Ynt: Saroz Körfezi Kampları
Bencede saroz başlı başına kamp için uygun bir bölge. Arkadaşımın tercihine saygı duymakla birlikte, wc banyosu bulunan, her istediğimde pet şişede soğuk su bulabileceğim, taze ekmek satın alabileceğim bir marketi içerisinde barındıran bir tesis bence kamp olayının kimyasına aykırı. Benim için kamp demek, yılın hemen hemen tamamınında sahip olduğumuz konfordan ve hayat tarzından uzaklaşıp insanın doğada kendi kendine kalması demektir. Herşeyden uzaklaşmaktır, özelliklede insandan.
Kendi adıma konuşuyorum, tekrar belirtmeliyim kimsenin zevkline saygısızlık etmek istemem ancak bana kalırsa elektriğiniz olmamalı çadır kurduğunuz yerde, başka insanların mangal dumanları olmamalı, arabalar olmamalı, gürültü olmamalı, HİÇ RİSKSİZ olmamalı. Bir av bölgesinde vurulma ihtimaliyle geçirin günlerinizi de demiyorum elbette ama en azından bir yabani hayvanın yaklaşması riski zevkinizi arttıracaktır bence. Biryerde bir mücedele anlamı taşıyor olmalı yani uzun lafın kısası. Abartıp olayı çadırımı kurup, ailemi arayıp beni merak etmemelerini söyledikten sonra 3-4 günlük kamp boyunca cep telefonumu bile açmadım ki ardımda bıraktığım hayata dair mümkün olduğu kadar az şey taşımış olayım kampıma.
Ben böyle düşünüyorum.