Sentetik Vinç Halatına Alternatif Mümkün Mü ?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dronder Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,196
Ynt: Sentetik Vinç Halatına Alternatif Mümkün Mü ?

İşte sentetik halatlarda bu sorun yok,30 metre açın ve çekme hızına inanamıyacaksınız ayrıca tek tarafa toplansa bile hiç sorun deyil.
 

Etiketler
Ynt: Sentetik Vinç Halatına Alternatif Mümkün Mü ?

tugsan75' Alıntı:
Arkidişler,yaklaşık 3 senedir off-road olarak yarışan araçlarda artık vazgeçillmez bir ekipman olan sentetik vinç halatını gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.Ben burada halatın özelliklerini verirsem,yanlış yönlerdirme yapıp,sağdan soldan benzer ürünleri almaya kalkışanlar olabilir ve kullanım esnasında yaşanılacak sorunlardan sorumlu tutulurum.Bu işi yapacak firma yıllardır bu işi yapıyor ve bu sentetik vinç halatı diye tabir ettiğimiz ürün,başka yerlerde de kullanılacağı için makinasınıda getirtiyorlar.Yoksa bizim için gelen bir makina deyil.Fiyatıda 350 tl (25/30 metre)civarlarında olacak tabi gene bu fiyat STREP de olduğu gibi talebe göre düşecek.Şuan ilk olarak STREP işini netleştirelim.Yöneticilerimizden Uğur abi ve Mustafa abi test işlemi bittikden sonra liste oluşturmak için konu başlığı açacaklar.

Marin halatlarla sentetik vinç halatlarını karşılaştırmak bir yana, adamlar sentetik vinç halatlarını bile kendi içinde karşılaştırıyorlar. Genelde benim tırstığım şeyden bahsedilmiş. Çalışır gibi gözüken halatlar ısıdan etkilenerek kılcal yırtılmalarla çabuk eskiyorlar ve gözle görülemeyen bu yıpranma sonucu beklenmedik bir anda lades oluyor. UV falan da etkili ama esas konu Yavuz beyin de söylediği gibi vinçdeki frenin yarattğı ısıya dayalı yıpranma. Dolayısıyla ben bu bir iki çekimlik test işinden tırsıyordum ama senin söylediklerinden anladığım bu adamlar sentetik vinç halatının ne olması gerektiğini bilen insanlar. O zaman sorun yok. Ben de 2 arabayla varım listede.

Bu arada alternatifler denemek isteyen arkadaşlara, ar-ge gerektiren ve kullanım alanı riskli olan bu halat olayını kasmamayı öneriyorum :smiley:
 

Ynt: Sentetik Vinç Halatına Alternatif Mümkün Mü ?

STREP de sorunyok zaten o çok basit ama şunu söyliyim,üretici firma sentetik vinç halatını üretmiyeceklerini bunu dünyada yapan iki firma olduğunu onlardan alıp burada sadece ucunu kıvırıp(makinayla)çeki kancasını takıp kapatma işlemini ve vinç kısmına monte edilecek aparatıda kıvırıp yapacaklarını söylediler.Yoksa herşeyiyle orjinal merek etmeyin.
 

Ynt: Sentetik Vinç Halatına Alternatif Mümkün Mü ?

iksje' Alıntı:
Bu arada alternatifler denemek isteyen arkadaşlara, ar-ge gerektiren ve kullanım alanı riskli olan bu halat olayını kasmamayı öneriyorum :smiley:

Strep için pek tereddütlerim yok. Ama vinç halatı konusunda sana katılıyorum. Ben onaylı olmayan bir vinç halatına o gelilim altında pek güvenemem. Sonuçta markalılarda kopabiliyor. ama bu tedbiri elden bıraktırmayı gerektirmez. Konu detaylı araştırılmalı..
 

Ynt: Sentetik Vinç Halatına Alternatif Mümkün Mü ?

Arkadaşlar sentetik strep,BOLU kampında denenmiştir.Çok başarılı sonuç elde ettik.Sipariş listesi için konu başlığı açılacaktır.Saygılar.
 




Ynt: Sentetik Vinç Halatına Alternatif Mümkün Mü ?

Strap için iyi haber :smiley:

Halat işi kafamı karıştırıyor, geçen Belgradda çok dik bir yerde yanyan kayıp ağaçlara vurmamak için vinçle soldan bağladık içim rahat düzelttim Yaratığı ama kafamda ya koparsa diye soru işareti yoktu... iyi test etmek lazım.....
 

Ynt: Sentetik Vinç Halatına Alternatif Mümkün Mü ?

Sentetik vinç halatı görünüşde iş yapmaz gibi duruyor ama 10 ton dan bahsediyorlar,özel madde olduğu için ortaya çıkan gerilme ısısından yanma ve kopma asla olmazmış.Maddenin adını unuttum poly le başlıyordu.Kulübün bütün yarış araçlarında var 3 senedir herkez çok memnun kopanı daha duymadım.
 

Ynt: Sentetik Vinç Halatına Alternatif Mümkün Mü ?

dronder' Alıntı:
ama daha kuvvetli olmalı. yani benim vinç 4.5 ton. makara atarsak 9 ton yük binecek halata. benim almam gereken halat en az 9.5 ton olmalı ki güvenle kullanayım...

Önder bey merhaba,
Makara sistemiyle toplam gücü artırırsınız ancak halat başına düşen yük bunun yarısı olur.
Siz vinç kapasitesinin belli bir emniyet payıyla üstünde halat seçin kâfi bence.
 

Ynt: Sentetik Vinç Halatına Alternatif Mümkün Mü ?

tugsan75' Alıntı:
Sentetik vinç halatı görünüşde iş yapmaz gibi duruyor ama 10 ton dan bahsediyorlar,özel madde olduğu için ortaya çıkan gerilme ısısından yanma ve kopma asla olmazmış.Maddenin adını unuttum poly le başlıyordu.Kulübün bütün yarış araçlarında var 3 senedir herkez çok memnun kopanı daha duymadım.

Maddenin adı polyamid olabilir mi ?
Tekne halatları biliyorsunuz iki tip. Üç kollu, altı kollu ve ıskotalar, mandarlar. İskota ve mandar halatları vinçte kullanılamaz. Dış cidar sıyrılır, iç büküm ortaya çıkar ve kopar. Sentetik diye tabir ettiğiniz ve vinçlerde gördüğümüz üç kollu ve gevşek sarmalı halatlar. Vince sarımı kolaylaştırmak için. Bu tip gevşek sarmalar teknelerde kullanılmaz. Zira orada uzama kabul edilemez. Halbuki offroad'da uzamadan faydalanılıyor.

Çekme gücünde problem olmaz. Zira 10 mm çap 3500 ton çeker ve hatta kewlar malzeme ile daha fazla. İstanbul Sefaköyde Çekim Halat ve Perşembe Pazarında Kaya Yelken sanırım çözüm üretebilirler. Üç kollunun gevşek bükümü için. Sanırım bahse konu yeni makilardan murad da bu olsa gerek.

Benim merak ettiğim görüşme şubatta bitmiş. Sorun çözüldümü ? Başka bir platformamı taşındı ?
 



Ynt: Sentetik Vinç Halatına Alternatif Mümkün Mü ?

Sorumun cevabını
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25650.0
adresinde buldum. Teşekkür ederim.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Mesajlar
1,528,681
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst