Şase Numarasından Muayene Sorunu Standartı Nedir ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan abcreklam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,591
Ynt: Şase Numarasından Muayene Sorunu Standartı Nedir ?

" aracınızın muayenesi sonucunda , aracınızın can ve mal emniyeti ile trafik güvenliği açısından tehlike olacak derecede emniyetsiz olduğunu gösteren kusurlar/eksiklikler tespit edilmiştir. Bu nedenle, aracınızın trafikten men edilmesiiçin muayene raporu Emniyetsiz Araç Bildirim Raporu ekinde trafik zabıtasına bildirilecektir."

şasi no yanlış.. emniyetsiz 3a

eğer deneme yanılma şeklinde giderseniz muayene raporunuzda bu yazacaktır.

Etiketler

aynen dediğiniz gibi ben ek 1 sigorta şirketinden alıp orada doltturdum muayene istasyonuna gittim evrakların hepsini föy içerisinde verdim sıra bana geldi tüvdeki eleman ek1 belgelerini eline almış vaziyete aracı çağırdı ve kontrollere başladı önce moto mumarasına baktı onda yanlış varmış tek harfdi galiba yazılı olanın üzerini çizdi numarının dorsunu ek1 yazdı en araç tam çıkışta şasi noyu aradı basştan bulamadı pas sökücü ile temizledi bende ona okdar uğraşma saşi numarası ruhsata yazıyor ordan kontrol etdedim ama ruhsatlar yanında olmadığından bana bir şey diyemedi daha numaranın olduğu bölgeyi zımparaladı de yazıyorsa ek1 in üzerine yazdı parafladı tüvün kaşesini vurdular daha sonra ruhsatları ve ek1 alıp trafiğe gitim işim bittii

bu muayene işi bayaaa zor oluyor ama bi şekilde oluyor takmayın kafanıza mecburen olacak bir seferde kayda gectimi birdaha sorun cıkmıyor.

Abi bu kadar CJ ci var sitede kimse şase numarasının yerini bilmiyomu fotoğrafla bi gösterseniz. Muayeneye gitcem bizde ona göre şase numarasını piyasaya çıkarıp giderdik. Araç altı ziftli sorun çıkmasın istiyorum muayenede...

Sag arka tekerin bulundugu yerde tam kambur kismin sirt tarafinda kupa ile şasinin arasinda kaliyor

Yanıt için teşekkürler. bu numarayı kendimiz numaraya zarar vermeden piyasaya çıkarsak sorun olur mu acaba...

Ben boya ve pas çözucuyle temizleyip sildikten sonra tekrar boyadim paslanmamasi icin

Ben gecen sene cj yi tuv e soktum boyle bisey istemediler cakili numara ile gecti motor nosunu da bakti tamam dedi .Bu uygulama yeni mi ? Ayvalikta yaptim muayeneyi.

Evet sağ arka tekerin orda şase numarasını buldum çok şükür :smiley:
Yarın Hadımköy Tüvtürk'te saat 13:00 de randevum var bakalım ne olacak görcez :smiley:

Beklenen karne çıktı :smiley: Hiç beklemediğim yerlerden zayıf aldı benim CJ

DSC01346.jpg

selam geçmiş olsun arkadaşım merak ettiğim lastik jant uyumusuz notu. Lastik ölçülerin nedir acaba bu hafta bende muayeneye gireceğim yeni cooper 33.12,50x15 lastik taktırdım inşallah kusur olmaz, birde sinyaller yanlış boyanmış hatalı yanıyo nasıl yanması gerekiyo .diroksiyon kutusudamı orjinal değil şase no o konuda ne yorum yaptılar emniyetsiz demekle ne anlatmaya çalışıyo

-Abi lastikler araca göre büyük dediler. Dedim neye göre büyük dedim belirli bir ölçüsü mü var dedim bişe diyemediler. ustalar bu araçlar hakkında çok bilgisiz. Ustalar da bilmiyo lastik ebadının ne olması gerektiğini. Neden yazdınız dedim abi istasyon amirine sorduk o yazdırdı dediler. Normalde bir araca bir usta bakarken benim CJ nin başında 6-7 usta vardı. Bazı aksaklıklardan dolayı Şile de girdim muayeneye. Şile çok tenha randevusuz geldim girdim...
farkettiyseniz sinyallere bile hatalı yanıyor yazmışlar. Adam muayene sonrasında bu araçta 4lü sinyal yok dedi. Direksiyon altındaki düğmeden habersiz...
-Sinyal lambalarının sarı renkte olması gerekiyormuş. Benimkiler kırmızı kapak mevzu bu.
-Şase numarasını bile ben gösterdim bulamadılar okunuyor aslında ama bir kısmına boya gelmiş abi temizlersen iyi olur dedi usta.
-Birde size uyarım eksoz muayenesini özel serviste yaptırın gidin. ben Tüvtürkte yaptırdım geçemedim. Normal CO değeri maksimum 4.50 olması lazımken bizim CJ nin 9.75 gibi bir değer çıktı. Dışarda bu işlemi çok rahat bir şekilde yapıp geçiriyo servisler...

Yok abi direksiyon kutusu felan değil. Bildiğin direksiyon simidi. Spor direksiyon simidi takılı olduğu için yazmışlar. normalden küçük ya onun için.
O problem değil hafif kusur geçiyor zaten... Baksana eksoza bile pas var diye yazıyor :smiley:
Aracın yağ damlattığı yok. ordaki terlemeleri bile yazmışlar...

senin muayeneciler tam sepetmiş arkadaşım şile'de girmiştin heralde ama ne farkeder adamlar antalyada yan koltuk koyup aracı uzaltıyor muayeneden geçiyor bizim burda koltuğu düzelt diyorlar bu istasyonlarda çalışan adamların kurs alması lazım birde şu sinyal meselesi ön sinyal ile yan sinyaller sıralamalı yanıyo bunlar içinde ikisi aynı anda yanıp sönmesi lazım diye bir şey söyledilermi

Hayır öyle bişe demediler. Adamlar aracı görünce şaşırdı zaten. üçgen reflektör yangın tüpü ilkyardım çantası bile sormadılar unuttular galiba halbuki yanımda getirmiştim :smiley: Personel çok genç ve bu işten anladıklarını sanmıyorum ben...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,815
Kaydolan Son Üyemiz
muzi_ko

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR