<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)</b><br />
<br />
Aşağıdakini ISOFF'un websayfasında aldım (umarım problem olmaz). Sabri Bey'in ve Mert'in dediklerini özetliyor. Biz aynısını kullanmak zorunda değiliz, örnek alıp kendi amatör şartlarımıza göre std belirleyebiliriz...<br />
<br />
ARAÇ SINIFLANDIRMA<br />
Off-Road Araçlarında Sınıflama (Donanıma Göre)<br />
<br />
Gezilere katılacak araç sahiplerinin araçlarında bulundurması gereken donanım rotanın zorluk derecesine göre değişmektedir.<br />
Kulüpte uzun süredir yapılan sınıflamayı burada tekrar bilginize sunuyorum. <br />
Bu sınıflama size gezinin zorluk derecesi hakkında bir fikir verecektir. Gezilere katılan arkadaşların organizasyonu yapan ekipçe verilecek bu sınıflamalara uymaları geziye katılanların yaptıkları etkinlikten aldığı keyfi artırmaktadır.<br />
Geziye katılacak araçlarda her zaman eşitlik aranmaz. Örneğin organizatör araçlardan yalnızca 2 adedinde telsiz veya vinç yeterli görülebilir. Buna karşın araçlardan gezinin standardına uymayanları da geri çevirebilir.<br />
Geziler farklı donanımda araçlarla gidilen fakat kamp çıkışlı zor etaplar içeren türde olabilir. Organizatör ara geziye giden araçların fazla yıldızlı olmasını isteyebilir..<br />
<br />
1 YILDIZ (*) Standart 4x4 araçlar.<br />
2 YILDIZ(**) ilaveten Arazi lastiği, strep, u kilit, yangın söndürücü, ilk yardım seti<br />
3 YILDIZ(***) ilaveten Roll-Bar, telsiz, balta, kürek<br />
4 YILDIZ(****) ilaveten Roll-Cage, vinç, makara, yedek benzin, su, avadanlık seti, <br />
5 YILDIZ(*****) ilaveten Hi-Jack, diferansiyel kilidi, kum paleti, sabit nokta techizatı,</div>