Scout 800b Restorasyon Projem

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan baysal27 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 87
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,162
çok güzel bir proje, benim de en sevdiğim araçlardan biri bunlar, aracı nerede topluyorsunuz İstanbul mu? açıkçası gelip sizleri restorasyon sırasında müsait bir günde ziyaret etmek isterim :smiley:
Teşekkürler. Yerimiz Altınşehirde Baysal oto lastik. Buyrun gelin bı çayımızı için. Numaram 05425730614 eğer gelmek isterseniz bı telefon etmeniz yeterli.
 


Sonunda 1 ay sonra kaportacımızı bulduk. Kurtarıcının üzerine atıp gönderdik, iyi de bir fiyata kaporta boyayı anlaştık. Bakalım istediğimiz gibi olacakmı. Bu arada bizde şasinin temizliğini yapıp bir kat astar üstüne de siyah boyamızı attık. Bundan sonraki işimiz fren merkezlerini, fren borularını ve balataları değiştirmek olacaktır.
IMG 4792
IMG 4797
IMG 4798
IMG 4793
 


umarım şase boyası atıyorsunuzdur. Değilse Şaseye birşey bağlamadan ziftleme türü bir koruyucu çok iyi olur, veya biraz verniği arttırmak. Bu araçların çamurdan sudan uzak kalması zor. Kolay gelsin.

GT-I8552 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 



Fren borularını, fren balata ve merkezlerini değiştirmeye karar verdik. 200lük dodge un alt fren merkezleri ve tekerlek merkezleri yerlerine uydu. Üst fren merkezleri içinse 250 lik dodge tercih etmek zorunda kaldık. Çelik ve kauçuk boruları sanayide yaptırdık. Aks keçelerini de kontrol ettikten sonra montajı gerçekleştirdik. Eğer frenler umduğumuz gibi olmazsa önleri diske çevirmeyi planlıyoruz. Şimdilik bi deneyeceğiz.
IMG 4716

IMG 4722

IMG 4737

IMAG0019

IMG 4735


Bu arada aracın üretim etiketini temizledik ve aracın bilgileri ortaya çıktı.
20160917 154247

Bundan sonra ise iyi denilen motoru açıp bir bakmak olacaktır.
Selamlar.
 

Aldığımız yerde motoru çalıştırıp deneme fırsatımız pek olmadı, satıcıya itibar ettik fakat motorun altını ve üstünü açtığımız zaman motorun haşat olduğu ortaya çıktı. Motoru rektefiye yaptırmaya karar verdik. Bi rektefiyeciyle anlaştık ve krank hariç a dan z ye her şeyi değiştirdik. Burda sizleri parça fiyatları konusunda uyarmak isterim. Motor cj5 le aynı motor olduğundan parça sıkıntısı yaşamadık fakat parçacıdan parçacıya ciddi bir fiyat uçurumu olduğunu gördük ( parçalarda aşağı yukarı aynı kalitede). Bu fark kimi zaman 1000 tl ye kadar ulaştı.
IMAG0015
IMG 4783
IMG 4784
IMG 4788
 














Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,961
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst