Cem Bey'in ifadesiyle ''sıkıyönetim şeklinde tam bir kararlılık halinde fuzuli masraflardan kurtulunursa kısa sürede bir karavan alınacak para biriktirilebilir.'' Ben henüz bir karavan sahibi olmadım, ama yıllardır kullandığım Kangoo aracımı hiç para harcamadan aldım arkadaşlar. Şaşırmayın, evet cebimden hiç para harcamadım.
Yaptığım şey de çok basit;hiç sigara içmedim, içmiyorum da.Sigaraya vereceğim parayı hergün biriktirmeye devam ediyorum,daha sonra da tatillerimde elimi fazladan cebime sokup fazladan para harcamamı gerektirecek bir zorunluluk olmadığı sürece de bedava yapmaya devam ediyorum.
Başlangıçta biraz hayal ürünü gibi gelebilir söylediklerim. Evde üç kişiyiz,kişi başı 2.50 TL kumbaraya attık mı,ayda 225TL,on ayda da 2250TL yapar. Kaldıki 2.50 TL fiyatla satılan sigara var mı onu da bilmiyorum.Yaşamımızda bu örnekler çoğaltılabilir.Paranın özellikle günümüzde nasıl zorluklarla kazanıldığı da gözönüne alınırsa, bence herkesin yaşamındaki olmazsa olmazları oturup yeniden gözden geçirmesinde yarar var diye düşünüyorum.
Selamlar sevgiler.