Arkadaşlar merhaba , toplanma hikayesini gezenbilir "Garage " de paylaşmış olduğum Defenderimi satıyorum. Bundan sonra topladığım bir de Puma Defenderim var , iki araç bana fazla ... Aracı kuru şase , şase kumlama ile toplamaya başlamış 5 kapı alüminyumunu , arka çamurlukları ,bütün kilitlerini , koltuk sünger ve döşemelerini , ön tamponunu , arka elektrik tesisatını , jant ve lastiklerini , torpido içini ( Td5 tipi ) ve aklıma gelmeyen bir sürü şeyini yenisiyle değiştirmiştim. Ayrıca araca orijinal sıfır hidrolik direksiyon sistemi monte ettirmiştim. Araçta ön ve arka defransiyeller , şanzumanlar , kafalar , akslar , amartisörler gibi yürür aksamla ilgili bir çok parça ustaların "idare eder" raporlarına rağmen ,hiç boşluk olmaması amacıyla yenilenmiş ve değiştirilmiştir. Motoru iyi durumdadır.
Bu kadar titiz bir toplama sonucu 3-4 yıl önceki maliyeti 45.000 tl nin üzerindedir.
Araçta değiştirilmeyen parçalardan ön göğüs cam kenarında ve bir kapı direğinin altında çürüme başladı , muhtemelen boya esnasında yapılan bir hatadan kaynaklı , 500 tl bir masrafla yapılabilecek bir sorun . Uğraşmakta olduğum başka araçlarım ( taksi) olduğu için buna daha sıra gelmedi , bir iki ay daha satılmazsa bu sorunlarını da yaptırmış olabilirim. Size alt yapısı 4x4 lük bir araç , toplama derdiyle ve masrafıyla uğraşmadan aksesuarlar ile çok daha güzelleştirebileceğiniz bir meşgale ... Satış fiyatım , maliyet ve piyasa koşulları değerlendirildiğinde 27.000 tl. Bu rakam zarar ancak maliyet rakamlarına satılamayacağı da belli. Bu paraya böyle temiz bir araç toplanamayacağı da ortadadır.
Ekli dosyayı görüntüle 3999 Ekli dosyayı görüntüle 3999 Ekli dosyayı görüntüle 3999