Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)
Cavid bey merhaba,
Yazınızı yeni gördüm, seyahat sırasında maalesef cep tlf nundan bağlanıyorum ve çok fazla konuya bakamıyorum. Serbest muhabbet de bu konulardan biri idi, bugün tesadüfen bir bakayım dedim
Haldun dostumla 20.04 tarihinde çıktığımız yolculuğumuz devam ediyor. Şu anda Hasankeyf'teyiz. Sırası ile Urla, Fethiye- Ölüdeniz, Kaş, Alanya, Adana, İskenderun, Hatay, Gaziantep, Urfa, Mardin, Midyat geçildi.
Sırada neresi var bilinmez. O anki şartlara göre (hava,yol, kendi havamız
) karar veriyoruz. İmkanı olan dostların güneydoğu ve doğuya mutlaka gelmesini temenni ediyorum. Mazot masrafı dışında çok da maliyetli
geziler değil. Evde ne yiyiyorsanız karavanda da o yeniyor. İnsanlar çok yardımcı, dostça yaklaşıyorlar. Çocuklar rehberlik yapıp
-)) 3-5 krş kazanınca mutlu oluyor. Bazen nehir kenarı bazen yol kenarı lokantalar da nasibini alıyor tabii yemek olayında. ( ağırlıklı olarak alabalık, şaput )
Şu ara fotoğraf yükleyemiyorum ama örnek olması açısından bugün çektiğim Hasankeyf'ten bir kareyi paylaşayıyorum.
not: biraz derin bir konu ama karavancının vip'i, kıytırığı olmaz. Önemli olan gerekli özenin gösterilmesi.( 2 bidon koyup su deposu yapılabilir, hiç itirazım olamaz ama önüne sade bir örtü koyup o dağınıklığı örtmek kaydı ile. Kendi karavanını yapanlara en güzel örnek sevgili Yusuf, yoktan var etti boş günler, geceler boyu çalışarak, Zaman içinde de imkanları elverdiği ölçüde eksikliklerini tamamlayacaktır. Cem ve Mayıstosböce'ğine de başarılar diliyorum ve diğer camper/karavanını yapmaya çalışanlara....
Sevgiyle...
Oğuz