Ynt: Senede Kaç Gün Seyahat Etmek İçin Karavan??
Selaaammm gençler ve her zaman genç kalanlarrrrr ...
Cem Karaca koca sesiyle her konserinin başında sevenlerini böyle selamlardı.
Ben de uzun zamandır bu sayfalardan uzak kalmışlığımla sizlere, selam eski ve yeni dostlar diye sesleniyorum
.
Aslında hiç bulaşasım yoktu ama konu benim için ilk çekme karavanı gördüğüm 5,6 yaşlarımdan beri güncel ve damardan çekici olduğu için dayanamadım.
Gerçi konu başlığı " Senede Kaç Gün Seyahat Etmek İçin Karavan?? " şeklinde sorulmuş ama bendeniz " Cahil Bilir " dostunuzun ukalalığına sanal ortam özgürlüğünde gem vuramayacağınızdan, soruyu " yaşamda kaç kez ilk an farkındalığı ve özgürlüğü için karavan " şeklinde anlamamı hoş görmenizi umut ve niyaz ediyorum.
Gerek gezenbilir, gerek karavantürk sayfalarında artık kaybolmuş olan yolculuk anlatımlarımda ve konu benzeri başlıklar altında o sırada aklımdan geçtiği biçimiyle görüşlerimi dile getirmiş olsam da, hala dağarcıkta örümcek tutmuş fikriler var mı, bir bakalım.
Epey bir zamandır kimilerince değersizleştirilmeye çalışılsa da benim için sevgili Atatürk'ün yaşamımda düstur olarak kalmış olan bir sözü vardır." Bağımsızlık benim karakterimdir "...
Bu ifade esasen topluma verilmiş bir mesaj olarak kabul edilse de, birey olarak da kendi yaşamımızda, her anımızda farkında olsak da olmasak da mücadelesini verdiğimiz bir oluşumuz, hal ve gidişimizdir.
Yani bendeniz Cahil Bilir' e göre, bu böyledir. Neyse...
Genel olarak kullandığımız ifadesiyle karavan, benim tanımladığım biçimiyle " yürürevim " bana göre bir bağımsızlık ve özgürlük aracıdır.
Yaşamadıklarımı, buyurun beyim, buradan buyurun diye önüme sunan, hissetmediklerimi , kendini adam bellemiştin haa, bak da gör, yaşa da öğren , uyan ey Cahil Bilir bey diyerek ön yargılardan, kalıp düşüncelerden kurtulmama yol açarak özgürleştiren, farkındalığıma penceresinden ufuklar açan bir yaşam zenginliğidir.
Bazen farklı bir kültür içinde yoğrulan şehrin tam göbeğinde, bazen doğanın ıssızlığında algılama, gözlem, düşünme yorum, değerlendirme kavşaklarında sağladığı konfor ve güvenle yaşam ve kendim arasında ki yolculukta bir nefestir, bir yudum sudur.
Özgürlük molasıdır.
Konu başlığıyla bütünleştirerek bağlamaya çalışayım.
Bir ömürde kaç özgürlük molası için karavan ?