Sevdiğimiz Yollar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 111
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,060

gezmen

Karavan Yönetim
Yer
Akhisar
Merhaba,

Yollar vardır; seyahat etmekten çok hoşlandığımız... Yollar vardır; kaç kez geçsek de doyamadığımız, ah bir daha geçsem dediğimiz, bir bahane ile yine yolumuzu düşürdüğümüz... Yollar vardır; mevsimleri yaşadığımız, bizi bir yerlere götüren...

Beğendiğim, ne denli geçmiş olsam da bıkmadığım yollardan ya da yol bölümlerinden bazı örnekler veriyorum. Biliyorum güzel ülkemizde, yüzlerce hatta binlerce örnek verilebilir. Sizin de çok hoşunuza giden yollar/yol bölümleri mutlaka vardır. Sizler de katılırsanız, hem örnekler çoğalacak, hem de bizler için yeni yol/güzergahlar ortaya çıkacaktır.

İşte benim sevdiğim yollardan bazıları:

-Finike-Demre Yolu (Antalya): Yılan gibi kıvrılan bu yol, her mevsim güzeldir. Deniz kıyısındaki en güzel yollardandır.

-Akhisar(Manisa)-Sındırgı(Balıkesir) Yolu: Özellikle her iki bahar mevsiminde çok daha güzellikler barındırır. (Karavanınızın içme ve kullanma sularını yoldaki çeşmelerden doldurabilirsiniz) http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=21649.0

-Gelibolu-Eceabat(Çanakkale) Yolu: Çanakkale Boğazı manzaralı bu yolu çok severim.

-Yalova-Termal Yolu: (Ağaçlı yol) İlk kez bu ağaçlı yolu ve termali 1972'de görmüş ve vurulmuştum. O zamanlar Termal ilçe değil, Yalova da kaymakamlıktı. Hani bilirsiniz, "kim takar(!) Yalova kaymakamını?..."

-Foça-Yenifoça(İzmir) Yolu: Deniz manzaralıdır, hoştur.

-Dursunbey(Balıkesir)-Harmancık(Bursa) Yolu: Sayısız virajları bitmek bilmez.

-Bursa-İnegöl(Bursa)-Bozüyük(Bilecik) Yolu: İlkbaharda yeşilin tonlarını, sonbaharda sarının, kızılın, kahverenginin tonlarını görebilirsiniz.

-Küçükkuyu-Assos-Gülpınar-Geyikli(Çanakkale) Yolu: Her iki baharda daha güzeldir. Gülpınar'dan bağlantılı Babakale Köyü ise, rakı-balık için idealdir.

-Geyve(Sakarya)-Taraklı(Sakarya)-Göynük(Bolu)-Nallıhan(Ankara) Yolu: Kış mevsiminde nasıldır bilmem ama diğer mevsimlerde pek hoş.

-Eğirdir-Kovada gölü-Isparta/Antalya Yol ayrımı(Isparta) Yolu: Elma bahçeleri içinden geçen bu yolla önce Kovada'ya varırsınız, kamp yaparsınız/yapabilirsiniz. Sonra şahane bir doğanın içinden geçerek Isparta-Aksu Karayoluna ulaşırsınız.

Cavid Sezen

Etiketler
Ynt: Sevdiğimiz Yollar

Rotalardaki anılarımı tazeleyince ülkemizin güzellikleri yeniden bir film şeridi gibi gözlerimin önünden geçti.
Karavancılığı özendiren bu yazı için "gezmen" e teşekkürler.

RÜZGAR

Cavid hocam,aralıksız 25 yıl yollarda ömür geçirmiş birinin yarasına tuz bastın şimdi.Zaten yollara düşmek için havaların düzelmesini beklediğim şu günlerdeki bunalım döneminde nereden çıktı şimdi bu yollar.
Geçen yaz yolda giderken eşimin devamlı bana baktığını hissederek ''hayrola neden devamlı bana bakıyorsun'' dediğimde, oda bana ''Direksiyona geçip yola düştünmü bambaşka biri oluyorsun,sanki bayram çocuğu gibi mutluluk kaplıyor yüzünü'' demişti.
Yazdığın yerleri okurken,Çanakkale yolunda Küçükkuyu'dan kaz dağlarına sardımmı,tepe kahvede mutlaka durup,Altınoluk-Edremit körfezinin muhteşem görüntüsü ve karşıda da Midilli adasını,demli bir çay ve sigaranın umanları arasından seryetmek düştü aklıma.
Birde güney Fransa kıyılarında giderken NİCE üzerinden geçen otobanda NİCE nin muhteşem görüntüsünü görünce ilk cebe girip,bir kahve eşliğinde denizi ve NİCE seyretmem aklıma geldi.
Durduk yerde çoook derin bir ooof çektirdin bize.Yinede hep güzel anılarımız geldi aklımıza sağolasın arkadaşım...

Ömrümün geçtiği sevgili yollar....

Bafa.jpg

dalgıç' Alıntı:
Cavid hocam,aralıksız 25 yıl yollarda ömür geçirmiş birinin yarasına tuz bastın şimdi.Zaten yollara düşmek için havaların düzelmesini beklediğim şu günlerdeki bunalım döneminde nereden çıktı şimdi bu yollar.
Geçen yaz yolda giderken eşimin devamlı bana baktığını hissederek ''hayrola neden devamlı bana bakıyorsun'' dediğimde, oda bana ''Direksiyona geçip yola düştünmü bambaşka biri oluyorsun,sanki bayram çocuğu gibi mutluluk kaplıyor yüzünü'' demişti.
Yazdığın yerleri okurken,Çanakkale yolunda Küçükkuyu'dan kaz dağlarına sardımmı,tepe kahvede mutlaka durup,Altınoluk-Edremit körfezinin muhteşem görüntüsü ve karşıda da Midilli adasını,demli bir çay ve sigaranın umanları arasından seryetmek düştü aklıma.
Birde güney Fransa kıyılarında giderken NİCE üzerinden geçen otobanda NİCE nin muhteşem görüntüsünü görünce ilk cebe girip,bir kahve eşliğinde denizi ve NİCE seyretmem aklıma geldi.
Durduk yerde çoook derin bir ooof çektirdin bize.Yinede hep güzel anılarımız geldi aklımıza sağolasın arkadaşım...
dalgıç' Alıntı:
Ömrümün geçtiği sevgili yollar....

Abdi Bey,

Eşinize hak vermeme olanağı var mı? Hasta olsam bile, direksiyona geçtiğimde iyileşiyorum...

Küçükkuyu-Ayvacık(Çanakkale) arasındaki Kazdağı geçişi harikadır. O şahane doğa ve manzaradaki çayın vereceği keyfi bilmem neler verebilir? (Rampadaki çeşitli satış noktalarında, eğer denk getirilebilirse, köylü üreticilerden zeytinyağı alınabilir. Bence Türkiye'nin en iyi zeytinyağı buradan çıkar.) (Zeytinyağı ile ilgili bir link: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=5817.0)

Bodrum'a doğru giderken, Söke-Milas arasında, Bafa Gölü manzarasına bayılmayan var mıdır acaba? Yol üstündeki Pınarcık Köyünde çay molası veririm genellikle.

Selamlar.
Cavid Sezen

Yollarda olmak icin neler vermezdim su an. En sevdigim yol Edremit'ten Assos'a giden sahil yoludur. Kamp yerlerinin hepsine baka baka gidersiniz. İmece Evi'nin (imeceevi.org) onunden gecer dostlara merhaba dersiniz. Yol bitince vardigimda bir huzun bile kaplar icimi. Bir keresinde inanir misiniz tam 14 saat yol yapmistim. Kar kis kiyamet benim westy ile Kapadokya'ya tek basima gitmistim. Hic unutmam. Yol bitmese daha bir 14 saat giderdim. Cocukken tir soforu olmak isterdim hep. Abdi Bey'i tanisaydim muhtemelen olurdumda. :D
Ne dersiniz Abdi Bey yasim 40 hala sansim var midir? :D

Cavit bey guzel bır konuya degınmıssınız tesekkurler
19 yıldır naklıye ısıylen ugrasıyorum, bu zaman zarfında cok yerler gordum bahsetmıs oldugunuz yerlerlen anılarımı tazelemıs oldunuz,
Anlattıgınız yerlerın hemen hemen hepsını cogunu gordum ama bır tanesıne ortak olayım Bafa golunun parelelınde gıtmenın keyfı gercekden cok guzeldı..

bafa gol kıyısında tam tunele gırmrk uzere ıken sol taraftakı kucuk cepte park edıp masasını cıkarıp mangalını yakıp ogle yemegı molası veren varmı dıye merak edıyorum. orada ılk defa dıbımden gecen aracların gurultusunden hıc rahatsız olmamıstık esım de oyle o da bana uydu , ve o da zehırlendı . artık astarı yuzu yırttık . aldırmıyoruz . tek amacımız gezebılmek.

Sayın İnsel,neden olmasın,insan yeterki yapmayı kafasına koysun.TIR cı arkadaşlarımızdan çok var 50 sinden sonra olanlar.Hele hele ruhunda bizim gibi gezentilik olan insanlar için TIR cılık bulunmaz bir iş.Bence TIR cılık,çok zengin olsanda fakir olsanda ulaşamayacağın yerlere ulaşmaktır.Düşünün sabah kahvaltısını edirnede yaptınız,öğle yemeğini bulgaristan da,akşam yemeğinide bükreşte yersiniz.Çok zengin olsanız bu kadar gezmeye zamanınız olmaz,nedeni takip etmek zorunda olduğunuz büyük işleriniz olacaktır.Fakirseniz zaten bırakınız bu kadar uzun seyahatleri 100 km öteye bile gidemezseniz.
Tırcılıkda ise altınıza karavan diye tutturduğunuz aracın alasını veriyorlar hemde en devasa boyut ve son model . 2yatağı,dolapları,tv,buzdolabı,çanak anteni,yemek dolabı,vebostası,kliması ile donanımlı.Yolda kalacağım diye düşünmeyin.Kaldığınız yere servis göndermek sorunu çözmek bizden diyorlar.Vizemi merak etmeyin onuda firmalar adınıza hallediyorlar,konsolosluğa sizin gitmenize gerek yok.Paramı oda sorun değil,al şu 3-5 bin avroyu yetmediği yerde telefon et yeter. Tek istenen hem gezin,gezerkende bizim şu yükümüzü paris'e kadar götürüverin.Dönüştede Lion'da ki yükümüzü getiriverin. Hani bir laf vardır Bundan iyisi şamda kayısı derler adama.
Ben işimi hep bu gözle görerek yapmaya çalıştığımdan hiçde zor gelmedi.Her zaman zevk duyarak yaptım.İzmir den manisa ya gitmek icab ettiğinde bile yol parası hesabı yapıldığı Türkiye de çok şanslı olduğumu düşündüm hep.Birde %90 türk erkeğinin rüyalarını süsleyen o dev makinaları sürme zevki eklenince değmeyin keyfe.
Fakat şimdilerde para kazanıp istikbalini kurtarmak,ev geçindirmek maddi olarak çok zorlaştı TIR cılıkta.Onun için bu yazımı okuyupta heveslenen gençlere tavsiye edilmez.Ancak gözü yolda gönlü gezgin birisi iseniz şiddetle tavsiye edilir. Sevgilerimle...

DALGIÇ.jpg

Simdi gpsle mi ne tirlari takip ediyorlarmis. Neredeysen cok durduysan veya uyuduysan soforu telefonla durtuyorlarmis. Dogru mu? Eger oyleyse simdi tir bahanesiyle gezmek icin insan kendini cok ozgur hissetmeyebilir.

Bartın'dan Sinop'a olan sahil yolunu çok sevdim... Yol üstünde önce Gideros, sonra Bafra pidesi :smiley:

mebus' Alıntı:
Simdi gpsle mi ne tirlari takip ediyorlarmis. Neredeysen cok durduysan veya uyuduysan soforu telefonla durtuyorlarmis. Dogru mu? Eger oyleyse simdi tir bahanesiyle gezmek icin insan kendini cok ozgur hissetmeyebilir.

İnsel bey yurdum insanı onun çözümünü bulalı 15 sene kadar oluyor :smiley: En basitinden geniş bir köprü altına park ederek sorun çözülüyor ama yeni nesil cihazların chipsetleri çok gelişmiş olduğundan son durum nedir onu bilemiyorum ;)

Ardahandan Savsat`a inen yol da cok guzeldir. Ben birkac defa gectim ordan ama fotograf cekmemistim. Elinde o yolun fotografi olan varmi?

Sedat bey haklı,
Doğu'nun kıraç ve volkanik yapısından Karadeniz'in yeşiline geçişin başladığı yerler. 2008 turumdan Şavşat'a gelmeden doğa .

IMG_6329.jpg

IMG_7027.jpg

Oguz bey fotograflar kartpostal gibi. Tesekkur ederim.
Ben en son 1998 de gecmistim. O gunden beri tekrar gecebilmenin hayalini kuruyorum.

En sevdiğim rotayı bulmak çok zor çünkü ben hepsini seviyorum. Aslında ben de bir çoğumuz gibi yolda olmayı seviyorum, daha geçen hafta 1650 km. yol yapıp Kapadokya'ya gididp döndüm. Yanımda eşim oldukça iyi bir sürücü olmasına karşın, direksiyonu vermemek için binbir bahane uydurdum.
Düşününce Akdeniz sahilinde yapılan rotalar genellikle çok sevilenler arasında. Sakar geçidinden Gökova,sonrasında Marmaris'e inerken yanında ilerlediğimiz dere boyu, eski haliyle Marmaris-Datça yolu,Bafa gölünün kıyıları, Antalya'dan batıya sahil yolu,Gazipaşa'dan sonra Silifke'ye kadar olan yollar,Çok az bölümünü görmüş olsam da eski Karadeniz sahil yolu da yabana atılmayacak güzellikte. Artvin-Erzurum yolu (Çoruh nehri kıyıları). Ben hep bu yollardan karavanımla geçtim ve tarifsiz zevk aldım. Umarım hepimiz bir gün bu yollardan karavanlarımızla tekrar geçebilir, anılarımıza yenilerini ekleriz...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
Madafak

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.