Ynt: Scuba Malzemeleri
Malzeme konusuda kullanım alanlarınıza göre değişir.Ancak ben maresin hiç bir malzemesini sevemedim.En azından bana dayanmadı.Neopreni ve iç havlusu çok kalitesiz,çok çabuk sertleşiyor.Sebebide artık maresin orjinal olmayışıdır.Ama dediğim gibi kullanım alanına göre değişir.Senede yaptığınız dalış sayısına ve kullanım koşullarına göre değişir.Maske maresin seta modelinden 2 adet kullandım ve ikiside kayış bağlantı yerlerinden kırıldı.Aynı şekildede paletleri çok yumaşak malzeme taşa sağa sola vurmaya gelmiyor.Birde aklıma gelmişken,geçtiğimiz ocak ayında marintekten mares evolution yarı kuru tip denilen elbiseden almıştım.Fermuarı,kolları ve bogaz kısmı kendini saldı.
Bana uzun yıllarca dayanan malzemeler ;D,elbise yaş tip poseidon,kuru tip northern diver military,maske technisub look(tek geçerim 9 yıldır bir fiil en ağır şartlarda kullanılmıştır).Palette uzun süre dayanan technisub stratosdur.Diğer malzemelerde kulanım alanına ve maddi duruma göre seçilebilir.
Arkadaşlar bu yazdıklarımı ukalalık olarak algılamayın lütfen.Mesleğim gereği hangi markanın,hangi malzemesi,hangi koşullarda ne kadar dayanır iyi bilirim.Bu arada yıprattığım onca malzemeyi hiç atmadım.Fırsat bulursam buraya resimlerini eklerim.Sağlıcakla kalın.