Ynt: Sıfır km sandık motor tavsiyesi td5 mi 300tdi mı
Eğer gerçekten çok uğraşmak istiyorsanız şunu yapabilirsiniz. Motor olarak iki alternatifiniz şunlar olabilir mesela. Isuzu 4BJ1T ya da 4BD1T. BJ olan standard 2,8 Litre 100HP, 4BD olan ise Cummins benzeri 3,9L 122HP. İki motor da arabada fazla oynama yapmanıza gerek bırakmıyor.
3,9 olan Amerika'da çok populer, 2.8 olan Avustralya, Yeni Zellanda, İngiltere ve Avrupa'nın diğer yerlerinde çok kullanılıyor. Internetten bakarsanız Isuzu diesel swap diye, değişim kitleri bile hazır satılıyor. Avustralya, Yeni Zellanda, İngiltere ordularında bu araçların bir kısmı Isuzu motorla üretilip gönderildi ve hala kullanılmakta.
İki motor da döküm olduğundan, patlama çatlama sorunu yok, silindir gömlekleri çelik olduğundan da tamiri kolay sadece gömlek değişitirip devam ediyorsunuz.
Modifiye açısından baktığınızda ise burası biraz daha enteresan, 2,8L olan sadece egzos, pompa ayarı ve hava filitresi değişimi ile 130HP güç ve 1500RPM/350Nm çok rahat ulaşıyor yalnız şanzıman kaldırmayabilir.
2,8L olan Isuzu NKR motoru, 3,9L olan NPR motoru, 2500 - 3000 TL arasında hurdacılarda var. Toplam 5/6Bin TL ile, aracınıza bu motor iç bakımı (değişecek parçalar ucuz, kamyon motor tamircileri yapıyor) yapılmış bir şekilde taktırabilirsiniz. Bu motorun ucuz olmasının sebebi de yeni motorlar elektronik olduğundan uygulayamazsınız, en yeni eski tip makina ise 93 model.
Motorun ömrü konusunda da şunu söyleyebilirim, aldığınız motor kamyon motoru, nazik bir şey almıyorsunuz yani dayanıklı bir makinaya bakıyorsunuz.
Şunu da belirteyim benim Defender yok sadece uzaktan bakıyorum benim Td5'le uğraşmak daha eğlenceli. Nette bu araç hakkında bayaa bir araştırma yapmıştım zamanında. Yabancı sitelerden edindiğim bilgiler doğrultusunda bunları yazıyorum. Eğer konu ile hala ilgileniyorsanız bulabilirsem size bu motor hakkında diğer linkleri de burada yayınlarım.