Sığ Su Bayılması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan akut23 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,024

akut23

Yeni Üye
Mrb arkadaşlar ben suat toksun elazığ doga ve su sporları kulübü kurucusu şu an elazığda dalış ve su sporları alanında faaliyet gösteriyoruz siteye yeni üye oldum gezdim ve gerçekten çok güzel murat ayduran beyin tavsiyesiyle katıldım çok güzel bilgiler eklenmiş bende zaman zaman konu eklemek isterim SIĞ SU BAYILMASI dediğimiz olay çok basit bir konu olmakla beraber bilinmesi gereken hayati önem taşıyan bir bilgidir.yukarıdaki resimde detaylarıyla anlatılmakta buna uyulmadığı taktirde en profesyonel dalıcının bile başına gelen bir olaydır...sevgilerimle

[imgzoom]http://i135.photobucket.com/albums/q123/Ayduran/suat%20toksun/4.jpg[/imgzoom]

Etiketler

Ynt: Sığ Su Bayılması

Ben tşk ederim ilginiz için yardımcı olmaya çalıştım.çünki serbest dalan profesyonellerin çoğu bu olayı bilmiyor önemli vehayati bi konu oldugunu düşünüyorum

suat hocam selamlar.Ben elazıgda ikamet ediyorum.Öncelikle böyle bir klübün elazıgda faaliyet göstermesi güzel bi olay.Doga ve su sporlarında kurdelayı bir baslangıc yapmak istiyorum.Bu konuda bana yardımcı olurmusunuz.sizin kulüp faaliyetleri hakkında bilgi alabilir miyim ve adresiniz neresi.Şu ana kadar herhangi bir spor dalıyla ilgilenmiş degilim ama sporu seviyorum ve bu konuda faaliyet gçstermek istiyorum.saygılar.Bu arada sıg su bayılması konusu beni ürküttü :smiley:

paylaşım için teşekkürler. Gerçek anlamda dikkat edilmesi gereken bir durum.

Paylasim icin tesekkurler.Daha uzun sure su altinda kalmak icin nasil bir calisma yapmak gerekiyor veya tecrubesi olan arkadaslar varmi?
Thanks

Sakin ve dinlenmiş olmanın yanısıra, doğru ağırlık, doğru palet kullanmak ve minimum hareket su altında kalma sürenizi artırır.

Serbest dalis diyebiliriz veya freediving.Neyse benim merak ettigim acaba su altinda daha uzun sure kalmak ogrenebiliniyormu(any books or experienece) yoksa genetik mi?

Yıllar önce çok sevdiğim bir genç arkadaşımızı bir kurban bayramı tatilinde Saros körfezinde kaybettik. Sığ su bayılması insanı haince avlar. Resim çok güzel anlatmış. Hipervantilasyon yapmamak en iyisi. Bunun yerine diyaframdan başlayarak nefes alma tekniği gerçekten ciğer kapasitesinin kullanımını artırıyor.
Sualtında daha uzun süre kalmak tamamen akciğer kapasitesi ve nefes alma teknikleri ile ilgili. Ciğer kapasitesi nefes egzersizleriyle artırılabilir. Ortaokul ve lise çağlarında hergün yarım saat ile bir saat arasında nefes tutma egzersizi yapardım. 4 dk 30 sn'ye kadar nefes tuttuğumu hatırlıyorum.
İnsan hangi kaslarını çalıştırırsa o kısmını geliştiriyor.

Selamlar
Efe

Bol Bol koşu, sonuna dogru nefes tutarak depar atma ve nefes tutma egzersizleri. Tabi abartip da bayilmadan.
Onemli konu da suyun icerisinde rahat olup fazla efor harcamamak, ozellikle suya girişte fazla caba haramamak. Fakat ne oursa olsun, cok fazla agirlik alinmamali kolay batabilmek icin. Acil bir durumda kemeri acacak durumunz yoksa yüzeye cikamazsınız sonra.

2004 senesinde adalarda sığ su bayılması sonucu bir arkadaşımızı kaybetmiştik çok hırslı bir arkadaşımızdı sonunda hırsının kurbanı oldu geride bir yetim bıraktı Allah rahmet eylesin.

Ha tabi daha bir onemli nokta da kesinlikle eşli dalmak. Ve iki biri satihta beklerken digerinin dalmasi ve satihtakinin dalan buddy'i mümkünse gözle takip etmesi.
Sonucta adı ustunde sıg su bayilmasi. Bayılan kişi zamaninda cikarilip mudahele edilirse hayati risk bayagı bir azalacak. Hem bu sekilde sıralı dalinirsa daha az efor harcanir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,635
Kayıtlı Üye Sayımız
166,930
Kaydolan Son Üyemiz
mcmehmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR