Aslında çok fazla yer görmedim.. Siteye göz attığından benim gezdiğim yerlerin kat ve kat fazlasını gezen sayısı oldukça fazla.. Fırsat, zaman ve para olsa gezilecek daha çok yer var.. şimdi sen söyleyince web sitesine dönüp baktım.. nerelere gidip gelmişim diye.. Kendi amatör web sitemede attığım yurt dışında gördüğüm yerler şunlar.. Yunanistandan Selanik, Kavala, Igometiza hattı ve Sakız adası; İtalya da Ankona, Roma, Pisa, Floransa, Bolonya, Padova ve Venedik, Fransada Paris, Belçikada Brüksel, Anwerpen ve Gent, Hollanda da Amsterdam, Malta ve avrupa dışında Kanada da Toronto ve Ottawa yı görmüşüm.. Gezmeyi planladığım bir sürü yer daha var ama yakın zamanda gitmem zor.. İş aile yaşamı denilince öyle kolay kolay bir yerlere gidilemiyor..
Aslında iyi bir ayarlama yaparsanız neredeyse Türkiyeden çok daha ucuza bir avrupa turu yapabilirsiniz. Trenle hatta bisikletle dolaşanlarda var.. Öyle çok yıldızlı otellerde kalmak yerine hostel tarzı yerlerde kalarak barınma ücretini düşürenlerde var.. veya bazı web siteleri, eğitim programları aracılığıyla karşılıklı olarak ev ayarlayanlarda var.. Ben bu yerlerin çoğuna eşimle turistik amaçla gittiğimden tabii asgari şartlara sahip otellerde kalmaya gayret gösterdim. Ulaşım ile ilgili biletlerinide çok önceden alarak ulaşım masraflarımı azaltmaya çalıştım.. Eşim ile birlikte ocak sonunda gittiğimiz Paris-Amsterdam Brüksel gezime ait masrafları siteyede atmıştım.
Yurt Dışı Gezi Hazırlıkları Ve Maliyeti başlığı altında gezi hazırlıklarım ve maliyeti ile ilgili ayrıntılı yazımı okuyabilirsin..
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=95920.0
Türkiyede bu geziyi yaptıktan sonra belkide gelecekte avrupayı da gezi planların içine alabilirsin.. olmayacak şey değil..