Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,051
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,026,973
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Hüseyin Ağabey, ben ispirtolu ocak dönemine pek yetişemedim. Ben bildim bileli 12 kg tüp ve piknik tüpleri vardı. Ama bizim evde de kullanılmayan bir ispirtolu ocak vardı. Bir dönemler Türkiye'de LPG tüp sıkıntısı olmuştu. Çocukluğumda 12 saat tüp kuyruğunda beklediğimi hatırlarım. O dönemlerde tüp bulamadığımız zaman annemin ispirtolu ocak kullandığını hatırlarım. O iğneli aparatı, annemin ocağın yanındaki bir çubukla ocağı pompaladığını, ocağın büyük bir gürültü ile yandığını hatırlarım. Sanırım annem o ocağı attı. Keşke atmasaydı. ne güzel antika bir aksesuar olurdu. Hatta kamplarda kamp ocağı olarak bile kullanılırdı.

Etiketler

O bakraçlardan günümüze kadar gelebilen bir tanesi içine yerleştirdiğim kurutulmuş çiçeklerle salonumun bir köşesinden baktı durdu yıllarca..Nasıl bilmem ..

Senin çocukluğun Demirel'li günlere denk geliyor yanılmıyorsam.Belki Sana yağı kuyruğuna ya da ne bileyim Samsun/Maltepe kuyruğuna bile girmişsindir o 70 sent'e muhtaç bırakılan günlerde... :-[
Şimdi o ocağın bende benzinlisi var.Coleman marka.

Ekli dosyalar

• Coleman Benzin Oca??.jpg
    10 KB · Görüntüleme: 402

Herkesin kurban ve Cumhuriyet bayramınızı kutlarım.
Saygılar Selamlar.

Tabii ki Barış MANÇO. ;D

Barış manço gibi geldi.bana ama..

Son bir fotoğraf daha

Bisikletin arkasındaki hatunu herkes tanımıştır herhalde. Yılların eskitemediği sanatçı. Bakalım bisikleti kullanan adamı tanıyabilecekmisiniz?

Kuşburnu marmelatı yapmak için uygun zaman. Yapımı bir hayli zor olmasına karşın, yapmaya değer mi, bence değer... :
Çay olarak da tüketilebiliyor.

Yarasın!..

Cavid Sezen