<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 156773" data-quote="udisa" data-source="post: 1508612"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1508612"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1508612">udisa' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Aracın 175 torku yakaladığı devir önemli. Benzinli araçlar yüksek devirlerde ulaşıyor bildiğim kadarıyla. Ülkemizde arazi engebeli, bol rampalı. 750 kg altı olduğunu iddia eden karavanların neredeyse tamamı bu ağırlığı fabrika çıkışı aşıyor zaten. Bir de enerji ve günlük yaşam için gerekli olan malzeme de eklenince 1 tona yaklaşıyor.<br />
<br />
Yüksek devirle kullanmak zorunda kalacağınız aracınızın motorunun ömrü kısalacaktır. Aktarma organlarının da öyle.<br />
<br />
Ancak gerçekten 750 kg altında bir karavan çekerseniz (Caretta gibi, ya da Avrupa bir karavan) bu olumsuzluklar azalır.<br />
<br />
Lütfen olumsuz yazdığımı düşünmeyin. Ruhsatında boş ağırlığı 1.370 kg, azami yüklü ağırlığı 1.500 kg yazan, ancak TUVTURK muayenesinde tartıda 1.880 kg çıkan karavanını çeken bir kardeşinizin deneyiminin paylaşımıdır.<br />
<br />
Size ve ailenize keyifli geziler diliyorum.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Deneyimlerinize çok ihtiyacım var. Araç turbolu olduğundan torku 1500 devirde veriyor. Ancak turbo ömrü ne olur bilemiyorum. Ağırlık konusundan çok haklısınız erbayı bile arıyorum. Erba 3. 40 ile 4. 10 yakın ağırlıkta diyor cüsseye bakınca imkansız geliyor., ikinci el Avrupa karavanlara bakıyorum iki oda bir salon neredeyse 750 kg altı yazmış bana göre imkansız. Cok kararsız kaldım.</div>