Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,886
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 215,717

..

• KONU SÝLÝNSÝN

Kullanılan: 0 0.0%
  • SADECE SIKINTILI YAZILAR SÝLÝNSÝN

• KALDIÐI YERDEN DEVAM ETSÝN

• BU ÞEKÝLDE KALSIN

• Kullanılan toplam oy
    0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

Kemal abicim elinize sağlık..

Resimler ve açıklamalarınızdan çok faydalandım.Sağsalim döndüğünüze çok sevindim.Antalyada sizi tanımak benide çok mutlu etti.Dikkatle takip ediyorum burayı..

Sevgiyle kalın.

Etiketler

VALLAHİ KEMAL KARDEŞİM SAYFA ONDA YIM DEVAM EDIYORUM MACARALARINI İZLEMEYE AYAIĞINA YÜREĞİNE SAĞLIK BIZI BAYA GEZDIRDIN GORUPTE KONAKLIYAMADIĞIMIZ BAZI YERLERİ SENİN SAYENDE YAŞADIM.. SAYGILAR ERDEKTEN SELAMLAR

kemal kardeşim seni takip etmeye davam kaarı aldım..çünkü gezdiğin yerleri heycanla takip edıyorum..allah kazasız belasız yolculuğuna devamını sağlasın..birde en başata yazacığımı şimdi yazıyorum..dedenizi fotorafı muhteşemdi.o güzel akyüz bızlere neleri anlatıyor şimdi düşünüyorumda .şu kısa zamnlar arasında yaşadığımız olayları duşunuce senın deden benım dedem ved butun delerımız neelr çekmiş bu vatanı bıze bıarkmak için.allah rahmet ettsin butün delerimizin ruhu şaat olsun.sizi izlemeye devam saygılar erdekten selam

THE FARUK' Alıntı:
Kemal abicim elinize sağlık..

Resimler ve açıklamalarınızdan çok faydalandım.Sağsalim döndüğünüze çok sevindim.Antalyada sizi tanımak benide çok mutlu etti.Dikkatle takip ediyorum burayı..

Sevgiyle kalın.
Faruk bey bende sizi antalyada tesadüfen çok maharetli Ahmet ustamızın yanında tanıdım gerçektende çok memnun oldum. Hoş sohbet muhabbet dolu birisiniz. Artık şuna öyle inanıyorumki bu dostluklar klavye ile pc başında pekte anlaşılacak gibi değil. Gerçekten klavye başında bazı dostlar bazı dostlarını çok çabuk harcıyabiliyorlar ama reel veya birebir yüzyüze görüşüldüğünde bunun hiçte öyle olmadığı karşılıklı görüşmelerin çok daha farklı ve faydalı olduğunu müşahede ediyor insan.
Gezimizden faydalanmanıza çok sevindim. zaten bu geziyi paylaşmaktaki tek amacım bütün gezenbilirli arkadaşlarımıza güzel bir eser rehber niteliğinde bir gezi ansiklopedisi bırakabilmek. Faruk bey benide sizin ilgi ve alakanız mutlu etti. Teşekkür eder saygı ve sevgilermi sunarım.
Ayrıca çıkacağınız doğu karadeniz Kars yardım seferinizde başarılar ve selametlikler dilerim. Gezimizi takip ederseniz çok daha ilginç konulara şahit olacaksınız

58ayhan' Alıntı:
kemal kardeşim seni takip etmeye davam kaarı aldım..çünkü gezdiğin yerleri heycanla takip edıyorum..allah kazasız belasız yolculuğuna devamını sağlasın..birde en başata yazacığımı şimdi yazıyorum..dedenizi fotorafı muhteşemdi.o güzel akyüz bızlere neleri anlatıyor şimdi düşünüyorumda .şu kısa zamnlar arasında yaşadığımız olayları duşunuce senın deden benım dedem ved butun delerımız neelr çekmiş bu vatanı bıze bıarkmak için.allah rahmet ettsin butün delerimizin ruhu şaat olsun.sizi izlemeye devam saygılar erdekten selam
S.n Ayhan bey erdekten yollamış olduğunuz selamınıza istanbuldan selamlarımla mukabelede bulunuyorum.Duygularımı paylaştığınız içim ayrıca teşekkrler ediyor,saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Eksik olmayın gezimizi takip etmeniz size çok şey kazandırcak buna emin olabilirsiniz nedenmi ?? çünkü daha gelecek,yüklenecek binlerce resim ve konu var ne zaman biter bende kestiremiyorum.hepimize kolay gelsin.

sisdagili61' Alıntı:
Kemal bey herşey için teşekkürler.Bende ailece yangından önce Efesi görmüştüm.Büyük bir kısımda çalışma devam ediyordu,belki bir kısmı tamamlanmıştır.
Gittiğim zaman dikkatimi çeken resmi plakalı siyah bir yerli otomobille gelen yanında ikide Rus hanım olan saygısız şahsın aracın sürücüsüne şöyle git dur bekle diyen birde utanmadan içtiği meşrubat kutusunu yere atan utanmadan birde boynuna kıravat takmış olan şahısı hep güzel duygularla anarım.
Emin olunki çok güzel şeyler yapıyorsunuz,belgeselinizin devamını bekliyoruz.
Kalın sağlıcakla.
Niyazi bey gezimize katılımınızdan bende memnun oluyorum .Görüşlerinizi bizlerle paylaşmanızdan dolayı bu sebeble ben size teşekkür ediyorum. sizde esen kalın.
Devamını beklediğinize değeceğine hiç şüpheniz olmasın daha çok renkli sahneler sizleri bekliyor.

kemal bey sabırsızlıkla beklıyoruz resımlerını.bızım rehberımız oldunuz.çok saolun.cevaplarınızı okuyorum tabıkı ço menun oluyoruz.ayrıca bugün kandil kandilinizi kutlar ailenizle sağlıklı bır yaşam dilerim ...erdekten saygılar

H.z Meryem validemizden sonra şimdi Artemis tapınağına selçuktan ayrılış yolumuzun üstünde olduğu için orayada çıkışta uğruyoruz.

Artemis tapınağı Ayasuluk tepesine nispetle çok çok çukurda olduğundan oldukça sulak bir alanada kalmış hatta çok aşırı yağışlarda küçük bir gölet bile olduğu oluyormuş orada satış yapan gençlerin ifadesine göre...
Evet bu tapınak çok darmadağın olduğundan gerçek şeklinden pek bir eser görünmüyor vede kazı,onarım görmediğinden eseri epeyce tahrip bir halde göreceksiniz.
Aslında bu tarihi eserler ile öyle gözlemlerim,öyle ifadelerim olacakki umarım daha ilerde bütün tarihi eserleri izledikçe bu yoruma özel bir yer vermek istiyorum. Şimdilik mini bir ifademle tahrip ve yağma edilen halen ikamet,köy ve yerleşim alanı olarak kullanılmasından dolayı çok ama çok üzgünüm.sizde bunları gözlerinizle görecek,gözlemliyeceksiniz.

Şimdi sırada Artemis tağına var.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

22122009697.jpg

22122009698.jpg

22122009693.jpg

22122009695.jpg

58ayhan' Alıntı:
kemal bey sabırsızlıkla beklıyoruz resımlerını.bızım rehberımız oldunuz.çok saolun.cevaplarınızı okuyorum tabıkı ço menun oluyoruz.ayrıca bugün kandil kandilinizi kutlar ailenizle sağlıklı bır yaşam dilerim ...erdekten saygılar
Ayhan bey çok haklısınız beklemekle bende bir anda yüklemek sizlere bu rehberi bir anda vermek istiyorum fakat buna malesef imkan olmuyor.Bu resimlerin tasnifi ,bu yerler ile bilgiler hazırlamak ,80 gün önce gezdiğim bu anıları hatırlamak yazıya dökmek daha v.s şeyler içinn epeyce bir emek istiyor ve ben buna bilgisayar başında 7/24 saat çalışıyorum hatta yükleme zaman ve saatlerime bakacak olursanız bu gerçeği göreceksiniz.
Ayhan bey bende sizin vesileniz ile bende sizin ve tüm gezenbilirli arkadaşlarımızın veya gezenbilir dışından google'den izliyenlerin dahi aileleri ile birlikte Mevlid Kandillerini tebrik ediyor hayırlara vesile olmasını diliyorum.
saygılarımla

[attachment=1][attachment=2] Arka planda İsa Bey camii , Ayasuluk Tepesi ve Selçuk Kalesi görünüyor. [attachment=3][attachment=4][attachment=5]

22122009665.jpg

22122009666.jpg

22122009673.jpg

22122009674.jpg

22122009676.jpg

22122009667.jpg

22122009668.jpg

22122009669.jpg

22122009671.jpg

22122009677.jpg

22122009680.jpg

22122009681.jpg

22122009682.jpg

22122009683.jpg

22122009684.jpg

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5] Bu son görüntü ile Ayasuluk - Selçuk şehrine veda ediyoruz.

22122009687.jpg

22122009688.jpg

22122009689.jpg

22122009690.jpg

22122009692.jpg

Kuşadası'nın ne zaman ve kimler tarafından kurulduğu kesin olarak bilinmemekte ise de, Efes'e bağlı Neopolis ismi ile İonlar tarafından kurulduğu sanılmaktadır.
Şehir daha önce, Pilavtepe eteklerinde, Andızkulesi denilen yerde kurulmuştur. Bir müddet sonra Bizanslılara ait olan bu kıyılara Venedik ve Cenevizliler, ekonomik bakımdan egemen olmuşlardır. Ulaşım güçlükleri nedeni ile Kuşadası; Andızkulesi mevkiinden alınarak bugünkü yerinde Yeni İskele (Scala Nuova) adı ile kurulmuştur.
Kuşadası'nın adını verdiği Kuşadası Körfezi ve yakın çevresi, sanat ve kültür merkezleri olarak bilinmektedir ve ilk çağlardan beri birçok farklı medeniyeti barındırmışrır.

1086'da I. Süleymanşah'ın bölgeyi Selçuk Devleti'ne katmasıyla Türk egemenliği başlar. Bölge, bu devirde kervan yollarının Ege'ye açılan bir ihraç kapısı olmuştur. Ancak Selçuk Devleti'nin egemenliği 1. Haçlı Seferleri nedeniyle kısa sürdü ve yeniden Bizans'ın eline geçti. 1280'lerin sonunda Menteşeoğulları,1397-1402 arasında Osmanlıların egemenliğine girdi. 1402-1425 arası yeniden Aydınoğulları'nın eline geçtiyse de 1425'te Osmanlılar bölgeyi kesinlikle ele geçirir.

Kuşadası, 1413 yılında 1.Mehmet (Çelebi) tarafından Osmanlı egemenliğine katılmıştır. Bu tarihten sonra, şehir tamamen Türklerin elinde kalmış ve Türklerin yaptığı eserlerle dolmaya başlamıştır. Bunlardan bugünkü Kervansaray ve Kuşadası'nı çeviren surlar, Mehmet Paşa tarafından yaptırılmıştır.

Surlarla çevrili şehre o zaman ancak üç kapıdan girilebilmekteydi. Bu kapılardan bir tanesi, Barbaros Hayrettin Paşa Caddesi ile Kahramanlar Caddesini birbirinden ayırmakta ve üst kısmı bugün Şehiriçi Trafik Bölge Amirliği olarak kullanılmaktadır. Diğer kapılar bugün mevcut değildir.

Küçükada, Bizanslılar için önemli bir askeri üs görevini yapan önemli bir yerdi,1834 yılında büyük bir yenilenme görmüş ve ünlü kalesi yapılmıştır. "Kuşadası" adı bu kaleden gelmektedir.

Kuşadası, Kurtuluş Savaşı'nda 1919-1921 yılları arasında İtalya'nın, onların çekilmesiyle Yunanistan'ın işgaline girdi ve 7 Eylül 1922'de düşman işgalinden kurtuldu.

[attachment=1][attachment=2]

KUŞADASI.jpg

kusadasi[1].jpg

Kuşadasına Selçuktan gece gelişimiz ile birlikte bir çok gece pozları almak istedim.Umarım beğenirsiniz ama Kuşadası bana biraz betonlaşmış doğa ve denizden istifade oldukça azalmış koyları ve kumsalları hoteller ile kaplanmış şirin güzel bir şehrimiz.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3] Kuşadası belediye binası. [attachment=4][attachment=5]

231220091104.jpg

231220091106.jpg

231220091142.jpg

231220091109.jpg

231220091129.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri