Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15,984
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 959,907
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

jargondeath' Alıntı:
Eksiklerim sebebiyle geziye katılmak istemedim. daha doğrusu olur sanırım. Bu eksiklerimi illa bir doğa sporları merkezindenmi almam gerekiyor. yoksa daha firma ve ürün olarak ekonomik seçenekleri de varmıdır ? kullanışlı olurmu ?

Bu mesajınıza ve diğer mesajınıza Ankara'da ikamet eden ve her hafta sonu Doğa Yürüyüşleri yapan diğer Moderatörümüz Ceranus size ayrıntılı bilgileri özel mesaj yolu ile verecektir.
Bahsettiğim firmanın linkini ve uygunsanız mağazayı ziyaret ederek ürünler hakkıda daha aydınlatıcı bilgiler almanızı tavsiye ederim.
Yakından görür,diğer mağaza ve marketlerle karşılaştırma yapma imkanınız da olur.

İyi Çalışmalar.

Etiketler

İlginize teşekkür ederim. Başüstüne selamlarınızı iletirim.

Sırt çantası ve ayakkabı haricinde demişssiniz. Bu malzemelerle ilgili markalar hangileridir acaba ?

jargondeath' Alıntı:

Sırt çantası ve ayakkabı haricinde demişssiniz. Bu malzemelerle ilgili markalar hangileridir acaba ?

Sırt Çantasında Deuter diyorum.
Biraz tuzlu olsa da (28 Litrelik AC Futura modeli 151 liracık) dikişleri ergonomisi işlevselliği ile süpper.

Ayakkabı konusunda ise Boreal - La Sportiva - Meindl (üst düzey dağcılık) ,
Trekking için uygun fiyatlı bir Hi-tec bulabilirsiniz.

jargondeath' Alıntı:

Merhaba,

Bir acemi olarak lafa karismak istemezdim aslinda ama gevezelik iste :smiley: TezzMertek bana kizmaz sanirim :D :D

Oncelikle hosgeldiniz hem doga yuruyuslerine, hem de gezenbilir'e.

Bundan yaklasik 1 yil kadar once doga yuruyuslerine baslamis birisi olarak kisa bir bilgi uygun olur diye dusundum. Ozellikle ilk yuruyuslerde hicbirsey ihtiyaciniz yok :D Yani MALZEME diyebileceginiz ve evde olmayan birsey yok aslinda. Su anda bulundugumuz forumda ust basliklardan birinde ihtiyac listesi olmasi lazim. (Ayrica internette bircok kisi kendi ihtiyac listesini yayinlamistir.)

Sirt cantaniz olacak (Ilk kural bu herhalde. Tam olarak sirtinda duracak. Omuzda degil. Standart spor canta yeter yani.)
Spor ayakkabiniz olacak (Bot da olabilir, YEter ki topuklu veya makosen olmasin :smiley: Gulmeyin ben bunlari da gordum. :D )
Yaninizda yiyecek olacak (Marka yok :smiley: )
Yaninizda icecek olacak (Marka yok :smiley: )
Lahana gibi giyineceksiniz (Yani tisort ustu ceket giyip ceketi cikartip sonra tisortu terleyince degistireceksiniz falan :smiley: Yine Marka yok)

Bunlar temel liste bence. Bir kez gidince ilk diyeceginizi soyleyeyim, heyecani kacsin :smiley: > Ya trekking ayakkabisi giyiyor millet. (Spor ayakkabi-bot kirmasi birsey diyebiliriz) Ben de alsam sanirim daha rahat olurum :smiley:
Sonraki yuruyuste soyleyeceklerinizi yazmayayim da, heyecani kacmasin :smiley:

Tekrar hosgeldiniz, lutfen akliniza takilan herseyi sorun, ve korkmayin. Siz de birsey eksikse, eminim ki ilk gittiginiz yuruyustekiler size yardim edecektir.

Geveze adamdan selamlar...

Ulaş'ım Hocam ,
Neden kızayım ki ?
Lakin ;
İlk yürüyüşte hiç birşeye ihtiyacınız yok demişsin sonra da liste liste tefrika yapmışsın.
;D

Fatih Bey ,
Ulaş hocamız haklı,ilk yürüyüşünüze tamamen evinizde bulunan malzemeler ile gitmelisiniz.
Daha sonra yavaş yavaş malzemeleri tanıyarak (diğer yürüyüşçülere ait malzemeleri yakından görerek ve canlı sorular sorarak) kendi ihtiyaçlarınızı belirleyebilirsiniz. 85 liraya da ayakkabı var 1.500 liraya da.

Sırt çantası ve ayakkabı haricinde ki herşeyi evinizde vardır mutlaka.
Sırt Çantası ve Ayakkabı konusunu biraz açarsak ;

Sırt Çantanız tamamen sırtınıza oturmalı ve 2 adet omuz askısı olmalı.Tek omuza atılıp çaprazlanan sırt çantaları yürüyüşlerde sizi çok rahatsız eder.
Sırt çantasına konan malzemelerin düzenli dağılımı & yerleştirilmesi sayesinde yük her iki omuza eşit dağıtılmalı.
Bu durum uzun yürüyüşlerde sizin daha az yorulmanızı sağlar.

Ayakkabıya gelince benim kullandığım ayakkabı Goretex astar kapmalı olduğu için biraz pahalı.
Yağmurlu havalarda yürüyüş yapmayı planlamasanız da adı üzerinde Doğa Yürüyüşü bu dağ da havanın ne zaman bozacağı belli olmaz. Bu nedenle sezon açılmadan uygun fiyatlı bir Groretex ya da muadili astar kaplamalı bir Trekking ayakkıbısı edinin.
Kışın kullandığınız sert tabanlı ve bileği koruyan her türlü bot (Çizme değil) doğa yürüyüşleri için idealdir.

Ne yazarmisim be. Herkesin dili tutuldu :smiley:

Ya tamam tamam, ben bilmiyorum :smiley:

Isin sakasi, Tezzmertek'in dedikleri dogru tabiki. Ayakkabi ve canta marka olsa iyi olur. Ben, baslarken gerek yok anlaminda yazmak ve "Eksiklerim yuzunden katilmak istemedim" cumlesine dikkat cekmek icin yazdim. Aslina bakarsaniz eksiginiz yoktur yani. Sonucta Agri'ya cikmiyorsunuz (ki galiba bugunlerde isteseniz de cikamazsiniz :( :( ) Sadece eksiklerinizi zorlamayin. (Yani en aindan rahat bir spor ayakkabi giyin (siyah makosen degil :smiley:), en azindan sirt cantaniz olsun. (Omuz heybe falan degil)...) Bunun disinda tek eksiginiz bir kez yapmamis olmak . Bu eksigi tamamlayinca (yani bir yuruyuse gidince hersey tamam olacak. EMin olun :smiley: )

Geveze ( ve acemi :D ) adamdan Selamlar...

Herkese şimdiden teşekkür ederim ilgi ve alakanızda dolayı .

Yaşayıp öğrenmem ve eksiklerimi yerinde tespit etme konusundaki tavsiyenizi okudum ama burda ustaları ve doğa sevdalılarınıda buluncada danışımadan yola çıkmak istemedim. :smiley:

Simdi tamam oldu iste :smiley: Sanirim eksik bilgi kalmadi :smiley: Var mi aklinizda kalan, lutfen cekinmeyin. (Gecen yil ilk yuruyusume gittigim zamani hatirliyorum da, ne cok sayfa okumus, ne cok yer arastirmis, malzeme diye ne tepinmistim :smiley: ) Aslinda bu kadar cosacak birsey yokmus Onu soyleyeyim dedim de, hem acemi hem geveze boyle iste :smiley:

XtrmPrgrmmr' Alıntı:
Sonucta Agri'ya cikmiyorsunuz (ki galiba bugunlerde isteseniz de cikamazsiniz :( :(
Geveze ( ve acemi :D ) adamdan Selamlar...

Ağrı Dağı'na tırmanışlar yasaklandı.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=14546.0

XtrmPrgrmmr' Alıntı:
Simdi tamam oldu iste :smiley: Sanirim eksik bilgi kalmadi :smiley: Var mi aklinizda kalan, lutfen cekinmeyin. (Gecen yil ilk yuruyusume gittigim zamani hatirliyorum da, ne cok sayfa okumus, ne cok yer arastirmis, malzeme diye ne tepinmistim :smiley: ) Aslinda bu kadar cosacak birsey yokmus Onu soyleyeyim dedim de, hem acemi hem geveze boyle iste :smiley:

Ulaş hocam geveze olsan mesaj sayın 69 da kalırmıydı hiç?
;D

Ankarada yapılan organizasyonları forum başlıkları altında bulamadım. Bu konu hakkında bilgisi olan varmı ? Yada hangi başlıkları takip etmem gerekiyor.

jargondeath' Alıntı:
Ankarada yapılan organizasyonları forum başlıkları altında bulamadım. Bu konu hakkında bilgisi olan varmı ? Yada hangi başlıkları takip etmem gerekiyor.

Ceranus gelince sizi aydınlatır.
Direkt Gezenbilir.com adı altında organizasyon yapmıyoruz.
Farklı kulüp ve derneklerle ortak ya da onlarla beraber yürüyor kamp atıyoruz Fatih Bey ,
Ben İzmir'de kendi küçük grubum www.Deretepe.org adı altında yürüyorum.
Ulaş ise İzmir Dokuz Eylül dağcılıkta yürüyüşlere katılıyor.

Gezenbilir.com Ailesi ise tüm bunların ortak paylaşım sitesi.

Biraz Nostalji yapalım arkadaşlar ,

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13256.0

Öğlen yemeği niyetine ;
;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,038
Kayıtlı Üye Sayımız
166,785
Kaydolan Son Üyemiz
Tbrk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR