serie 3 hararet yapması hk

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beko97 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,840

beko97

Yeni Üye
2.senedir serie 3 sahibiyim aracımın hararet göstergesi çok az yükseliyordu,şüphelenip yenisiyle değiştirdiğimde hararet göstergesi zamana bağlı olarak ( 10 dk sonra.) kırmızı noktaya kadar yükseldiğini gördümkışın kırmızı noktaya daha geç ulaşıyor.çorlu istanbul arası ara sıra gelip gidiyorum. max.80 km.kadar çıkıyor,motor çalışmasında anormallik yok. haraet yükselmesi neden olabilir, radyatörü komple değiştirdim,su esiltmeside yok. termostatıda söktüm. değişiklik olmadı.devirdaim pompasından olabilirmi ?

Etiketler
Ynt: serie 3 hararet yapması hk

Sorununuz büyük ihtimalle soğutma suyu kanallarında birikmiş olan pas ve kireç karışımı çamurdur. (eğer devri daim pompası değilse)

Benim tamircim series deki soğutma suyu kanallarını tuz ruhu ve su ile yıkamıştı. Şimdi tam hatırlamıyorum ama sanırım devri daim pompasını söküp yerine hortum sokup içeriye şebeke suyu basmıştı. Yıllar içinde birikmiş bir bidon dolusu çamur çıktı. Tam bir temizlik sağlanamasa da hararet problemim büyük ölçüde çözüldü. Ben de işi garantiye almak için radyatör değiştiriken 4 sıralı bir kale radyatör taktırmıştım. Çok şart değildi ama olsun.

Bu arada devri daim pompası çok pahalı birşey değil. Aklınıza takılıyorsa değiştirin derim.

Sonuç: Şehir içerisinde hararet problemimi büyük ölçüde çözdüm. Şehir dışında ise şöyle geçen hafta (hava 37 derece idi) İstanbul'dan İzmir Gümüldür'e gittim. Yokuşlarda 85 dereceyi derece düz yolda ise 65-70 dereceyi hiç aşmadım.

Ayrıca bakımlı bir karbüratörüm var. Bu yüzden rölantimi çok düşük seviyelerde tutabiliyorum. Şehir içinde yakıt harcamasını ve harareti frenlemiş oluyorum.

Ayrıca yüksak oranlı bir antifriz karışımı da diğer bütün problemleri çözdüyseniz çok etkilidir. Hem su kanallarındaki paslanmayı azaltır. hem de orantısına göre radyator suyunun kaynama eşiğini 100 derece den 107 dereceye kadar çıkartır ki bu da motorunuzu korumak için önemli bir emniyet sübabıdır.

Radyatörünüzün önünde rüzgarı engelleyen birşey olmadığından da emin olun.

Tşk.ayrıntılı açıklamışsınız ilk firsatta soğutma sistemini temizleteceğim.

Ben olsam önce hararet saati ile müşürü uyumlu mu diye kontrol ederdim. Çünkü hararet saatini değiştirdikten sonra hararet saati kırmızıya geliyor diyorsunuz, eski saatin çalıştığı müşür ile bu saatin çalıştığı müşür farklı olabilir, en doğru ölçen civalı saatlerdir. Sonra da termostatı kontrol ederdim, kaç derecelik diye.

Ben de soğutma kanallarımı temizlemek istiyorum ama 82 lik termostat kullanıyorum ben. Anadol termostatıyla aynı bizim termostatlar

zahiri müellif' Alıntı:
İstanbul'dan İzmir Gümüldür'e gittim. Yokuşlarda 85 dereceyi derece düz yolda ise 65-70 dereceyi hiç aşmadım.

Seriesle İstanbuldan İzmir'e gelmişsiniz tanışamadığımıza üzüldüm. İzmirde 2008 den beri Series kullanıyorum.

merhaba arkadaşlar , sorun hararet müşiri göstrge ile uyumlu değil ,orjinalide gelmiyormuş,serie 3 hararet müşiri olarak satılanlar 240 ohm değer verirken orjinal bir araçta ölçtüğüm 400 ohm değer göstriyor.
Ayrıca haraet gösterge kırmızı noktadayken kızıl ötesi hararet ölçüm cihazı ile yaptığım kontrolde,hararet değerleri motor suyu giriş , çıkışları ve hararet müşirin bağlandığı noktalarda 65 - 70 C.geçmedi yani sorun tamamen hararet müşirin göstrge ile uyumlu olmaması.

Soğutma sisteminde sıkıntı olmaması güzel haber

Ben cıvalı tip kullanıyorum.
gösterge panelindekini iptal ettim. gayet memnunum

Sorun anlatılmış , Çözüm yolları gösterilmiş. Benim anlatacağım pek bir şey kalmamış.

Doğru cevabı beko 97 ayrıntılı olarak anlatmış. Hiçbir zaman eğer kendi fabrikasının malı değilse müşür saat ile uyuşmuyor ve arada bulunan voltaj stabizatörü de uyumu sağlayamıyor.
Bencede en güzeli civalı saat kullanmak.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR