servis diye güvenip araç bıraktık mutlaka okuyun

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan y-bsungur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,714

y-bsungur

Kamp I
Yer
eskişehir
arkadaşlar dün aracımı eskişehirdeki jeep servisine (hases) götürdüm rolanti sorunum vardı hemen aldılar siz şöyle buyrun çaymı kahvemi bir sürü muamele den sonra kafam arabada soruyorum devlet sırrı kimse bir şey söylemiyor neyse yetkili bir arkadaş aracınızın rolanti sorunu gaz kelebeginden yapıyor arkadaşlar onu çıkarttı temizliyorlar dedi ne rolanti müşüri ne bir şey sadece gaz kelebegi pismiş aman ne iyi o zaman neyse ortalama bir saat boyunca oyalandıktan sonra aracımı bir hızla dışarıda bahçeye getirip teslim ettiler okey aldım yürüdüm 2 km ya gittim ya gitmedim aynı sorun yine devam ediyor olayın sadece kelebekten olmadıgını düşündügüm için geri dönmedim bugün açtım kaputu şu rolanti müşirini kendim söküp temizleyeyim dedim gaz kelebegi tablasını bir açtım zifiri zindan simsiyah yag ve kir içinde hiç ellenmemiş oldugu gibi duruyor ne cıvataları sökülmüş üzerinde cıvataların en az iki yllık toz ve yag duruyor allahtan anahtar takımı filan var kendim söktüm gıcır gıcır yıkadım temizledim rolanti müşüiride dahil olmak üzere ...bu nası bir işdir birde yetkili servis olacaklar böyle bir servise ne kadar ve nasıl güvenipte araç bırakırsınız kendi işimi kendim yaparım bin defa daha iyi

Etiketler
Ynt: servis diye güvenip araç bıraktık mutlaka okuyun

Tamir işini kendiniz bilmiyorsanız servis-mervis kâr etmez :( illa tamir işini bilmek gerekiyor malesef..
Tamircilere birşey sorduğunuzda; çok biliyorsunuz diyerek tepki veriyorlar..
Geçmiş olsun..

öncelikle geçmiş olsun diyorum. insan yanlışları yanlış kişileri yaşıyarak öğrenyor tanıyor malesef. özellikle araba tamir işinde kendimiz yapabilyorsak bu dünyanın en iyi servislerindende garantili ve özverili iştir bence. yok bizimde çözemiceyimiz arızalar veya takımımızn yetmediği durumlar varsa nekadar iyi bi servis olsada işin başında durmamız en iyi sonucu vercektir bize ki bazı durumlarda öyle olyoki ustanın göremediğini biz görüp uyaryoruz. daha dün aracımı servise geçirdim sözde usta yapyor çıraklar var ama nedense bende yağ içinde geri döndüm eve :D yani öyle yada böyle işe el atmadan olmuyor. neyse lafı fazla uzatmadan tekrar geçmiş olsun iyi günler

ilginize teşekkürler dediginiz gibi kendiniz ustalaşmadıktan sonra gerisi boş kimse işin gerçegi adam gibiiş yapmıyor belli birkaç kişiyi bunun dışında tutuyorum fakat gerisini toptan sil,at gitsin..arkadaşlar anladıgım kadarıyla sizlerde kendi araçlarınızla ugraşarak tamir ve ustalıgı ögrenmiş görünüyorsunuz size bir şey danışmak istiyorum rolanti müşürinin voltajını oksijen sensorundan gelen bilgimi ayarlıyor yani roalnti müşüri oksijen sensorundan aldıgı komuta göremi çalışıyor bunu kendi aracım 1997 zj için soruyorum bu konuda bir bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim niyetim oksjen sensorununda söküp temizlemek

Serviste yaklaşım çok önemli.
Ben İzmir yetkili servise gittiğimde aynı şekilde karşılanıyorum. Ardından aracın yanına çayım getiriliyor ve araç yapılırken ben de görüyorum.Ben araç başına geçmediğim zamanlarda ise daha önceden yanlış yapılmış ya da yapılması gereken-eskimiş yıpranmış parça varsa gösterilip yenisinin fiyatı söyleniyor. Servisten çıkmadan vaktim varsa aracın yıkanması için 1 saat isteniyor.Beklersem pırıl pırıl alıyorum aracımı.

Tavsiye ederim.

Sorunu hallettiyseniz ne mutlu...
Ne yazık ki Servisler sanayide yaptıkları işler beğenilmediğinden dolayı müşteri bulamayan ustalarla dolu.
Sizin başınıza gelende bu tarz birşey...
Neyseki ucuz yollu halletmişsiniz sorununuzu.

koroglu1414' Alıntı:
Tamir işini kendiniz bilmiyorsanız servis-mervis kâr etmez :( illa tamir işini bilmek gerekiyor malesef..
Tamircilere birşey sorduğunuzda; çok biliyorsunuz diyerek tepki veriyorlar..
Geçmiş olsun..

kesinlikle katılıyorum

sabırlı davranmışsınız ben böyle durumlarda 100 kilometre bile olsa geri döner kavga ederim , çok sinir oluyorum bu tip işlere artık.sadece otomobilde değil duvar kağıdı bile kaplatırken ustalar usta değil. ben bu işi yaparak para kazanıyorum , bu işten anlıyorum diyen ustalar (ne meslek olursa olsun) maalesef %90 usta falan değil , hatta vicdan sahibi hiç değil.

Oncelikle bununla gecmis olsun, servis diyerek genelleme yapma taraftari degilim.Kimi servisler var hizmetleri mukemmel kimileride bu sekilde, ustaligi felan gectim insanda once Allah korkusu olsun...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,591
Kayıtlı Üye Sayımız
166,896
Kaydolan Son Üyemiz
peacerimamskep

Çevrimiçi üyeler

Geri