Sığacık

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan amstradamiga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,551

amstradamiga

Ana Kamp
Mesajlar
62
Tepkime Puanı
0
Yer
İstanbul
Bende size bu soğuk kış gününde Sığacık'ı Fotograflarla biraz anlatacam.Her yıl gideriz burada evimiz var.İzmir'in Seferihisar'ına bağlı bir yer.Sessiz sakin bir yer hatta bu yıl Citaslow Birliğine seçilmiş Türkiye'nin ilk sakin şehri olmuştur.Bu ünvanı almak için o yerin yerel lezzetlerine,tarihi dokularına,çevreye ve doğaya değer veren ve koruyan kent olmak gerekiyor.Burası balık ve mandalina diyarı.Citaslow seçildikten sonra her pazarları köy içinde organik meyve sebze pazarı kuruluyor.Asıl köy etrafı surlarla çevrili kalenin içi.Teos antik kentide buradadır.buranın geçmişi 4000 yıllık falan deniyor.2010 yılında Teos marinada açılmıştır.Ekmeksiz,Küçük ve büyük Akkum plajları,Teos antik kenti,Kalesi,Marinası,doğasıyla görelesi bir yerdir.Kuşadası ve Çeşme'ye çok yakındır.

IMG 0715


IMG 0716


IMG 0723


IMG 0710


IMG 0711
 

Etiketler







Ynt: Sığacık

Plajlar biraz dışarda aracınız yoksa sürekli minübüs ve belediye otobüsü var.Sığacık limanından denize girilmiyor.Sığacık'a gitmişken çevre koyları gezmeden dönmek olmaz.Günü-birlik motor turları Papaz boğazı,Taş ada, Azmak,Aktaşlı ve çamcağız'ı kapsıyor.Fiyatlar uygun.

IMG 0911


IMG 0921


IMG 0922


IMG 0923


IMG 0926
 

Ynt: Sığacık

Seferihisar'la Sığacık arası 5km falan.Yol boyu dizili tezgahlarda anında toplanmış sebze ve meyve tezgahları.Doğal bir hal görümündedir.

IMG 0927


IMG 0928


IMG 1000


IMG 1001


IMG 1007
 


Ynt: Sığacık

üstad ne güzel fotoğraflar ..bende sığacık severlerden biriyim..balıkçı emin ustayla güzel avlar yaptık...pazar sabahları alırız sıcak boyozumuzu geliriz o balıkçı kahvesinde gel keyfim gel...

paylaşım için teşekkürler...
 




Ynt: Sığacık

Gerçekten çok güzel ve bakir kalmış bir yermiş Sığacık..
Görebilmek dileğiyle paylaşım adına teşekkürler..
 

Ynt: Sığacık

Bende bir sığacık hayranı olarak sakinlik ve tertemiz bir deniz ve ucuz yeme içmenin adresi olarak herkese tavsiye ediyorum.
Paylaşım için teşekkürler.
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,493
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst