merhaba özgür...teşekkür ederim.radyatör ve şase çok dar o alanda çalışmak zor olmazsa şaseyi kesecegim bakalım....benimki bitsin sonra sıra sende....ozcour' Alıntı:abi dün akşamdan beri arıyorum bi site vardı , adam seriese hidrolik kutu uyduruyordu resimlerle anlatmıştı o linki bulamadım ama hatırladığım kadarıyla,
kutuyu şasenin ön sol dış kısmına bu Steering Relay denilen parçanın hizasına olacak şekilde şaseye vidalıyordu. Kutu şaseyi yırtmasın diye kalın sactan plaka yapıp kutunun altına koyup öyle vidalıyordu.
Şimdi önemli olan siz direksiyonu sağa çevirdiğinizde kutu ne tarafa dönecek ? Kutunun geride olması için sağa çevirdiğimizde sağa dönmesi lazım, sizin kutu nasıl bilmiyorum..
Kutu sabitlendikten sonra Steering Relaye giden en üstteki rot kolu uzatılıp deveboynu ile kutuya bağlanıyor..
Bu anlatımı yapan adamlarda parça ganiyle ve ucuz olduğu için, Series direksiyon milini uzatmak yerine defender direksiyon milinin komplesini takıp, kutuyla arasındaki bağı kurmuştu...
Ama biz elimizdeki direksiyon milini ve kolonu kullanmak için direksiyon kutusunu söküp milini ve kolonu çıkarıp ucuna istavrozlu bir şaft yaptırıp, kaza anında bükülebilecek bir boruyla yeni direksiyon kutumuza uzatabiliriz sanırım. Normal defender direksiyon kolonunda kaç tane arada istavroz varsa, ona benzer şekilde konumlandırmak doğru olur diye düşünüyorum, nasılsa uzunluklar ve direksiyon pozisyonu seriesler ve defenderlarda, pek değişmedi defenderı yapanlar hesabını da yapmışlardır
Bizim eski direksiyon kolonunu da, eski direksiyon kutusunu tutan şasenin içinden 3 tane civatayla geçip birleştiren parçaya sabitleyebilirsiniz diye düşünüyorum.
Daha düzgün anlatımlı ve resimli link bulabilirsem sizinle paylaşırım. Darısı benimkinin başına diyip kolaylıklar diliyorum
Selamlar
merhaba benim usta problemim var biraz zaman alacak fakat kendim takacagım...teşekkür ederim...oort cloud' Alıntı:Merhaba
Kendiniz mi takacaksınız yoksa bir ustaya mı taktıracaksınız ? Ben de bir ara 1975 model Range Rover Clasic vardı . Hidrolik kutusu bozulunca ortada kalıverdim. O zamanlar İstanbul Bahçelievlerde Otokar firması servis veriyordu.Servisten abuk bir para istediler . Tavsiye üzerine Otomak Cengiz Usta' ya götürdüm , komik bir paraya Dodge 100 kutusu taktı. Uğraşmaya değmez . Anlayan herhangi bir yere götürün ufak bir ücret mukabili hemen adapte edebilirler. Kolay gelsin.
vay be çok güzel görünüyor.aceba neyin direksiyon kutusu.bu sağdan montajlı bendeki soldan bunun boynu uzun benimki geniş.anlaşılan işim biraz zor ama yapacagım.direksiyon kutusu sanki series için yapılmış çok güzel...teşekkür ederim özgür eyvallah benim için güzel oldu...ozcour' Alıntı:Sonunda o linki buldum
http://www.expeditionlandrover.info/PowerSteering.htm
çok güzel anlatmışlar resimlerle, benim de kutu bulursam hedefim bu şekil yapmak...
okitay' Alıntı:vay be çok güzel görünüyor.aceba neyin direksiyon kutusu.bu sağdan montajlı bendeki soldan bunun boynu uzun benimki geniş.anlaşılan işim biraz zor ama yapacagım.direksiyon kutusu sanki series için yapılmış çok güzel...teşekkür ederim özgür eyvallah benim için güzel oldu...
inşallah bakalım seninkinide yaparız.benim direksiyon kutusunu aldıgım yerde var aynısından ben iyi bir sonuç alırsam onuda seninkine takarız...ozcour' Alıntı:Yardımı dokunduysa benim için ne mutlu. Seninki bitsin benimkine de yapalım abi![]()
okitay' Alıntı:vay be çok güzel görünüyor.aceba neyin direksiyon kutusu.bu sağdan montajlı bendeki soldan bunun boynu uzun benimki geniş.anlaşılan işim biraz zor ama yapacagım.direksiyon kutusu sanki series için yapılmış çok güzel...teşekkür ederim özgür eyvallah benim için güzel oldu...