Series II'ye Hidrolik Direksiyon İçin Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan okitay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,196

okitay

ÖZGÜRLÜK= DOĞA
Yer
MARMARİS
arkadaşlar 115 kasa merseiredes hidrolik direksiyonu aldım.seriesII ye montaj için bir fikri olan veya foto olarak önerisi olan varmı...teşekkür ederim.... :smiley:

Etiketler

Ynt: Series II'ye Hidrolik Direksiyon İçin Yardım

fotolar

Görüntü0318.jpg

Görüntü0321.jpg

abi dün akşamdan beri arıyorum bi site vardı , adam seriese hidrolik kutu uyduruyordu resimlerle anlatmıştı o linki bulamadım ama hatırladığım kadarıyla,

kutuyu şasenin ön sol dış kısmına bu Steering Relay denilen parçanın hizasına olacak şekilde şaseye vidalıyordu. Kutu şaseyi yırtmasın diye kalın sactan plaka yapıp kutunun altına koyup öyle vidalıyordu.

Şimdi önemli olan siz direksiyonu sağa çevirdiğinizde kutu ne tarafa dönecek ? Kutunun geride olması için sağa çevirdiğimizde sağa dönmesi lazım, sizin kutu nasıl bilmiyorum..

Kutu sabitlendikten sonra Steering Relaye giden en üstteki rot kolu uzatılıp deveboynu ile kutuya bağlanıyor..

Bu anlatımı yapan adamlarda parça ganiyle ve ucuz olduğu için, Series direksiyon milini uzatmak yerine defender direksiyon milinin komplesini takıp, kutuyla arasındaki bağı kurmuştu...

Ama biz elimizdeki direksiyon milini ve kolonu kullanmak için direksiyon kutusunu söküp milini ve kolonu çıkarıp ucuna istavrozlu bir şaft yaptırıp, kaza anında bükülebilecek bir boruyla yeni direksiyon kutumuza uzatabiliriz sanırım. Normal defender direksiyon kolonunda kaç tane arada istavroz varsa, ona benzer şekilde konumlandırmak doğru olur diye düşünüyorum, nasılsa uzunluklar ve direksiyon pozisyonu seriesler ve defenderlarda, pek değişmedi defenderı yapanlar hesabını da yapmışlardır :smiley:

Bizim eski direksiyon kolonunu da, eski direksiyon kutusunu tutan şasenin içinden 3 tane civatayla geçip birleştiren parçaya sabitleyebilirsiniz diye düşünüyorum.

Daha düzgün anlatımlı ve resimli link bulabilirsem sizinle paylaşırım. Darısı benimkinin başına diyip kolaylıklar diliyorum :smiley:

Selamlar

Merhaba
Kendiniz mi takacaksınız yoksa bir ustaya mı taktıracaksınız ? Ben de bir ara 1975 model Range Rover Clasic vardı . Hidrolik kutusu bozulunca ortada kalıverdim. O zamanlar İstanbul Bahçelievlerde Otokar firması servis veriyordu.Servisten abuk bir para istediler . Tavsiye üzerine Otomak Cengiz Usta' ya götürdüm , komik bir paraya Dodge 100 kutusu taktı. Uğraşmaya değmez . Anlayan herhangi bir yere götürün ufak bir ücret mukabili hemen adapte edebilirler. Kolay gelsin.

ozcour' Alıntı:
abi dün akşamdan beri arıyorum bi site vardı , adam seriese hidrolik kutu uyduruyordu resimlerle anlatmıştı o linki bulamadım ama hatırladığım kadarıyla,

kutuyu şasenin ön sol dış kısmına bu Steering Relay denilen parçanın hizasına olacak şekilde şaseye vidalıyordu. Kutu şaseyi yırtmasın diye kalın sactan plaka yapıp kutunun altına koyup öyle vidalıyordu.

Şimdi önemli olan siz direksiyonu sağa çevirdiğinizde kutu ne tarafa dönecek ? Kutunun geride olması için sağa çevirdiğimizde sağa dönmesi lazım, sizin kutu nasıl bilmiyorum..

Kutu sabitlendikten sonra Steering Relaye giden en üstteki rot kolu uzatılıp deveboynu ile kutuya bağlanıyor..

Bu anlatımı yapan adamlarda parça ganiyle ve ucuz olduğu için, Series direksiyon milini uzatmak yerine defender direksiyon milinin komplesini takıp, kutuyla arasındaki bağı kurmuştu...

Ama biz elimizdeki direksiyon milini ve kolonu kullanmak için direksiyon kutusunu söküp milini ve kolonu çıkarıp ucuna istavrozlu bir şaft yaptırıp, kaza anında bükülebilecek bir boruyla yeni direksiyon kutumuza uzatabiliriz sanırım. Normal defender direksiyon kolonunda kaç tane arada istavroz varsa, ona benzer şekilde konumlandırmak doğru olur diye düşünüyorum, nasılsa uzunluklar ve direksiyon pozisyonu seriesler ve defenderlarda, pek değişmedi defenderı yapanlar hesabını da yapmışlardır :smiley:

Bizim eski direksiyon kolonunu da, eski direksiyon kutusunu tutan şasenin içinden 3 tane civatayla geçip birleştiren parçaya sabitleyebilirsiniz diye düşünüyorum.

Daha düzgün anlatımlı ve resimli link bulabilirsem sizinle paylaşırım. Darısı benimkinin başına diyip kolaylıklar diliyorum :smiley:

Selamlar
merhaba özgür...teşekkür ederim.radyatör ve şase çok dar o alanda çalışmak zor olmazsa şaseyi kesecegim bakalım....benimki bitsin sonra sıra sende.... ;)

oort cloud' Alıntı:
Merhaba
Kendiniz mi takacaksınız yoksa bir ustaya mı taktıracaksınız ? Ben de bir ara 1975 model Range Rover Clasic vardı . Hidrolik kutusu bozulunca ortada kalıverdim. O zamanlar İstanbul Bahçelievlerde Otokar firması servis veriyordu.Servisten abuk bir para istediler . Tavsiye üzerine Otomak Cengiz Usta' ya götürdüm , komik bir paraya Dodge 100 kutusu taktı. Uğraşmaya değmez . Anlayan herhangi bir yere götürün ufak bir ücret mukabili hemen adapte edebilirler. Kolay gelsin.
merhaba benim usta problemim var biraz zaman alacak fakat kendim takacagım...teşekkür ederim... ;)

Oktay abi şaseyi kesme, del :smiley:

Zaten kutuyu sol şasenin sol tarafına takacaskın, tekerin oradan bakınca gözükecek, belki tek kestiğin çamurluk davlumbazı olur...

Sonunda o linki buldum :smiley:

http://www.expeditionlandrover.info/PowerSteering.htm

çok güzel anlatmışlar resimlerle, benim de kutu bulursam hedefim bu şekil yapmak...

ozcour' Alıntı:
Sonunda o linki buldum :smiley:

http://www.expeditionlandrover.info/PowerSteering.htm

çok güzel anlatmışlar resimlerle, benim de kutu bulursam hedefim bu şekil yapmak...
vay be çok güzel görünüyor.aceba neyin direksiyon kutusu.bu sağdan montajlı bendeki soldan bunun boynu uzun benimki geniş.anlaşılan işim biraz zor ama yapacagım.direksiyon kutusu sanki series için yapılmış çok güzel...teşekkür ederim özgür eyvallah benim için güzel oldu...

okitay' Alıntı:
vay be çok güzel görünüyor.aceba neyin direksiyon kutusu.bu sağdan montajlı bendeki soldan bunun boynu uzun benimki geniş.anlaşılan işim biraz zor ama yapacagım.direksiyon kutusu sanki series için yapılmış çok güzel...teşekkür ederim özgür eyvallah benim için güzel oldu...

Yardımı dokunduysa benim için ne mutlu. Seninki bitsin benimkine de yapalım abi :smiley:

ozcour' Alıntı:
Yardımı dokunduysa benim için ne mutlu. Seninki bitsin benimkine de yapalım abi :smiley:
inşallah bakalım seninkinide yaparız.benim direksiyon kutusunu aldıgım yerde var aynısından ben iyi bir sonuç alırsam onuda seninkine takarız... ;)

hayırlısı olsun abi :smiley: hangi sırayla takmayı düşünüyorsun abi, kutuyu nereye takmak istediğini belirleyebildin mi? senin resimdekiyle bizim linkteki biraz farklı duruyor :smiley:

okitay' Alıntı:

Selam
Direksiyon kutusu halk arasında enter olarak bilinen, International Markasının Scout (İzci) arazi aracının kutusu...
Sahibinden de birkaç tane hurda vasıflı vardı galiba... Bakımlısı çok tatlı bi araç...

Özgür görüşemiyoruz nasıl gidiyor bu arada...:smiley:

Selam Fırat abi, iyiyim sağol, Intern. Scout ları ben de beğeniyorum, Lost'ta doktor Jack'in arabasıydı ve izlediğim birkaç Amerikan filminde eski bi 4 çeker olarak Cj5 yerine hep Scout oynatıyorlar :D

"Chuck" diye bir dizi var, 1 bölümünde tentelisi vardı, siyah renk...
Bence altın rengi süper olur...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler