Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)
jargondeath' Alıntı:
Doğa, pusula, ekipmalar ve siz ilginç. Güvenlik önemli yada hazırlıklı olmak. Noktayı gün batımına kadar bulamayıp gece ormanda kalmak
Aha... Birisi oryantiring mi dedi
Ceranus cok guzel anlatmis gerci ama ben de bir kisa ani-taksim geceyim. En azindan yanlis anlamayi duzelteyim. Oryantiring dedigimiz spor pusula ve harita ile yapilan genellikle bir parkur/yaris suresi 2-3 saati pek de gecmeyen bir spordur. (Parkur tipi, klasman veya becerimize gore sure 25 dakika da olur 3 saatte
) Pusula (ki buna bile cogu zaman ihtiyac olmuyor) ve harita disinda ekipman yok. Aksine en az ekipman hizli kosmak icin sart...
Sizin dediginiz, ekipman-gece ormanda kalma-cadir-vs. konulari Macera Yarisi denilen baslik altinda inceleniyor. Tam bilmemekle birlikte benim uzaktan gordugum, bu spor icerisinde arka arkaya 8-10 sporu yapioyrsunuz ve bir yaris 30-40 saat surebiliyor... (Oryantiring sanki bunun yaninda basit kaliyor?)(Gerci ben sporumdan memnunum ama
)
Kisaca boyle, Pazartesiden sonra Oryantiring konusunda bilgilendirme cabam olacak, Onlari takip edebilir veya internette IOG (Istanbul) ,ODTU (Ankara) takimlarinin sitelerinden ve benimkisi gibi cesitli bloglardan destek bilgi alabilirsiniz. (veya dedigim gibi birkac gun bekleyin, ben buraya da derleyecegim.)
(Ancak spor kosma ile alakali oldugundan standart antrenmanlar yazin zor yapiliyor. Ornegin biz antrenmanlari yaz nedeniyle durdurduk. Sadece kosu calisiyoruz. Hava serinleyince antrenman yapilir yine...)
Baska sorunuz olursa pazartesiden itibaren yardimci olmaya calisabilirim.
Gorusmek uzere...