Series'lerde Yükseltme Çalışmaları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan menderessereflisan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,036

menderessereflisan

LR Series III- 88"CSW- 2.25 Petrol+LPG-1983
Yer
İskenderun- HATAY
Arkadaşlar, aracın yükseltilmesi ile ilgili olarak deneyimi olan var mı?. Ben sadece 2 sefer makasları dövdürerek 10 cm kadar yükselttim. Daha fazlası ile ilgili yabancı linklerde yapılan çalışmalar rastlıyor. Ekstra helezonlar, amortisörler vs. Yani bu kouda yapılabilecek emniyetli çalışmalar neler olabilir.

Etiketler
Ynt: Series'lerde Yükseltme Çalışmaları

makasları dövdürerek 10 cm yükseltim demişiniz yol tutuşu nasıl etkiliyor pek bişi değişmiyosa bende 10 cm yükseltmek istiyorum makas dövme işleminide açıklarsanız sevinirim

Ynt: Series'lerde Yükseltme Çalışmaları

konunun detayını sanayideki makasçılar çok iyi biliyor zaten. Makaslar yerinden çıkartılıyor, çıkartılmışken de burçları vs değiştiriliyor. istediğiniz yüksekliği sağlayacak kadar balyozla örs üzerinde dövülerek makas yayının bükümü artırılıyor. 4 makas için toplam 150 TL ve 2 saatli bir opersayon. Yol tutuşunda pek fark göremedim. Zaten arazi aracı olarak asfalt da 60 km yi geçmiyorum. Ama arazide sağladığı avantaj çok fazla. Ancak yükseltmeye paralel olarak jantları da flanş vs yöntemlerle dışarı almak gerek görsellik olarak gerekse arazideki denge olarak olumlu katkı sağlayacaktır. Tabii ki defransiyellere, aksalara binen ek yük olacaktır. Bu nedenle kullanım amacına göre yapılması düşünülen modifikasyonun getiri /götürü hesabı yapılmalıdır. Yükseltme oranının belirlenmesinde, fren fortumlarının, borularının boyu dikkate alınmalıdır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR