Seyrek - Havuz Mevkii Kampı (25-26 Temmuz 2008)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezgin HC Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,052

gezgin HC

Ana Kamp
Mesajlar
48
Tepkime Puanı
1
25 Temmuz akşamı iş çıkışı Ağva Sardala' ya gitmek üzere, daha doğrusu belirtilen yeri bulmak üzere İzmit' ten yola çıktık. Çıktık ama tam olarak yeri bilmediğimizden ve zaman kısıtından dolayı shark72' nin vermiş olduğu koordinatlara göre hareket etmeye karar verdik.

Kandıra' yı geçip Seyrek - Barganlı yol ayrımındaki son su kaynağından bidonlarımızı doldurduktan sonra, tam olarak verilen koordinatın üzerine gittik ve hiç beklemediğimiz şekilde harika bir mekâna ulaştık.

Yol üzerindeki sapakta yol durumu hakkında tereddüte düştüğümüzden, öncelikle araçları yolda bırakıp belirtilen noktaya kadar bir keşif yaptık, alternatif yolları değerlendirdik. Yol durumuna bakarken deniz kenarına kadar yürümüş olduk ve son noktadaki manzara bizi gerçekten büyüledi. Harika bir yerdi burası ve her ne olursa olsun, araçları buraya kadar getirip kamp atma kararı aldık.
 

Etiketler
Öncelikle ana yoldan yaklaşık 900 m içeride olan mevkiye keşfimizi gerçekleştirdik.



 

Yeri çok beğenince kampı buraya atmaya karar verdik ve geri dönüp araçları getirdik.
Yol, normal araç geçişine tamamen kapalı; dar ve derin yarıklarla dolu. Ancak traktör ve/veya yüksek arazi araçlarının geçişine imkan veriyor.













Yol dar olduğundan araçları oldukça çizdik. Bir noktada ise aracın birine ufakta olsa zarar verdiğimizden, yola müdahale etme gereği duyduk.



 

Pek uzun sürmeyen yolculuktan sonra gün batımında araçlarla beraber kamp alanına ulaştık.
Hava neredeyse karardığından hemen yerleşip yemek olayına giriştik.









 




Kahvaltı faslı ve güneşten rahatsız olmamak amacıyla bulduğumuz çözüm.





 

Kahvaltıdan sonra deniz sefası...
Karadeniz ününün aksine bugün çok durgun, Havuz ise harika.

Halen namı değer Sardala' nın yakınlarda olduğunu düşünsekte, deniz sefamız başlayıp etrafa bakınınca Sardala' nın Havuz Mevkii' ne yakın olmadığı kanaatine de vardık.
Herhalde Barganlı' dan sonra Ağva tarafında kalıyor, biz ise Barganlı - Seyrek arasındayız.





















 

Denizin yorgunluğunu bir kaç saatlik dinlenmeyle üzerimizden atıp yemeğimizi de yedikten sonra, gün batımında geldiğimiz noktadan yine güneş batarken ayrılıyoruz.









 

Çok güzel bir yere kamp atmışsınız,bu görüntüler araçlarınızın avantajını sınır tanımazlığını en iyi şekilde ifade ediyor. Paylaşımınız için teşekkürler...
 

İnşallah sizlere faydalı olmuşuzdur.

Bölge hakkında daha detaylı ulaşım bilgisi için, sitedeki "GPS ve Elektronik Haritalar" konu başlığına yolculuğun rotasını attım :

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15167.new#new

Saygılar...
 




merhabalar, fotoğraflarınız oldukça doyurucuydu..gps kaydınız öyle.. ayrıca araştırma yapmamıza gerek kalmaksızın doğruca biz de kamp atabiliriz artık.. çok teşekkürler sizlere..
 

deniz kenarı kampı için en mükemmel yerlerden biri imiş deniz göruntulerıne bayıldım. buranın google eart veya harita üzerinde yerini gosterebilirmısınız.
 


Güzel bir ortamda keyifli saatlerdi. Hele güneşin denize batışı gerçekten görülmeye değerdi. Bende Hüseyin (Gezgin HC) kardeşimin de içinde bulunduğu bir kareyi ekliyorum;

 



Ynt: Seyrek - Havuz Mevkii Kampı (25-26 Temmuz 2008)

Çok güzel bir etkinlik olmuş...Paylaştığınız için teşekkürler...