Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)
Yusuf Bey,
Klasik bir söz olacak ama "geçmiş olsun", "sağlık olsun". Gerçekten herşeyin bir çaresi vardır; ölüm hariç. Sürekli yitirdiklerinize değil, sahip olduklarınıza da bakın biraz. Annemin bir sözü var, belli bir yaşa gelinince daha iyi anlıyor insan: Serine sağlık dile!
Karavan konusundaki durumunuzu izliyoruz birlikte. Bu konuda ne denli istekli olduğunuzu bilmeyen yok artık. Tüm içtenliğimle söylüyorum, karavan bir amaç olmamalı, araç olmalı bence. "Burası Türkiye". Üzülerek söyleyeyim, her çeşitten istikrarsızlığın kol gezdiği bir ülke. Karavana gelinceye değin, göğüslememiz gereken ne sorunlar var görüyoruz. Geçim kaygısı, geleceğin ne olacağının belli olmaması, dalga dalga gelen işsizlik.... ana-babaların uykusunu kaçırmakta. Geceleri kimler uyku uyuyamıyor acaba? Neyse uzattım ve karamsar bir tablo çizdim...
Bildiğim kadarıyla evlisiniz, çocuk/çocuklarınız da olabilir. Otomobiller, camper'lar... sağlığımızdan, aile mutluluğumuzdan, çocuklarımızın varlığından ve eğitiminden daha önemli değil.Kiranızı ödüyor, tencereniz kaynıyor, çocuklarınızın okul masraflarını karşılıyor ve gezebiliyorsanız, şanslısınız...( otomobil, panelvan, otobüs, minibüs, tren, uçak ... her ne ile olursa olsun.)
Cavid Sezen