Arkadaşlar, yaklaşık iki ay önce maddi imkanlarım ölçüsünde piyasadaki neredeyse en sorunsuz sayılabilcek karavanlardan birini aldım. Buna rağmen izolasyon, havalandırma, pencereler, su ve elektrik sistemleri gibi bir çok konuda ciddi para harcamak ve ekstra düzenlemeler yapmak zorunda kaldım. (aracın kendi mekanik bakımlarını saymıyorum bile...) Sıradan ve aşırı rahat bir kullanıcı için belki o şekilde de kullanılabilirdi. (içeride yeterli güce bile sahip olmayan kurşun-asit akü, marşa basmadan kontak açılır açılmaz iki aküyü birleştiren saçma sapan bir röle, sigortasız elektrik bağlantıları, kaçağı olan bir gaz sistemi, hacimi daraltan ve ekstra ağırlık veren garip dolaplar vs...) Ancak karavanını uzun yıllar kullanmak niyetinde olan titiz kullanıcılar alacakları ikinci el karavanlara aldıktan sonra ciddi miktarlarda para harcayacaklarını bilsinler...
Yukarıda bahsi geçen karavan için değil, genel anlamda yazıyorum... Araçların üzerinde kullanılan mantıksız ve kullanışlı olmayan sistemler, tüm sistemi yenilemeniz anlamına gelebilir.
Bu nedenlerle;
Nerede, nasıl ve kim tarafından üretildiğini, nasıl kullanıldığını ve tüm sistemlerin nasıl çalıştığını bilmeniz özellikle önemlidir.