Şaside paslanma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan L200Crewcab Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,634

L200Crewcab

Ana Kamp
merhaba
2003 model bir L200 warrior 'um var. aracım ingiltereden ithal edilmiş olduğundan ingilterede yollara kar yağdığında serpilen tuzdan nasibini almış.
şasi makaslar vs ( döküm kısımlar hariç ) yüzeysel olarak pas tutmuş .
internetten baktım POR 15 isminde bir boya çok övülüyor ama burda yok.

pası kendim tel fırça ile sıyırıp pistola ile direkt pas üzerine uygulanan marshall hammerite siyah mat atmayı düşündüm.

siz ne düşünüyorsunuz? özellikle dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?

şasi delik delik olduğundan şasinin iç kısımlarına normal olarak boya atamayacağım. sizce pas kısa vadede arabayı mahfeder mi?

Etiketler
Ynt: Şaside paslanma

arkadaşlar genel bir sorum olacak... 2010 model beyaz bir L200 e sahibim... haziran ayında sıfır olarak teslim aldığım aracıma aldığım yer havuz monyazı yapıp teslim etmişti... kasanın üst kısmında havuzun bittiği (havuz ve kasanın birleştiği yer) yerde paslanmalar olustu? artık sürtünmeden midir nedir bilemiyorum ama bildiğimiz çizikler ve gözle görünen paslanmalar mevcut.. Bunun garanti ile ilgili bir durumu olurmu? boyatsammı ?? ne yapsam bilemiyorum.

işte resim...

img0034eb.jpg

benim fikrim araçta başka yerlerdede olup olmadığını iyice inceleyip aldığınız yere ve servisine gidin garantiye koymaları gerekir koymazlarsada buradan teşhir edin (gerçi bu markada garanti çok zor çalışır)

Merhaba arkadaşım,
Boyar düzeltiriz demelerine aldanmayın siz bir hasar vermediniz ise,
İlk önce mutlaka gidip aracınızın kazalı olup olmadığını tespit ettirin.Bulunduğunuz yerdeki Makine Mühendisleri Odası'ndan yardım isteyin.
Eğer bir hasar olduğu tespit edilirse bunu mahkeme kararı ilede tekrar tespit edip elinizdeki belgelerle karşılarına çıkın derim.
İnanın okadar çok araç boyanıp bayiilerden satılıyorki.Bu dediğim sizin aracınız boyalı anlamınba gelmesin.Yaklaşık bir ay önce bakıma gittiğim yerde kırmızı bir fiesta yı eleman yer değiştiriyorken sürttü sol arka kapı biraz çöktü düzeltilip boyandı ve ardından yerini aldı.Buna ben şahit oldum.Bu benim şahit olduğum en son olay.
Üşenmeyin kolay ikna olmayın gidin araştırın.En basiti bu tip araçların hepsinde havuz var neden sizinkinde bu sorun yaşandı?Demekki hatalı malzeme kullandılar.Bizlerden orjinal parası alıp yan sanayi malzeme veriyorlar.
Arkadaşım zamanın varsa bu işi bırakma ayıplı mal sahibine geri dönmeli ve verdiği zararı ödemeli ler.
Kolay gelsin sağlıkla kal.

Helva' Alıntı:
arkadaşlar genel bir sorum olacak... 2010 model beyaz bir L200 e sahibim... haziran ayında sıfır olarak teslim aldığım aracıma aldığım yer havuz monyazı yapıp teslim etmişti... kasanın üst kısmında havuzun bittiği (havuz ve kasanın birleştiği yer) yerde paslanmalar olustu? artık sürtünmeden midir nedir bilemiyorum ama bildiğimiz çizikler ve gözle görünen paslanmalar mevcut.. Bunun garanti ile ilgili bir durumu olurmu? boyatsammı ?? ne yapsam bilemiyorum.

işte resim...

img0034eb.jpg

Sayın helva ilk olarak aracı aldığınız bayi ile (yada yetkili servis) görüşün bu sorunu garantiden çözmeleri lazım zaten daha araç 1 yaşında muhtemelen hafif kaydırma yapmışlardır.( montaj sırasında) ordan su girip birikme dolayısı ile paslanma meydana gelmiştir.

İlk olarak onlar ne diyor bakalım bi öğrenin. İşn peşini bırakmayın :smiley:

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.. Ben aracımı mayıs ayında İstanbul dan sıfır olarak teslim aldım... Arhavi de yaşadığım için karadeniz (rize ve trabzon) bölgesindeki servislere gidiyorum. 10.000 bakımına gittiğim de sordum; sarsıntıdan olabileceğini söylediler öylece havada kaldı konu... Sizin de görüşleriniz doğrultusun da olayın peşini bırakmayı düşünmüyorum... kolaylıklar.. Gelişmelerden haberdar edeceğim...

Helva' Alıntı:
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.. Ben aracımı mayıs ayında İstanbul dan sıfır olarak teslim aldım... Arhavi de yaşadığım için karadeniz (rize ve trabzon) bölgesindeki servislere gidiyorum. 10.000 bakımına gittiğim de sordum; sarsıntıdan olabileceğini söylediler öylece havada kaldı konu... Sizin de görüşleriniz doğrultusun da olayın peşini bırakmayı düşünmüyorum... kolaylıklar.. Gelişmelerden haberdar edeceğim...

inş iyi bir sonuç dileğiyle :smiley:

Araçlarda markasına göre 7-12 yıl arasında değişen paslanmazlık garantisi vardır. 2010 model bir aracın paslanması mümkün değil. Bu işte bir yanlışlık var bence sebebini bulup hakkınızı arayın.

Bugün servise gittim... Paslanmış yerlerin resmini çektiler... Gerekli yerlere gönderip; haber bekleyeceğiz dediler... bakalım sonuç ne olacak?

alikerem' Alıntı:
Her hangi bir gelişme varmı ?

yok efendim şu ana kadar bir gelişme... Fotoğraflar çekildi fabrikaya gönderildi dediler; "fabrikada montaj esnasında problem oluşmuştur, yapabileceğimiz bir şey yoktur" demiş... ben de arabamı aldığım servisle bağlantıya geçtim resimleri onlara da gönderdim oradan haber bekliyorum efendim... Ama bir ilerleme gösterilmeyeceğini düşünüyorum... kestirip atılacak bir durum gibi geldi bana... ki en kızdığım husus da; Benim belli bir para verip o havuza sahip olmam ve o havuzunda arabama zarar vermesi... üstelik havuzu takan da kendileri... garip bir durum...

merhabalar. bu gibi durumlarda öncelikle araca bu işlemi yapan servis ile görüşmeniz gerekmekte (ki zaten öyle yapmışsınız) eğer her hangi bir sonuç alamazsanız bulunduğunuz ilçe kaymakamlığı bünyesinde bulunan tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz. (Tüketici dernekleri belli bir ücret alıyor ama tüketici hakem heyetleri tamamen ücretsizdir.) Ben telekomünikasyon sektöründe bir dönem T.H.H kararları ile boğuştuğum :smiley: için işleyişlerini ve süreçlerini biliyor sayılırım. emin olun sizden daha iyi takip edilir ve sizin elde edeceklerinizden daha iyi haklar ve sonuçlar elde ederler. tabi son çare olarak düşünebilirsiniz.

Helva' Alıntı:
yok efendim şu ana kadar bir gelişme... Fotoğraflar çekildi fabrikaya gönderildi dediler; "fabrikada montaj esnasında problem oluşmuştur, yapabileceğimiz bir şey yoktur" demiş... ben de arabamı aldığım servisle bağlantıya geçtim resimleri onlara da gönderdim oradan haber bekliyorum efendim... Ama bir ilerleme gösterilmeyeceğini düşünüyorum... kestirip atılacak bir durum gibi geldi bana... ki en kızdığım husus da; Benim belli bir para verip o havuza sahip olmam ve o havuzunda arabama zarar vermesi... üstelik havuzu takan da kendileri... garip bir durum...

bsencan' Alıntı:
merhabalar. bu gibi durumlarda öncelikle araca bu işlemi yapan servis ile görüşmeniz gerekmekte (ki zaten öyle yapmışsınız) eğer her hangi bir sonuç alamazsanız bulunduğunuz ilçe kaymakamlığı bünyesinde bulunan tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz. (Tüketici dernekleri belli bir ücret alıyor ama tüketici hakem heyetleri tamamen ücretsizdir.) Ben telekomünikasyon sektöründe bir dönem T.H.H kararları ile boğuştuğum :smiley: için işleyişlerini ve süreçlerini biliyor sayılırım. emin olun sizden daha iyi takip edilir ve sizin elde edeceklerinizden daha iyi haklar ve sonuçlar elde ederler. tabi son çare olarak düşünebilirsiniz.
merhabalar... Öncelikle aracımı İstanbul dan aldım; Karadeniz de yaşadığım içinde bulunduğum ildeki yetkili servis ile bağlantıya geçmiştim. Tabi bu servisten boyarız düzeltiriz gibi bir yanıt alınca aldığım servisle bağlantıdayım şu anda... Bu hafta içi oradan haber bekliyorum... Yani ne yapacağımı bende bilmiyorum; Mantıklı düşünürsek arabamı değiştirmezler herhalde diye düşünüyorum, tek yol boyatmak olacak sanırım... Size de çok teşekkür ederim "tüketici hakem heyetleri" ile ilgili bir bilgim yoktu onuda araştıracağım... Bir beyefendi den de "Makine Mühendisleri Odasınında" yardığımı olabileceği tavsiyesi gelmişti. onuda değerlendiriyorum... teşekkür....

Makine Mühendisleri Odasından alacağınız bir rapor T.H.H de geçerli olacağı için yerinde olur. T.H.H bu gibi şikayetlerde normalde kendi atadığı bilir kişi raporunu göz önüne alır ki sizin elden vereceğiniz o bölgenin Makine Mühendisleri odası raporu çok daha yönlendirici ve aydınlatıcı olacaktır. Unutmadan eğer T.H.H de görev alan bir tanıdığınız yada tanıdığı olan bir
yakınınız var ise araya sokmakta fayda var ;D

bsencan' Alıntı:
Makine Mühendisleri Odasından alacağınız bir rapor T.H.H de geçerli olacağı için yerinde olur. T.H.H bu gibi şikayetlerde normalde kendi atadığı bilir kişi raporunu göz önüne alır ki sizin elden vereceğiniz o bölgenin Makine Mühendisleri odası raporu çok daha yönlendirici ve aydınlatıcı olacaktır. Unutmadan eğer T.H.H de görev alan bir tanıdığınız yada tanıdığı olan bir
İşte beyefendi tüm bunların sonucun da ne olmayacağı kesin gibi. Arabam boyanacak... Tabi dediğiniz gibi Makine Mühendisleri Odasından bir belge ile Tüketici Hakem Heyetine başvuracağım... Ben 6 aylık balina mı çok seviyorum paslanmasına izin vermeyeceğim...

bsencan' Alıntı:
İşte beyefendi tüm bunların sonucun da ne olmayacağı kesin gibi. Arabam boyanacak... Tabi dediğiniz gibi Makine Mühendisleri Odasından bir belge ile Tüketici Hakem Heyetine başvuracağım... Ben 6 aylık balina mı çok seviyorum paslanmasına izin vermeyeceğim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,029
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
Kobi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR