sıfır bir dinamo takmanın maliyetini söylemiş olabilir. Arka arkaya 5-6 kez dinamoyu yakıp, kömür değişikliği de dahil olmak üzere her yolu denedikten sonra dinamonun aşırı şarj ettiğine kanaat getirip farklı bir markanın çıkmasını adapte etmiştik. Aşağı yukarı 300 lira civarı bir masraf olmuştu (sadece adapte işleminden tabi, önceki dinamoları saymıyorum :smiley: ).

yorum yapan cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. :D hepinizin bilgilerine ve ağızlarına sağlık. ;) konuya gelince fırsatım olur olmaz arabayı o 250tl diyen elektırikçiden alıp tanıdığım bildiğim savaş ustama götürdüm sağolasın hemen dinomoyu söküp baktı ve onun parcalara ayırdı bu arada ben iyice korktum olmıcak diye ama baktı kömürler ve sargılar sağlam dedi deddim ne yapıcaz yanisinimi alıcaz :eek: yok sen bi çay iç bekle peki.sonra elinde 2 adet rulmanla geldi dinomonun rulmanlarında varmış sorun rulmanlar takılıp, kömürler yenilenip,sargılar temizlendikten sonra,10 numara oldu buarada motor ve fan kayışlarınıda değiştirdi olay bitti.artık mutluyum. ;D ;D
bu arada hesap şöyle :smiley:
rulmanlar 25 ytl
kayışlar 20 ytl
komurler 8 ytl
temizlik işçilik 40 ytl
toplam 93 ytl bana oluru 90 ytl miş sağolsun savaş usta cok uğraştı :D :D
ve siz yardımcı olan en azından bilgisini paylaşan, cevap yazan, yardımcı olan,bütün arkadaşlara teşekkürler. :D :D :D :D

selamun aleyküm benim başımdan geçen bir olayda buna benzer ve beya sinir bozucuydu aracı aldığım ilk hafta sıkıntım yoktu 2. ci hafta ise benzer olay başıma gelmeye başladı tanıdık ustama gittim elektrikçi maddi açıdan sıkıntım yok şükür ne gerekiyorsa yap dedim ve akü de sorun var dedi tamam aküyü değiştirdi 1 hafta kullandım teklemeye başladı ve marş basarken geç almaya da tabi tekrar gittim bu seferde diyot ve kömürleri değişelim dedi olur sen yap ustam dedim :D ve parçalar değişti ve şarz etmeye başladı sonraki hafta akü öldü :D dedi garantiden değişim yapalım usta sensin lafına laf demem sende dedim değişti ve kontrol etti aaa şarz etmiyor eee usta ne yapacaz yeni dinamo yapalım dedi olur aldık taktı ama gine şarz yok beee ustam o bu şu dedin de nerdeyse bin lira para gitti hayırdır demeye başladım arkadaş ya fazla baskıda yapamıyoruz tabi neyse ne yapıyoruz şarz yeni akü yeni kayış yeni niye şarz olmuyor bu derken başka bir ustaya yolladı beni bu kişi çözer dedi gittim o da anlamadı çünkü herşey sıfır ve o da bana yol verdi, ben çözemedim diyipte sonra o kafayla sinirle parçacıya gittim beni öyle görünce hayırdır dedi anlattım durumu güldü ve dediki bide yandaki elekrikçiye git o çözer dedi ve yanına gittim durumu anlattım gülerek kayıştandır o dedi bende gülmeye başladım hadi yaa gibilerinden çünkü aracım şarz etmiyor ve sinir küpü gibi geziyorum sanayinin için de ve cidden de kayışmış normalde 10x950 olan lada niva kayışı ustanın tavsiyesiyle 9,5x950 taktık ve biranda herşey düzeldi va şarz etmeye başladı aracım o kadar masraf ve zaman kaybı sinir stres uçtu gitti bu da benim başımdan geçen bir olay belki birilerine fikir veya yardım cı olur kalın sağlıcakla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,815
Kaydolan Son Üyemiz
muzi_ko

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR